Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

nie mam doświadczenia z ATM Colony na starcie ale przy przekładce u mnie zrobiły robotę!
Sam czytałem jak do tego podejść bo nie miałem czasu na trzymanie dwóch zbiorników i zabawy na tygodnie przekładania.
Akcja przebiegła pomyślnie i szybko bez żadnych strat także nie ma się tutaj co doszukiwać teorii spiskowych, że ATM sprzedaje wodę w butelkach bądź nazywanie ich "dziwnymi bakteriami" a śmierdziuchy cudownymi itp (tak, wiem, przekładka to nie to samo co świeży start)
Wujek G znajdzie setki różnych wątków i w większości są to pozytywne opinie odnośnie ATM Colony.

Swoją drogą nie tylko ATM bo i Seachem ma preparaty (pewnie i kilka innych firm), które "przyśpieszają" obsadzanie zbiornika jeśli robi się to z głową.

Czytając ten wątek przypomniała mi się akcja sprzed ~15 lat jak kupowałem jedno auto.
Mechanik mówi "wymień olej na mineralny bo tak będzie lepiej..."
Pytam się dlaczego lepiej? bo "tak", bo silnik/głowica cieknie i takie tam.
To mówię jemu, że producent silnika nic takiego nie pisze... 

Minęło ponad 200K km w tym samochodzie i jeździ do dzisiaj na oleju syntetycznym, dokładnie takim jaki jest w dokumentacji silnika.
Nie widzę, żadnego racjonalnego powodu, dla którego taka firma jak ATM miałaby spiskować przeciwko swoim klientom ;) 

To nie działa tak, że prezes ATM pewnego dnia się budzi i mówi "weźmy sprzedajmy milion litrów wody w butelkach".

3mam kciuki za projekt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, ArturNano napisał:

Wujek G znajdzie setki różnych wątków i w większości są to pozytywne opinie odnośnie ATM Colony.

zgadza się są też filimiki na YT :) 

Akcja przebiegła pomyślnie i szybko bez żadnych strat także nie ma się tutaj co doszukiwać teorii spiskowych, że ATM sprzedaje wodę w butelkach bądź nazywanie ich "dziwnymi bakteriami" a śmierdziuchy cudownymi itp (tak, wiem, przekładka to nie to samo co świeży start)

fakt jest taki że na pewno działają i pomagają przyśpieszyć strat szkła i być może ominąć plagi nie wiem jak u innych osób co go stosowały...
a co do śmierdziuchów to też mam je na półce :P a przy startowaniu poszła dodatkowo ampułka PRODIBIO BioDigest

3mam kciuki za projekt

dzięki :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.05.2024 o 21:33, piebald.ball napisał:

jasne nie ma problemu w weekend będę miał więcej czasu to zrobię zdjęcia przy innej barwie

... I to by było na tyle.  ...

.... Problemem nie jest technologia.
Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają.    .... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, AnT napisał:

Kolega @piebald.ball zakończył przygodę z forum z tego co mi wiadomo jednak akwarium ma się dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, sith114 napisał:

Kolega @piebald.ball zakończył przygodę z forum z tego co mi wiadomo jednak akwarium ma się dobrze.

Ok , byłem ciekaw  No nic . 

... I to by było na tyle.  ...

.... Problemem nie jest technologia.
Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają.    .... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 2.06.2024 o 21:25, AnT napisał:

Ok , byłem ciekaw  No nic . 

tak wygląda w ciągu dnia...

IMG_20240811_162549.jpg

IMG_20240811_162501.jpg

a tak wygląda w pod wieczór. sa małe zmiany jeśli chodzi o ustawienie korali. doszła Loreto do obsady. nowa lampa reef flare pro s blue - polecam zdecydowanie lepiej przy niej wszystko rośnie  :)

IMG_20240811_200706.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo super maluch mam też malucha w firmie ale nie jest taki ładny jak twój zbiornik  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Beti napisał:

Nie chce być prorokiem ale te korale nie przetrwają przynajmniej część z nich, tak się nie zaczyna przygody z morszczyzną wszystko jest piękne do czasu.

Nowa solanka to nawet ślimaków się nie wkłada po tyg. 

Duży błąd Panie obyś nie przepłacił tego :mellow: bo szkoda życia 

czyli nie byłaś prorokiem bo wszystko przeżyło :)

1 godzinę temu, Beti napisał:

Brawo super maluch mam też malucha w firmie ale nie jest taki ładny jak twój zbiornik  ;)

a dziękuję :) nie długo przesiadka na coś większego ...
PS. jak złość minęła możesz mi już zdjąć bana z piebald.ball ......???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.