Nod85 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2023 Męcze się z Bryopsis. Mam ponad 1.800 litrów i chciałbym spróbować fluconazole ale wychodzi mi, że potrzebuje na taki litraż 9.000mg. Lekarz mi raczej nie wypisze takiej kosmicznej dawki. Jest preparat akwarystyczny Flux Rx 7000mg, ale dostępny tylko w USA, musiałbym też 2 opakowania ściągać. Ma ktos jakis pomysl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2023 Godzinę temu, Nod85 napisał: Męcze się z Bryopsis. Mam ponad 1.800 litrów i chciałbym spróbować fluconazole ale wychodzi mi, że potrzebuje na taki litraż 9.000mg. Lekarz mi raczej nie wypisze takiej kosmicznej dawki. Jest preparat akwarystyczny Flux Rx 7000mg, ale dostępny tylko w USA, musiałbym też 2 opakowania ściągać. Ma ktos jakis pomysl? Możesz spróbować w jakimś Gabinecie Weterynaryjnym poprosić o receptę na preparat leczniczy z Flukozanolem. Np kapsułki Mycosyst 200mg - 14 szt w opakowaniu (czyli 2,8 g w opakowaniu - będziesz potrzebował ok 3 op - koszt ok 50 zł za op.). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2023 weterynarz najlepiej. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edue Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2023 Na FB ktos sprzedawał ostatnio z 10 opakowań:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielj Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2023 Ja chodzę do weterynarza na Grunwaldzkiej w Jaworznie, na przeciwko Cirkle K. Pani doktor wypisała bez problemu. Cytuj 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek198706 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2023 Witam, moge Ci zalatwic fluconazole bez problemu Oczywiście po normalnej cenie, u weterynarza zaplacisz znacznie więcej, ale mysle sobie ze fluconazole nie rozwiąże problemu, to takie działanie na chwilę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach