Warszawiak Zgłoś Napisano 21 Lutego 2012 Masz dołek finansowy i chcesz stawiać większy zbiornik :/ stary.. ogarnij najpierw to co masz... dopiero po roku utrzymywania zbiornika na wysokim poziomie zacznij się zastanawiać nad PLANAMI większego.. Cytuj ReefMax 2,5 l. spiorax Odpieniacz DIY +BM SP-1000 refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapuhy Zgłoś Napisano 22 Lutego 2012 Warszawiak, czytaj ze zrozumieniem... Cytuj ReefMax i parę gratów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 22 Lutego 2012 Rafał zapomniałeś nr telefonu ? Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
intryg Zgłoś Napisano 22 Lutego 2012 @bau - pamiętam, zadzwonię @warszawiak - w czerwcu kończę budowę ( mam nadzieję) więc kto coś kiedyś budował sam wie że na koniec są największe wydatki - najczęściej nieoczekiwane. A po 2 ogarnij najpierw to co masz to co autor miał na myśli ??Za mało rybek, korali czy za czysto ?? Pozdrawiam Cytuj Borsuk nie żyje !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
intryg Zgłoś Napisano 1 Marca 2012 Nie mam już siły !!!! Jutro muszę rano wstać bo jadę na szkolenie !!!! Napiszę tylko tyle: A W A R I A !!! Cytuj Borsuk nie żyje !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
intryg Zgłoś Napisano 6 Marca 2012 Awaria poważniejsza niż myślałem W środę w nocy nagle pokrywa przestała dawać jakiekolwiek oznaki życia - ani reset ani nic nie pomagało - brak jakiejkolwiek reakcji. Wysłałem więc maila do aquael-a i bez problemu po konsultacji doszedłem do wniosku, że to zasilacz. Dostałem go przesyłką wczoraj - wymieniłem - ale niestety czarna D....... . Wysłałem dzisiaj całą pokrywę. Zobaczymy co będzie dalej. Podłączyłem na szybko 2 T5 i leżą na szybie przykryte blachą a na niej wiatraczek od komputera. Najgorsze że nie wiem jaką mam temperaturę a nawet jeśli za wysoką to nie mam chłodzenia. Pozdrawiam Cytuj Borsuk nie żyje !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lucjan11 Zgłoś Napisano 6 Marca 2012 kup sobie jak najszybciej termometr i spokojnie aquael bez problemu ci wymieni POZDRAWIAM I ŻYCZĘ POWODZENIA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
intryg Zgłoś Napisano 9 Marca 2012 No i już mam naprawioną pokrywę serwis aquael działa szybko. THX. Cytuj Borsuk nie żyje !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalzgierz1989 Zgłoś Napisano 10 Marca 2012 Ja do Aquela nie mam zaufania ich wszystkie wyroby są pod znakiem zapytania, Już nie raz w Filtrze mi izolacja z kabli poszła i było ryzyko że przebije ale na gwarancji nigdy tego nie wymienili Obecnie jedyny sprzęt Aquela z jakiego korzystam to Brzęczyk zasilający odpieniacz sam kiedyś się paliłem na Rm ale jednak zrobiłem ze swojego starego w przyszłości przeniosę się do większego Cytuj Dla kolegów z Łódzkiego w pilnych sprawach kierować się na Kom 726390583, GG 16252461 lub na FB https://www.facebook...michalzgierz198 https://www.instagram.com/pasjonatakwarystyki/ Pasjonat akwarystyki i wędkarstwa - nowy kanał na YT Kanał poświęcony mediom i testom odbiorników oraz anten. Archiwum TV z lat 90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
intryg Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 Za namową @Warszawiak, postanowiłem reaktywować stary wątek.... Nowe ułożenie skały, Prawie 7 dzień a zatem coś zaczyna się dziać.... Cytuj Borsuk nie żyje !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 Tyle lat i ciągle reefmax? Btw jakiego życia szukasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Warszawiak Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2018 Reefmax to świetne akwarium, po małych modyfikacjach jest naprawdę ok. Cieszę się, że próbujesz. Ja wróciłem do RM u niebawem założę wątek z tym startem. Będzie się działo. Cytuj ReefMax 2,5 l. spiorax Odpieniacz DIY +BM SP-1000 refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach