MarcinH Zgłoś Napisano 4 Września 2022 Witam, szukam dwóch małych pomp do podmian by zautomatyzować cały proces, wydajność max 1000 l/h, podnoszenie 1 - 1,2 m max, najlepiej na stałe napięcie by było bezpiecznie, ktoś coś może polecić bo jakoś nie mogę nic znaleźć o w/w parametrach? Pozdrawiam Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 5 Września 2022 Kiedyś aquael miał takie 12V przepływowe, nie wiem czy nie nieco większej mocy, miały ośki ceramiczne, coś jak te stosowane w filtrach multikani. Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek85 Zgłoś Napisano 5 Września 2022 Ja mam taką pompkę od Tunze. Używam jej od trzech lat do podmian i dolewki. Zasilam ją z zasilacza 5V. Ze 3 razy się przygapiłem i chodziła na sucho kilka godzin i nic jej nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinH Zgłoś Napisano 5 Września 2022 54 minuty temu, Darek85 napisał: Ja mam taką pompkę od Tunze. Używam jej od trzech lat do podmian i dolewki. Zasilam ją z zasilacza 5V. Ze 3 razy się przygapiłem i chodziła na sucho kilka godzin i nic jej nie było. Fajna, tylko trochę mała wydajność. Podmiana trwałaby ponad 30 minut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinH Zgłoś Napisano 6 Września 2022 Czy ktoś coś może jeszcze zaproponować ciekawego na niskie napięcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arcadio Zgłoś Napisano 7 Września 2022 Jebao DCS1200 AquaMedic DC Runner 1.3 Dupla Marin SPP1200 Cytuj Akwarium 120 x 65 x 60 | Sump 80 x 50 x 40 | 2 x Reef Flare Pro M | UltraReef Akula UKS 200 | 2 x Tunze 6055 | ATB Airstar 5000 ClariSea 5000 | Węgiel | UVC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 8 Września 2022 9 godzin temu, Arcadio napisał: Jebao DCS1200 Faktycznie, zapomniałem o tym maleństwie. Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach