wojciechH Zgłoś Napisano 1 Maja 2023 Witam wszystkich mam pytanie czy lampy jak w temacie dwie sztuki będzie dobrze do akwarium 90 cm na 45 cm głębokość 40 cm? W akwa teraz świeci Aqua Medic Aquarius 90 . Obsada Lps i miękkie ,jest też Milka i monti talerzowa.Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gryadam Zgłoś Napisano 2 Maja 2023 Moim zdaniem pod miękkie spoko, LPS zależy jakie, SPS jeśli dasz wysoko, to jest szansa, że też dają radę. Pytanie, czy nie bezpieczniej byłoby dać te mocniejsze (90W) - wtedy miałbyś zapas mocy na ewentualne większe i więcej pola do pobawienia się widmem. Cytuj Moje 162l, start: 11.11.2016 r. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojciechH Zgłoś Napisano 3 Maja 2023 Dzięki za odpowiedź. Całkiem nie pomyślałem , lepiej mieć zapas mocy. Oglądałem te z serii A360. Chyba że ktoś poleca jakieś inne lampy. Jestem otwarty na propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gryadam Zgłoś Napisano 3 Maja 2023 Reef Flare też spoko. Gdybym miał zmieniać u siebie, to właśnie albo Reef Flare albo Kessile. Obie ładnie świecą i podbijają kolory korali. Cytuj Moje 162l, start: 11.11.2016 r. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojciechH Zgłoś Napisano 5 Maja 2023 Mam możliwość kupić Kessil LED A360WE Tuna Blue nowe dwie w cenie jednej. Jaka jest żywotność tych lamp ? Po jakim czasie trzeba by wymienić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gryadam Zgłoś Napisano 5 Maja 2023 Standardowo dla LED-ów żywotność to około 50 tys. godzin. Generalnie Kessile mają dobre opinie. Jak masz możliwość wzięcia 2 w cenie 1 i odpowiada Ci światło, które dają, to bym się nie zastanawiał... Cytuj Moje 162l, start: 11.11.2016 r. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojciechH Zgłoś Napisano 5 Maja 2023 No to biorę. Na żywo nie widziałem jak świecą ,ale to co na necie widziałem myślę że będzie mi odpowiadało.pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach