Skocz do zawartości
Seweryn_

Producent akwarium

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 23.03.2024 o 18:43, Seweryn_ napisał:

full optiwhite

Jak na oryginalne Opti to trochę za bardzo zielonym kolorem bije na zdjęciu. Ale to typowa praktyka firm, uzywają zwrotu "szkło typu optiwhite", czyli o obniżonej ilości związków żelaza (jak dobrze pamiętam). No ale przy tej wielkości przeszkadzać nie będzie.

Właśnie dlatego ja zamawiałem w Szczecinie :).

125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT,  Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja o tym producencie nie mam dobrej opinii. Zaliczka przelana, czas realizacji miał być 2-4 tygodnie a teraz mija 6 tygodni. Po przelaniu zaliczki kontakt z wykonawcą się urwał, nie odbierają telefonu, nie odpisują. Sprawa trafia na policję.

Wiem że post stary, ale pisze żeby ostrzec innych przed tym wykonawcą.

Edytowane przez KamilKr (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, KamilKr napisał:

Ja o tym producencie nie mam dobrej opinii. Zaliczka przelana, czas realizacji miał być 2-4 tygodnie a teraz mija 6 tygodni. Po przelaniu zaliczki kontakt z wykonawcą się urwał, nie odbierają telefonu, nie odpisują. Sprawa trafia na policję.

Wiem że post stary, ale pisze żeby ostrzec innych przed tym wykonawcą.

Próbowałeś zadzwonić z innego numeru? 
Może coś się tam stało, albo mają okres urlopowy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem, telefon wyłączony. Zostałem poinformowany o opóźnieniu z informacją że do końca tego tygodnia akwarium będzie dostarczone jednak od ponad tygodnia znowu całkowity brak kontaktu. Opóźnienia rozumiem ale brak kontaktu i kłamstwo już nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, KamilKr napisał:

Próbowałem, telefon wyłączony. Zostałem poinformowany o opóźnieniu z informacją że do końca tego tygodnia akwarium będzie dostarczone jednak od ponad tygodnia znowu całkowity brak kontaktu. Opóźnienia rozumiem ale brak kontaktu i kłamstwo już nie.

Firma nie publikuje ani na FB ani na Insta od września.  Może się zamknęła :ph34r:

Może na urlopie, a może był wypadek. Najlepiej podjechać by tam było, ale masz kawałek. Popytaj na FB na jakiś grupach, może jest ktoś z opola i zna temat. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy mają jakieś powiązanie z firmą Aquadebo, ale widzę akwaria Aquadebo na 67Diamant youtubie. Jeżeli to ta sama firma to widzę że brak kontaktu to ich praktyka 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Diamant produkuje dla aquadebo na wymiar. 
Masz jakiś rachunek na tą zaliczkę? Czy tak jak inni robili, na słowo? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokument z nr zamówienia, opisem zamawianego przedmiotu, kwotą oraz danymi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi