Janusz81 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2022 Witam, ktoś poleci jakiś sprawdzony cichy wentylator do lampy led, 24v 80x80x15. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 10 Listopada 2022 poszukaj wentualtoró AAB. Dobre, ciche, wytrzymałe, Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janusz81 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2022 5 godzin temu, katani napisał: poszukaj wentualtoró AAB. Dobre, ciche, wytrzymałe, Szukałem są tyle że jak większość zasilane 12v, ja potrzebuję 24v. Bo takie były oryginalne w lampie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zygmunt_b Zgłoś Napisano 21 Listopada 2022 Zawsze możesz dodać (jeśli masz miejsce) przetwornicę step up podbijającą napięcie zasilania samego wentylatora, który jest naprawdę cichy i bezproblemowy (mam trzy tej firmy i praktycznie ich nie słyszę - Super Silent fan 12 PRO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SHARK_2 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2022 Zawsze możesz dodać (jeśli masz miejsce) przetwornicę step up podbijającą napięcie zasilania samego wentylatora, który jest naprawdę cichy i bezproblemowy (mam trzy tej firmy i praktycznie ich nie słyszę - Super Silent fan 12 PRO.Chyba step-down skoro ma linię 24V a ewentualny wentylator był by na 12V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach