Jump to content
Sign in to follow this  
rafaghub

odpieniacz death

Recommended Posts

Witam 

odpieniacz aquaforest 150 po podmianie wody i po podlaczeniu nie wstal

gdzie szukac przyczyny?

pompa?

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minut temu, rafaghub napisał:

Witam 

odpieniacz aquaforest 150 po podmianie wody i po podlaczeniu nie wstal

gdzie szukac przyczyny?

pompa?

Jak to gdzie  ? Przecież to AF - nie ma prawa działać z samej definicji :) (żart miał miejsce)

A coś więcej? Nie pieni? Pompa nie działa?

Jeśli nie pieni, daj mu się wypłukać, sprawdź drożność kanałów powietrznych...

Jeśli pompa nie działa, zobacz może wirnik się zablokował, no przede wszystkim sprawdź czy nie ma przebicia do wody prądu miernikiem. Sprawdź czy kabel gdzieś się nie złamał. A jeśli dalej nie działa (kabel i wirnik), to znaczy że stojan padł.

A prąd masz w gniazdku? Bo to raczej wytrzymałe urządzenia...


125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT,  Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 2x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Terms of Use.