tomko Zgłoś Napisano Środa o 22:55 (edytowane) 13 godzin temu, JerzyB napisał: MWitam Ciekawe czy coś pomoże ten środek. Do mnie dzisiaj przyjechał białobrody na razie pływa w kojcu . Ja mam właczoną lampę UV oraz ozonator przez cały dzień zawsze lepiej zapobiegać niż leczyć . Nie pomoże! Wszystkie preparaty do stosowania ogólnego w akwarium są do kitu. Izolacja i leczenie albo w ogólnym mocna uv'ka. Całkowita eliminacja ospy z akwarium to kilka miesięcy. Tak to realnie wygląda. A BTW co z Twoim poprzednim białobrodym? Edytowane Środa o 22:56 przez tomko (wyświetl historię edycji) Cytuj Nowe 400L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Steron Zgłoś Napisano Czwartek o 05:58 UV chodzi cały czas od kilku dni. Idą witaminy i czosnek do papu. Podana herbtana i dołożony napowietrzacz. Odpieniacz szedł bez kubka. Teraz skręcony na mocy na bardzo suchą pianę. Odpieniacz jak i uv wyłączam na 1 godzinę jak zadaję herbtanę. Staram się nie podchodzić do akwarium by nie stresować ryb. Cytuj Akwarium: za małe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano Czwartek o 07:47 (edytowane) Witam @tomko Pisałem gdzieś tu , że kiedyś rano znalazłem martwego . Nie wiem jaka przyczyna zachowywał się normalnie i żyl w zgodzie z innymi pokolcami Kojec jest ciągle atakowany przez Achillesa to dopiero pierwsza doba , ale jeśli w czasie , to się nie zmieni , to nie wypuszczę go. Edytowane Czwartek o 13:26 przez JerzyB (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano wczoraj o 04:37 Witam @Steron Jak sytuacja w akwa koniec strat ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Steron Zgłoś Napisano 15 godzin temu Dzisiaj padł mój 11 letni żółtek, który był ze mną od mojego pierwszego akwarium oraz 1 błazenek. Z ponad 20 ryb zostało 10. Hepatus, Desjardini, borsuk, błazen, babka, pterapogon, piżamka, chrysiptera, brzydal i chromis. Cytuj Akwarium: za małe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach