a_spisak Zgłoś Napisano 31 Maja 2022 (edytowane) Witam Będę startował z nowym zbiornikiem 250 l + sump 125 l pytanie jaki falownik kupić myślałem nad JEBAO MLW-10 SMART WAVE MAKER - PŁASKI FALOWNIK WIFI 4000L/H może macie jakieś inne propozycje lub podpowiecie co można było by kupić Dziękuje z góry za pomoc :)))) Pozdrawiam wszystkich Edytowane 31 Maja 2022 przez a_spisak (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jkk Zgłoś Napisano 31 Maja 2022 Falownik idealny prosty w czyszczeniu i zajmuje mało miejsca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Signarus Zgłoś Napisano 31 Maja 2022 Tylko 1 będzie mało Cytuj Start 1.03.2012 250L + 96L sump, LR 18kg, LS 18kg, NJ3000, Schuran Jetskim 120, ATI 6x39w, Tunze 6045 i 6095 probiotyka z AF http://nano-reef.pl/...us/page__st__60 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 31 Maja 2022 Falownik z tej serii slw mlw itd spoko tylko na taki zbiornik dwa i to raczej te po 10 tys litrow czyli mlw 20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kokomag Zgłoś Napisano 31 Maja 2022 a nie myślałeś machnąć coś typu maxspect gyre albo red sea reef wave???? mam ten drugi ustawiony w rogu pionowo, i ustawiony na dmuchanie w dwie strony tj. jeden po tylnej szybie, a drugi po bocznej w stronę przodu akwa, taka jebao tez mialem ale bez wifi, jedynym mankamentem dla mnie było mimo wszystko małe pole do popisu przy umieszczeniu w akwarium, a i jeszcze normalnie krewetkę mi załatwił:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jkk Zgłoś Napisano 31 Maja 2022 Wszystko tak naprawdę zależy od budowy zbiornika i ułożenia skał. u mnie na 230L MLS-20 ustawiony na min robił młyn, euphylia latała... @a_spisak przede wszystkim podaj długość zbiornika bo bez tego nie dobierzemy nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
a_spisak Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2022 wymiary zbiornika 100 x 50 x50 komora na krótszym boku 12 godzin temu, jkk napisał: Wszystko tak naprawdę zależy od budowy zbiornika i ułożenia skał. u mnie na 230L MLS-20 ustawiony na min robił młyn, euphylia latała... @a_spisak przede wszystkim podaj długość zbiornika bo bez tego nie dobierzemy nic 100 x 50 x 50 komora na krótszym boku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jkk Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2022 To MLW-20 będzie idealny na małych obrotach albo MLW-10 na dużych Pytanie jakie chcesz mieć korale i układ skały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
a_spisak Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2022 14 minut temu, jkk napisał: To MLW-20 będzie idealny na małych obrotach albo MLW-10 na dużych Pytanie jakie chcesz mieć korale i układ skały kwestia obsady to jeszcze znak zapytania ale właśnie czytałem o tym MLW 20 i chyba jednak na ten się zdecyduje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Signarus Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2022 Z doświadczenia wiem ze lepiej kilka małych ni 1 duży Cytuj Start 1.03.2012 250L + 96L sump, LR 18kg, LS 18kg, NJ3000, Schuran Jetskim 120, ATI 6x39w, Tunze 6045 i 6095 probiotyka z AF http://nano-reef.pl/...us/page__st__60 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jkk Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2022 Tylko zobacz ze MLW-20 praktycznie w Polsce jest nie do kupienia w rozsądnej cenie. Musisz zamówić z Ali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2022 Wiem że temat stary, i pewnie już musztarda po obiedzie, ale ciągle dziwią mnie takie porównania - z jednej strony pompa która załatwi temat na 100%, jest bardzo elastyczna w zakresie ustawień, kierunku i programów ( W dniu 31.05.2022 o 19:19, kokomag napisał: a nie myślałeś machnąć coś typu maxspect gyre Z drugiej jako alternatywa W dniu 1.06.2022 o 09:55, jkk napisał: To MLW-20 będzie idealny na małych obrotach albo MLW-10 na dużych W dniu 1.06.2022 o 10:41, jkk napisał: Tylko zobacz ze MLW-20 praktycznie w Polsce jest nie do kupienia w rozsądnej cenie. Musisz zamówić z Ali. Czyli albo wsadzamy dwie pompy, albo jedną większą która dodatkowo nie ma "wstecznego", no i z serwisem u chińczyka - przez ali... fajnie... Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach