Jump to content
Jacekplacek

Kontroler ICV6 + lampa RSX200

Recommended Posts

Witam.

Czy osoby używające kontrolera ICV6 mogą mi podpowiedzieć jak sparować aplikację SYNA-G z kontrolerem ICV6, bo albo jestem tępy, albo coś jest nie tak...

Za pomoc z góry serdecznie dziękuję.

nie mam lampy, ale mam icv6 i Gyre. podejrzewam, że masz podobnie. instalujesz aplikację synaG,

kontroler ICV6 ma swoje wifi. Jak wyszukasz sieci wifi w telefonie to będzie maxspect-xxxx. Łączysz się, odpalasz aplikację i powinieneś widzieć urządzenie i przycisk kontrola, klikasz ,kontrola, i dalej masz listę urządzeń. znów kontrola i powinno się połączyć z lampą.

Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000,  Cyrkulacja 2x maxspect  XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED.

Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani.

Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki  slimaków turbo i columbelli, 1x  tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia.

ce5058cc16516a9e06285a07538a7eb3u1610a14

35 minut temu, katani napisał:

Jak wyszukasz sieci wifi w telefonie to będzie maxspect-xxxx

Problem w tym że jak zaznaczę urządzenie w sieciach wifi to połączenie jest utrzymywane przez bardzo krótki czas. W opisie takiego połączenia pojawia się informacja "połączenie bez internetu-połączenie nie jest bezpieczne" i automatycznie się rozłącza. Myślałem że urządzenia Maxspect to trochę wyższa półka a tutaj taka lipa...

22 minuty temu, Jacekplacek napisał:

Problem w tym że jak zaznaczę urządzenie w sieciach wifi to połączenie jest utrzymywane przez bardzo krótki czas. W opisie takiego połączenia pojawia się informacja "połączenie bez internetu-połączenie nie jest bezpieczne" i automatycznie się rozłącza. Myślałem że urządzenia Maxspect to trochę wyższa półka a tutaj taka lipa...

bzdurne rzeczy twój telefon opowiada.... Jak nie masz dostepu do internetu to co ci grozi, to jest najbezpieczniejsze połączenie. Masz coś w ustawieniach telefonu poustawiane

Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000,  Cyrkulacja 2x maxspect  XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED.

Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani.

Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki  slimaków turbo i columbelli, 1x  tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia.

ce5058cc16516a9e06285a07538a7eb3u1610a14

16 minut temu, katani napisał:

Masz coś w ustawieniach telefonu poustawiane

Wydaje mi się że ustawienia w telefonie są Ok, bo ten sam problem jest na czterech innych z których próbowaliśmy się połączyć. Ja mam Galaxy A54, inny to Galax S23, S8, i jeszcze redmi note 11, na wszystkich jest tak samo.

Mam recurve r-6. Miałem to samo i pomogło zresetowanie lampy. Nie odłączenie jej od prądu, tylko reset zgodnie z instrukcją. Ogólnie jak dla mnie zarówno sposób łączenia, sama aplikacja jak i sterowanie lampą przez apkę to.... szkoda gadać. 

Wyłącz wszystkie WiFi z jakimi telefon może się łączyć oprócz icv6. 
jak już uda się z nimpołączyć musisz  wybrać sieć do której kontroler będzie się przyłączał abyś nie musiał za każdym razem zmieniać sieci 

W dniu 28.08.2024 o 13:30, Jacekplacek napisał:

Wydaje mi się że ustawienia w telefonie są Ok, bo ten sam problem jest na czterech innych z których próbowaliśmy się połączyć. Ja mam Galaxy A54, inny to Galax S23, S8, i jeszcze redmi note 11, na wszystkich jest tak samo.

Coś masz pokręcone z telefonem. też mam samsunga "eskę" - bez problemu łączy mi się  z icv-ką, transmisję mam włączoną. Popatrz ustawienia telefonu, może operator Ci wrzucił jakiegoś "antywirusa-firewalla" ? Sprawdź ustawienia sieci wifi...  Ustaw ICV we właściwy tryb, bo on może pracować zarówno jako AP jak i przez router...

W dniu 28.08.2024 o 23:29, tengerimalac napisał:

Mam recurve r-6. Miałem to samo i pomogło zresetowanie lampy. Nie odłączenie jej od prądu, tylko reset zgodnie z instrukcją. Ogólnie jak dla mnie zarówno sposób łączenia, sama aplikacja jak i sterowanie lampą przez apkę to.... szkoda gadać. 

A co ma reset lampy do łączenia ICV-komórka? Tak z ciekawości, to właśnie maxpect jest jedną z niewielu firm, których urządzenia mogą działąć całkowicie niezależnie od internetu. Od samego początku, do końca, jedynie po lokalnym lanie. Większość innych musi "pochwalić się chińczykowi że ją masz". Ale w dobie wszechobecnego fejsbuka itp, kto by tam się tym przejmował.

125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT,  Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO

Witam.

Dopiero teraz ale troszkę się napiętrzyło w życiu.:D

Na początek dziękuję wszystkim, którzy próbowali pomóc.

Suma suma sumarum skończyło się na wymianie kontrolera na nowy.

Podziękowania również dla firmy FREY z Krakowa za bardzo szybki kontakt i załatwienie sprawy.

Jeszcze raz podziękowania dla Was.

Pozdrawiam