Janusz81 Zgłoś Napisano 20 Maja 2022 Witam, jak w temacie ktoś miał plage turbo? W akwa 180l jest ich juz pewnie na setki, jest może jakiś naturalny sposób na kontrolowanie populacji? Myślałem o jakimś zwierzaku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
norbi2222 Zgłoś Napisano 20 Maja 2022 35 minut temu, janusz_81@interia.pl napisał: Witam, jak w temacie ktoś miał plage turbo? W akwa 180l jest ich juz pewnie na setki, jest może jakiś naturalny sposób na kontrolowanie populacji? Myślałem o jakimś zwierzaku. Możesz sprawić sobie takiego płazińca. Przetrzebi ślimaki w akwarium. Ostatnio takiego złapałem i eksmitowałem.... Cytuj Pozdrawiam, Norbert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janusz81 Zgłoś Napisano 20 Maja 2022 Pomijając estetykę tego stworzenia myślę że płazińce mogą narobić większej szkody jak plaga turbo, myślałem raczej o jakiejś rybie może chelmon? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Signarus Zgłoś Napisano 20 Maja 2022 Jak masz plagę to mogę przygarnąć;) Cytuj Start 1.03.2012 250L + 96L sump, LR 18kg, LS 18kg, NJ3000, Schuran Jetskim 120, ATI 6x39w, Tunze 6045 i 6095 probiotyka z AF http://nano-reef.pl/...us/page__st__60 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aquaman Zgłoś Napisano 20 Maja 2022 Myślę, że jak wystawisz na sprzedaż po promocyjnej cenie na forum to zejdą w mgnieniu oka Sam bym wziął. Cytuj Akwarium VIV 100x50x50 250L + Sump 74L | Zetlight QMAVEN 6600 200W | Pompa Jebao DCP 3500 | AquaNova NVM-4000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbecz Zgłoś Napisano 20 Maja 2022 Pamiętam jak 10 lat temu sprzedawałem je na targowisku w ilościach hurtowych po 10 zł za sztukę Cytuj Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janusz81 Zgłoś Napisano 20 Maja 2022 6 godzin temu, Aquaman napisał: Myślę, że jak wystawisz na sprzedaż po promocyjnej cenie na forum to zejdą w mgnieniu oka Sam bym wziął. Promocyjna cena to nie problem, tylko że ja nie zawsze jestem i mam czas na wysyłkę. Jakby ktoś chciał przyjechać to zapraszam. Dlatego wolałbym jakiegoś zwierzaka który będzie naturalnie kontrolował sytuację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad_Wwa Zgłoś Napisano 21 Maja 2022 8 godzin temu, janusz_81@interia.pl napisał: Promocyjna cena to nie problem, tylko że ja nie zawsze jestem i mam czas na wysyłkę. Jakby ktoś chciał przyjechać to zapraszam. Dlatego wolałbym jakiegoś zwierzaka który będzie naturalnie kontrolował sytuację. Zauważyłem że u mnie krewetki na aiptasie zjadają te ślimaki (mam chyba 2 różne gatunki tych krewetek), ale ja bardzo mało karmię. W większym akwarium miałem wargacza który lubował się w ślimakach chyba jakiś bodianus ale musiałbyś doczytać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach