demono1 Zgłoś Napisano 3 Marca 2016 Zastanawiam se nad kupnem do akwarium jak narazie 1 szt. Jak te ryby maja sie względem korali czy jakies podgryzaja? BO GLONY TO WCINAJA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ewa27 Zgłoś Napisano 3 Marca 2016 Ja mam od przeszło miesiąca parkę i wczoraj przyuważyłam jednego malucha raczej molinezji. Co do korali to nic nie podgryzają wcinają mrożonki, suchy i glony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 3 Marca 2016 Jest tyle pieknych ryb ktore bym chcial, lecz ilosc trzeba kontrolowac i jak pomysle, ze Moli mialaby zajmowac miejsce dla innej rafowej... Chyba nie kupie. Wam latwiej. U mnie to by oznaczalo cofniecie sie o kilkadziesiat lat. I o ile pamietam, zyly dluzej niz przyslowiowe 2 tygodnie w sklepie... Potem dokupilem skalary, zeby w slodkowodnym nie bylo przerybienia... Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demono1 Zgłoś Napisano 3 Marca 2016 To dobrze słyszeć dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demono1 Zgłoś Napisano 3 Marca 2016 Samiec pływa juz w akwarium jesli bedzie ok wszystko dojdzie samiczka tylko czy u was tez tak było ze przy tafli wody pływa cały czas a nie po całym akwarium czy poprostu dac mu czasu jak zacznie cos tam z dna skubac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caban Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2019 W dniu 29.10.2015 o 20:05, bober6662 napisał: Przerazacie mnie...i ten temat. Wiem wiem stary temat ale jak czytam takie posty to mnie normalnie wzbiera na wymioty od środka . Musiałem to skomentować . Trudno i darmo jest tu kilku troli na tym forum co tylko krytykują .. P.s. dobrze Tobie tam kolega poniżej napisał dawno ale potrzebnie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2019 Obudziłeś się dopiero? XD witamy w 2019 roku! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caban Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2019 A co to ma do tematu po prostu jak czytam to komentuję . a nie czytma kiedy to było . Czy to zle .? A poza tym ten troll mnie irytuje tymi swoimi wpisami . Nie lubie jak kogoś obraża i psuje komuś temety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2019 8 minut temu, Caban napisał: A co to ma do tematu po prostu jak czytam to komentuję . chodzi o to ze ten watek ma prawie 4 lata odgrzebujesz cos tak starego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caban Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2019 2 minuty temu, Paragon napisał: chodzi o to ze ten watek ma prawie 4 lata odgrzebujesz cos tak starego stary to jest Dąb Bartek . W mojej ocenie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2019 1 minutę temu, Caban napisał: stary to jest Dąb Bartek . W mojej ocenie . Panie odpowiadsz ludziom po 4 latach przemysl o czym Ty mówisz/piszesz i do kogo ten user już dawno temu się stad wypisał to raz, a dwa po 4 latach jest to tak aktualne że ho ho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2019 Caban, weź wyluzuj... uwzględnij, że temat stary i opinie ludzi mogły byc inne. Wyciąganie kwasów sprzed kilku lat? No sam pomyśl... Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaczorek36 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2019 to jest po prostu nabijanie postów. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caban Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2019 W dniu 9.04.2019 o 21:37, Paragon napisał: Panie odpowiadsz ludziom po 4 latach przemysl o czym Ty mówisz/piszesz i do kogo ten user już dawno temu się stad wypisał to raz, a dwa po 4 latach jest to tak aktualne że ho ho on cały czas jest tak mądry a reszta nawet czasem go popierała. W dniu 9.04.2019 o 21:52, Tester napisał: Caban, weź wyluzuj... uwzględnij, że temat stary i opinie ludzi mogły byc inne. Wyciąganie kwasów sprzed kilku lat? No sam pomyśl... Spoko. W dniu 10.04.2019 o 10:34, kaczorek36 napisał: to jest po prostu nabijanie postów. ;-) w cale się ztym nie zgadzam jak widzę opinie tego tr... to mi samo się nasówa skomentować i zaśmiecać ciekawy wątek . a za to sorki ale on pierwszyzasmiecił temat swoim w ogóle bez nadziejnym wpisem . więcej nie skomentuję w takim temacie tylko zaloze nowy temat W temacie molinezja . Przeczytawszy wszystkie albo większość mio dostępnych postów poczynilem co następuje .(aby to innym czytającym ten temat pomogło) Dziś o 10 zakupiłem 3 molinezje dwie z jednego sklepu a jedna z innego. Dwie, czarna z pięknym ogonkiem jak to Pani powiedział, wpuściłem do głównego zbiornika z masą zielonych glonów . Czarna jak i żółta zostały zaklimatyzowane w normalny sposób czyli dolewałem do torebki z wodą wodę ze zbiornika po czym odlewałem do zlewu i tak przez trzy razy, następnie wpusciłem te dwie rybki do akwarium. Do godziny 15,3 mają sie dobrze . nie wykazuja objawów duszenia się zcy co . nie oddychaja szybciej czy jakoś inaczej po prostu pływają sobie. Nie jedzą też Dla ciekowstki powiem iż dopiero teraz widzę jak silne są prądy w mojej wodzie, molinezje w niektórych przypadkach w ogóle sobie nie radzą a w praktycznie wszedzie jest dla nich za silny nurt. trzecia molinezja zółta czy jakas tam pospolita czeka sobie w torebce i powoli bede dolewał do nie wode prze np 5 dni . zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farel Zgłoś Napisano 30 Maja 2019 Caban i jak Twoje molinezje, co z tą żółtą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach