Gienek Zgłoś Napisano 27 Maja 2012 tym razem malutki up. Coś dla fanów zeovitu Zeoreaktor na rurce 100mm pozdrawiam Cytuj www.kdp.rzeszow.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ragoo Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2012 Już sie moczy u mnie a sumpie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gienek Zgłoś Napisano 14 Września 2012 moje nowe świecidełko Cytuj www.kdp.rzeszow.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gienek Zgłoś Napisano 25 Września 2012 witam ponownie. Tym razem body do lampy LED+t5. Całość z blachy cięta laserowo, gięta i zgrzewana, malowana proszkowo. Obudowa docelowo przeznaczona jest do lapki dla jednego z naszych Forumowiczów. Lampka led + 2 x 39 w t5 aktynika. Ledy sterowane kompem. Co do zasady body może być również wykorzystane po paru modyfikacjach jako obudowa tylko do t5 Pozdrawiam Cytuj www.kdp.rzeszow.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MayFly Zgłoś Napisano 25 Września 2012 a gdzie ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 25 Września 2012 Jak zawsze pełna profesja Czasem ciężko w sklepach znaleźć sprzęt tak fajnie wykończony, jeszcze raz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
twistman Zgłoś Napisano 25 Września 2012 Wrzucasz jak zwykle super Design tych zabawek.. za samo podejście do projektów + . Ale tym razem nieco mnie rozwalił dopisek pod onet tj. Electric - mi się coś skojarzył że niedługo w AGD będziesz wchodził... Zresztą może ti i prawda bo do tej pory działasz z rozmachem jak mała fabryka. Pozdro. Cytuj Display: OPTI 160x65x55h +sump: 185x47x40h +dołączany zbiornik podmiany 53x27x47h ATI SunPower 8x80W T5 + LED BAR, obieg DCS-12K, Skimmer TWISTMAN OB-200-EXT V2, Twistman Calc+ Medium Calcium Reactor ,Reactor ZEO-450-160, OpenFlow Filter 200+ 7L Siporax, MediaReactor FP-1 x2, cyrkulacja 3xTunze 6105 + 1x6095 + Vawebox 6055, Profilux 2EX .... i trochę innych :-)..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gienek Zgłoś Napisano 25 Września 2012 Staram się robić podział na takie gałęzie Coraltoola Sam zaczynam się w nich gubić Tym bardziej, że niedługo pojawić się może onet związany z chemią Cytuj www.kdp.rzeszow.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MR_CUBE Zgłoś Napisano 25 Września 2012 Wygląda jak Pacyfic sun Cytuj pozdrawiam Arian. Tel.608-353-030, Gadulec 32936596 Moje 30l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pirotechnic Zgłoś Napisano 25 Września 2012 Witam, jak cenowo u Ciebie wyglądają odpieniacze oraz lampy Led ? Czy to zależne od używanego projektu ? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Ale to co robisz jest naprawdę 1000% profesjonalne i warto kupić Cytuj Akwarium morskie 902 litry. Skała 52kg żywa i 40kg sucha. . Sól Royal Nature Ion Balanced Natural Sea Salt. Oświetlenie 4x145W LED Pacific Sun METIS. Pompa obiegowa Jebao DCT 12000. Odpienicz WhiteSkim 250 by Sebastek. Dozownik Kore 5TH. Cyrkulacja Maxspect Gyre XF-150. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
twistman Zgłoś Napisano 25 Września 2012 Potwierdzam profeskę. Oglądałem ostatnio filterek przepływowy u Qlfona produkcji Gienka. Jako, że sam już kilka popełniłem to widzę że kolega zna się na rzeczy i nie idzie na łatwiznę. Mówię tutaj np. o 2 uszczelniaczach oringowych w podfrezowanych kanałach dekla (gdzie uważałem że jest OK) oraz jakości cięcia i pasówek. Cytuj Display: OPTI 160x65x55h +sump: 185x47x40h +dołączany zbiornik podmiany 53x27x47h ATI SunPower 8x80W T5 + LED BAR, obieg DCS-12K, Skimmer TWISTMAN OB-200-EXT V2, Twistman Calc+ Medium Calcium Reactor ,Reactor ZEO-450-160, OpenFlow Filter 200+ 7L Siporax, MediaReactor FP-1 x2, cyrkulacja 3xTunze 6105 + 1x6095 + Vawebox 6055, Profilux 2EX .... i trochę innych :-)..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jointela Zgłoś Napisano 25 Września 2012 (edytowane) Te jestem ciekawy lampy led nad 112l interesuje mnie 100-120W bo widze ze te lampy to nie zaden chinczyk :-) Wysyane z mojego GT-I9300 za pomoc Tapatalk 2 Edytowane 25 Września 2012 przez Jointela (wyświetl historię edycji) Cytuj Obecny zbiornik 142,5 + PANEL http://nano-reef.pl/forums/topic/107060-142-5-panel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gienek Zgłoś Napisano 19 Listopada 2012 Witam ponownie. Tym razem powrót do korzeni czyli odpieniek w wersji prawie xxl Podstawa 54x55cm wysokośc 92cm śerdnica rury 300mm, wewn. kubka to 150mm. Odpieniacz recyrkulacyjny - napędzany 3 pompami NJ8000 na igle każda. Niebawem lepsze foty i filmy (z wodowania) Pozdrawiam. Cytuj www.kdp.rzeszow.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiflu Zgłoś Napisano 19 Listopada 2012 NO jest moc a w szczególności w Watach Cytuj "Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Aureliusz Nowe 730L Stare 470L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gienek Zgłoś Napisano 19 Listopada 2012 pobór mocy co prawda przy igłach spadł znacząco, ale akurat problem pradu w tym projekcie był drugorzędną sprawą Cytuj www.kdp.rzeszow.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sienki Zgłoś Napisano 19 Listopada 2012 WOW światło w baniaku w którym wyląduje ten potwór wymaga pewnie małej elektrowni Projekcik jak zawsze pierwsza klasa. Cytuj Jest .. i znowu "kostka".. | było vol3 400 l | było 324 l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 19 Listopada 2012 Ja chyab wiem dla kogo to idzie, Nie wiem czy odpieniacz nie ma pojemnsoci zblizonej do palnowanego 150L Nie wymaga elektrowni napewno ..... no coz umieram z ciekawosci. http://nano-reef.pl/topic/50493-kolejne-niefoto-na-forum-vol2/ Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiflu Zgłoś Napisano 19 Listopada 2012 Gienek, napisz jaka jest różnica w poborze prądu przy zastosowaniu igły, zaciekawiło mnie to. Cytuj "Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Aureliusz Nowe 730L Stare 470L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gienek Zgłoś Napisano 19 Listopada 2012 Po wymianie na igłę pobór na pompie spadł do ok 50-55W przy czym pompy testowano przy małym podnoszeniu - zobaczymy jaki będzie teraz pobór przy takiej komorze Cytuj www.kdp.rzeszow.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MayFly Zgłoś Napisano 19 Listopada 2012 Ja chyab wiem dla kogo to idzie, Nie wiem czy odpieniacz nie ma pojemnsoci zblizonej do palnowanego 150L Nie wymaga elektrowni napewno ..... no coz umieram z ciekawosci. http://nano-reef.pl/...-na-forum-vol2/ Akurat jeszcze nie muszę nazbierać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gienek Zgłoś Napisano 26 Marca 2013 minęło troszkę czasu od ostatniej aktualki ale nie mogłem sobie odmówić szybkiego linkowania Filmik pykniety na szybciora- jakość śreenia ale coś tam widać. Filmik przedstawia moją nową zabawkę w sumpie: - odpieniacz na kopułce, podstawa 55x55x na dwa doloty, wysokośc 65 cm, średnica kopuły 50cm (pojemność ok 32litry). Całość napędzana obecnie igłą 10000l/h, wcześniej 2x 10000l/h i to było coś ale pompa znalazła nowego właściciela. Niebawem dojdzie druga pompa 6500. Jak widać do małej modyfikacji jeszcze pozostaje komora odbioru wody bo teraz nieźle pluje powietrzem ale po małym tuningu problem ustanie. Jedyne co trzeba znów dziada wydrzeć z sumpa a to nie taka prosta sprawa . Co do zasady nawet przy jednej pompie robi się mały cyklonik. pozdrawiam Cytuj www.kdp.rzeszow.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gienek Zgłoś Napisano 22 Maja 2013 znów minęło troszkę czasuod aktualki więc wrzucam kilka nowych zabawek tj. obudowy do lamp jeszcze przed malowaniem więc blaszki zdążyło już lekko podrdzewieć - obecnie lampki w malowaniu lampki od lewej to : - 2 hybrydy led (3 gniazda) + 2 x 39W t5 - długość lampki to 100cm, - 2 hybrydy led + 1 x 39 W t5 - 100cm - 1 gniazdo t5 wymuszone nietypowym miejscem w którym będą wisieć, - nowa zabaweczka :mrgreen: stricte pod świetlówki *x 39 W t5 - 86x41,5cm+ mocowania pod dwa wentyle, oraz nowa chluba :roll: obudowa 200x60x16 - dla zaprzyjaźnionego morszczaka z okolic W obudowie znajdzie się : 3 x 250 W reeflux na balastach elektronicznych/ ściemnialnych+ 12x39 t5 8) - Czyli łącznie w maxie 1218 W. W przyszłości możliwe, że doświetlą dodatkowo moduły cree czerwone/niebieskie/zielone sterowane kompem... Wszystkie lampki będa w kolorze biały mat. dodatkowo udało mi się zmajstrować nowe zamknięcie do filterków na zasadzie twist off pozdrawiam Cytuj www.kdp.rzeszow.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach