fOe Report post Posted May 15 Używa może ktoś z was czegoś podobnego bądź tego z linku https://allegro.pl/oferta/tester-wody-6w1-ph-temp-tds-sol-sg-ec-wifi-app-ppm-13451081207. Zastanawiam się nad zakupem Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sagerrak1 Report post Posted May 15 EC wody morskiej to ok 54000 us/cm więc znacznie wykracza poza możliwości sensora . Nic z takich tanich z jednoczesnym pomiarem pH i EC nie przekonało mnie do zakupu . SeaQuaComp ma fajne mierniki, ale juz tylko duza krowa ogarnia zasolenie. Ja bym na Twoim miejscu poprzestal na pH i kupił SeaQuaComp albo MicroPH o ile jeszcze się da znaleźć Quote Share this post Link to post Share on other sites
chris_ek Report post Posted May 15 Kupiłem coś podobnego i u mnie się nie sprawdziło (dzień po kalibracji pomiary się rozjeżdżały) ale na forum były wypowiedzi, że jest ok. 2 godziny temu, Sagerrak1 napisał: Ja bym na Twoim miejscu poprzestal na pH i kupił SeaQuaComp albo MicroPH o ile jeszcze się da znaleźć Jest jeszcze AT1 Doser, a dodatkowo masz przy okazji dozownik. Quote https://nano-reef.pl/forums/topic/112968-spelniając-marzenia-etap1-kostka-64l/ Share this post Link to post Share on other sites
katani Report post Posted May 15 Ja miałem tego typu urządzenie z aliexpress. Wyniki były kosmos. Quote Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + ceramika+refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, 12kg piasku aragonit KZ. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Centropyge bispinosa, Zebrasoma flavescens, para Synchiropus splendidus, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Saron marmoratus, 1x Neopetrolisthes oshimai, 3 kraby pustelniki Clibanarius africanus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Share this post Link to post Share on other sites