Seweryn_ Report post Posted March 18 Cześć wam , planuje zakupić akwarium od firmy 67diamant. Mam dziwne przeczucie że to jakiś FAKE, proszę o pomoc :-) Quote Share this post Link to post Share on other sites
elespero Report post Posted March 23 Bierz w akwarium Szczecin, satysfakcja gwarantowana. Bardzo ładnie wykonane akwaria. Szczerze to nie widziałem ładniejszych akwarii jak z tamtąd. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Seweryn_ Report post Posted March 23 Już za późno na to. Zamówiłem już w wyżej wymienionym sklepie. Mam nadzieję , że nie wtopiłem zamawiając tam . Quote Share this post Link to post Share on other sites
bmirek1 Report post Posted March 23 Szczecin ma obecnie terminy na Lipiec 2024 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kapsel1981 Report post Posted March 23 To pojedź na miejsce i zobacz jak to wygląda. Jak wpłaciłeś zaliczkę - weź jakieś papiery na to, najlepiej pokwitowania, przelewy, umowa itp tka by móc to udowodnić jakoś. Jak wtopisz to pamiętaj, że możesz zgłosić oszustwo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
katani Report post Posted March 23 31 minut temu, bmirek1 napisał: Szczecin ma obecnie terminy na Lipiec 2024 To niedługo. Tam się zawsze z pół roku czeka. Ale warto. Quote Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Share this post Link to post Share on other sites
elespero Report post Posted March 23 2 godziny temu, Kapsel1981 napisał: To pojedź na miejsce i zobacz jak to wygląda. Jak wpłaciłeś zaliczkę - weź jakieś papiery na to, najlepiej pokwitowania, przelewy, umowa itp tka by móc to udowodnić jakoś. Jak wtopisz to pamiętaj, że możesz zgłosić oszustwo. Ja nie wiem jak można wpłacić zaliczkę bez potwierdzenia. Jak tak przepatrzyłem zdjęcia na FB to te akwaria nie umywają się do akwarii ze Szczecina. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sith114 Report post Posted March 23 2 godziny temu, elespero napisał: Ja nie wiem jak można wpłacić zaliczkę bez potwierdzenia. Jak tak przepatrzyłem zdjęcia na FB to te akwaria nie umywają się do akwarii ze Szczecina. Co byś zarzucił temu producentowi w porównaniu ze szczecinem? Quote Share this post Link to post Share on other sites
elespero Report post Posted March 23 53 minuty temu, sith114 napisał: Co byś zarzucił temu producentowi w porównaniu ze szczecinem? Takie dwie rzeczy co u mnie go dyskwalifikuje. zabudowa szafki nie jest zlicowana ze szkłem, każde jest odstające. Druga rzecz to aluminiowe kątowniki na koronach z zewnętrznej strony, wygląda to jak z D. Taka łatwizna. U Przemka wszystko spasowane, piękne wykończenia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dadario Report post Posted March 23 Terminy u Przemka długie ponieważ łączy dwie ważne cechy. Jakość na najwyższym poziomie i cenę na akceptowalnym pułapie. Przy wycenie mojego nowego szkiełka pomiędzy różnymi producentami rozstrzał był 3tyś złotych na korzyść akwarium-szczecin. Z firmą 67diamant nie miałem osobiście kontaktu, ale gdzieś ktoś o ich produktach mówił, więc myślę. że nie jest to fake. Ale jaka jakość będzie to dopiero się przekonasz. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sith114 Report post Posted March 23 (edited) 22 minuty temu, elespero napisał: Takie dwie rzeczy co u mnie go dyskwalifikuje. zabudowa szafki nie jest zlicowana ze szkłem, każde jest odstające. Druga rzecz to aluminiowe kątowniki na koronach z zewnętrznej strony, wygląda to jak z D. Taka łatwizna. U Przemka wszystko spasowane, piękne wykończenia. No ok, ale to sa kwestie projektu i tego co klient chce. Jesteś pewny, że nie wykonają szafki zlicowanej ze szkłem? ;P Jak będę zamawiał kolejne akwarium pewnie jedną z firm do której wyśle zapytanie będzie właśnie akwarium szczecien. Ale odczuwam tutaj na forum pewne sekciarstwo Edited March 23 by sith114 (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
elespero Report post Posted March 23 25 minut temu, sith114 napisał: No ok, ale to sa kwestie projektu i tego co klient chce. Jesteś pewny, że nie wykonają szafki zlicowanej ze szkłem? ;P Jak będę zamawiał kolejne akwarium pewnie jedną z firm do której wyśle zapytanie będzie właśnie akwarium szczecien. Ale odczuwam tutaj na forum pewne sekciarstwo Przeglądnąłem całą ich galerię na fb i nie ma zlicowanych, więc tak robią. Korony z narożnikami. popatrz sam a nie szukasz zaczepki. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Seweryn_ Report post Posted March 23 LUDZIE !!! ten temat idzie w zupełnie innym kierunku > jak powinien . Skupcie sie na swoich akwariach,ok. Jeden ma szklo za 3000 drugi za cale G bo tak chce,może tylko na tyle go stać .Jestem na tym forum kilka tygodni i juz widze ,że tu nie ma normalności . Co drugi to madzejszy od pierwszego. Quote Share this post Link to post Share on other sites
elespero Report post Posted March 23 9 minut temu, Seweryn_ napisał: LUDZIE !!! ten temat idzie w zupełnie innym kierunku > jak powinien . Skupcie sie na swoich akwariach,ok. Jeden ma szklo za 3000 drugi za cale G bo tak chce,może tylko na tyle go stać .Jestem na tym forum kilka tygodni i juz widze ,że tu nie ma normalności . Co drugi to madzejszy od pierwszego. Możesz powiedzieć jaki wymiar akwa i jaka cena u nich? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Seweryn_ Report post Posted March 23 60x60x40 full optiwhite za 800 zl z przesylką na palecie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
elespero Report post Posted March 23 1 minutę temu, Seweryn_ napisał: 60x60x40 full optiwhite za 800 zl z przesylką na palecie. Samo akwarium? To fajna cena. Szkło większość klei tak samo, cały urok w wykonaniu jest w detalach. Tak jak pisałem, nie moja gusta i wolę ewentualnie dopłacić ale żeby „mebel” wyglądał tak jak chce. Quote Share this post Link to post Share on other sites
JerzyB Report post Posted March 23 12 minut temu, Seweryn_ napisał: 60x60x40 full optiwhite za 800 zl z przesylką na palecie. Tyle za samo szkło ? nie śledzę cen , ale wydaje mi się b. drogo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Seweryn_ Report post Posted March 23 (edited) Mebel juz mam,wykonany pod wymiar akwarium u lokalnego majstra . Tak to cena za same akwarium z przesylką. Edited March 23 by Seweryn_ (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
sith114 Report post Posted March 23 8 minut temu, Seweryn_ napisał: Mebel juz mam,wykonany pod wymiar akwarium u lokalnego majstra . Tak to cena za same akwarium z przesylką. Fajna szafka, a cena za szkło spoko. Podobnie z przesyłka płaciłem za bardzo podobne jeśli chodzi o wielkość akwarium 3 lata temu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Seweryn_ Report post Posted March 23 (edited) 17 minut temu, sith114 napisał: Fajna szafka, a cena za szkło spoko. Podobnie z przesyłka płaciłem za bardzo podobne jeśli chodzi o wielkość akwarium 3 lata temu. Dziękuje. Jak przyjdzie akwarium to wstawie pare zdjęc. Dla tych ktorzy ,moze w przyszlosci beda chcieli zamówić akwarium, w 67diamant. Miałem obawy co do zakupu u nicht,pomimo wpłaty i wszelakich potwierdzeń takowej wpłaty itp, mam nadzieje ,że firma stanie na wysokości zadania i okaże się wartościową opcją dla osób zainteresowanych w niedalekiej przyszłości. Edited March 23 by Seweryn_ (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
dadario Report post Posted March 23 34 minuty temu, JerzyB napisał: Tyle za samo szkło ? nie śledzę cen , ale wydaje mi się b. drogo. Jerzy... Niestety, taka cena to już standard. @Seweryn_ szafka wydaje się niska. Ile ma cm??? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Seweryn_ Report post Posted March 23 (edited) Godzinę temu, elespero napisał: 75 cm ,tyle co standard stołu czy ławy. Akwarium będzie stało w salonie. Obczajanie będzie z pozycji leniwej ,lezacej. Tak sobie wymyśliłem. Edited March 23 by Seweryn_ (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Seweryn_ Report post Posted April 15 Kończąc temat , akwarium doszło i ma się znakomicie . Lepszego jeszcze nie miałem :-) Quote Share this post Link to post Share on other sites
jar2789 Report post Posted April 15 Pokaż proszę Quote Share this post Link to post Share on other sites