JerzyB Zgłoś Napisano Poniedziałek o 10:20 (edytowane) Witam Zmontowałem już kolejną lampę i myślę , że ostatnią (bazowałem się na Orphek ) . Lampa o wymiarach 150X36cm. moc to 770W napięcie 55V DC. większość części od AQma. Wentylatorów sporo , ale chodziło mi o dobre chłodzenie , i tak przy pracy lampy no 50 procent mocy tem. utrzymuje się na poziomie 28stopni. Edytowane Poniedziałek o 12:22 przez JerzyB (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alcoholik Zgłoś Napisano Poniedziałek o 10:49 Nieźle, gratuluję wrzuć fotki jak świeci, dzięki że wspierasz rodzimą firmę aqma pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano Poniedziałek o 10:55 Jakąś obudowę do tego planujesz? Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano Poniedziałek o 11:02 4 minuty temu, katani napisał: Jakąś obudowę do tego planujesz? Obudowa to blacha wygięta w kształcie C z grilami na wentylatory i ze szczeliną wzdłóż lampy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 11:11 (edytowane) 9 minut temu, JerzyB napisał: Obudowa to blacha wygięta w kształcie C z grilami na wentylatory i ze szczeliną wzdłóż lampy . Widzę @magu zamknął stronkę co to są za drivery do ledów? Pokaźny kawał żelastwa Dźwig masz żeby zawisła? Edytowane Poniedziałek o 11:12 przez sith114 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano Poniedziałek o 11:24 9 minut temu, sith114 napisał: Widzę @magu zamknął stronkę co to są za drivery do ledów? Pokaźny kawał żelastwa Dźwig masz żeby zawisła? Drivery od @magu , lampa jest stosunkowo lekka jak na swój wymiar ma 9kg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano Poniedziałek o 11:44 Nie widziałem ich na stronie wcześniej. Wrzucisz jakaś dokładniejszą fotkę ? Co tam za układy siedzą ? Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano Poniedziałek o 11:52 6 minut temu, VDR napisał: Nie widziałem ich na stronie wcześniej. Wrzucisz jakaś dokładniejszą fotkę ? Co tam za układy siedzą ? 7 minut temu, VDR napisał: Nie widziałem ich na stronie wcześniej. Wrzucisz jakaś dokładniejszą fotkę ? Co tam za układy siedzą ? Były na stronie teraz nie ma strony . Napisz do @magu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano wczoraj o 02:26 (edytowane) Witam Taka ciekawostka , na fotce widać dwa przekaźniki jeden do załączenia wentylatorów co by sterownik za mocno nie obciążać drugi do wył. zał. jednej połowy lampy . I zonk ten od wył. połowy lampy już się skleił. Wymienię na inny , ale już zamówiłem przekaźnik samochodowy Edytowane wczoraj o 02:53 przez JerzyB (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach