fOe Zgłoś Napisano Czwartek o 13:44 (edytowane) dałem szwagrowi aby skleił mi akwarium , niestety jest do rozklejenia nie dość że krzywo to całe upierdzielone w silikonie .teraz czeka mnie rozklejanie i czyszczenie tego wszystkiego , doradzi ktoś jak i czym wyczyścić szyby z silikonu są całe upierdzielone ,chodzi oto aby nie porysować . co do pytqn do szwagra wpadł sąsiad z bimbrem resztę sobie można dopowiedzieć heh ps akwarium już rozkleiłem chodzi teraz o czyszczenie całych szyb bo są usmarowane silikonem boi kanty i ranty Edytowane Czwartek o 13:46 przez fOe (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano Czwartek o 15:52 Witam Czyściłam już takie szkła najlepszym rozwiązaniem jest skrobanie czymś ostrym nóż do tapet lub wykładzin podłogowych , albo żyletka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano Czwartek o 18:43 Żyletka, nowy nożyk do tapet aby z grubsza usunąć a na koniec preparatem do usuwania silikonu. Później odtłuścić i kleić. zapamietaj, silikon nie klei się do silikonu, po żyletce może zostać lekki film po silikonie i taka spoina nie będzie miała swojej wytrzymałości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 10 godzin temu https://www.action.com/pl-pl/p/2575965/skrobak-do-szkla-spectrum/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach