kiflu Zgłoś Napisano 25 Października 2011 noo ładne cacko, schludnie jak z fabryki Szkoda że wewnętrzna rurka też nie jest przezroczysta Nie wiem, bo nie bawię się w DIY, ale czy to dobre rozwiązanie żeby rura zasilajęca była bezpośrednio skierowana do góry ? Cytuj "Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Aureliusz Nowe 730L Stare 470L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo Zgłoś Napisano 25 Października 2011 wygląda FULL PRO PozdrT Cytuj zbiornik 90x42x45+sump; odpieniacz Deltec APH525; oświetlenie T5:2x39W+ 90W LED; wystartowało 11.08.2009; moja wiedza dojrzewa razem z akwarium MOJE AKWA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 25 Października 2011 Kiflu, przeczytaj leniu cały temat to sie dowiesz czy to dobre rozwiązanie czy nie co do rurek to też kurde by wolał żeby byly z tego samego materiału, mniej kombinacji z klejeniem, rodzajami kleju itp, ale niestety nie ma kolanek o okragłym promieniu Tomioo, jedni łażą tam gdzie diabeł nawet sie boi, inni siedzą i dłubią na poziomie ziemi ale jedni i drudzy z czasem dochodzą do jakiejś tam wprawy. Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiflu Zgłoś Napisano 25 Października 2011 nie będę czytał zdaję się na twoje doświadczenie Cytuj "Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Aureliusz Nowe 730L Stare 470L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 25 Października 2011 Leń i ignorant! Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski Zgłoś Napisano 25 Października 2011 Ładne cacko, Seb zdradź, na jakiej pompie i ile to bierze powietrza? Cytuj http://www.advanceda...ul-beyond-words http://nano-reef.pl/...la/page__st__40 http://nano-reef.pl/.../page__hl__4000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 25 Października 2011 Pompa norma - Tunziak Hydrofoamer 9420, po małych zmianach, ale raczej kosmetycznych. Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KIDULT Zgłoś Napisano 25 Października 2011 sztab niemieckich specjalistow z Royala (czy tam ATI) juz jedzie do Ciebie, wioza precjoza, bo zaczela sie nowa era pienienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kmirko Zgłoś Napisano 25 Października 2011 Solidna i praktyczna konstrukcja. Chcę mieć taki w swoim większym zbiorniku w przyszłości. Cytuj *Moja Rafka 200 l* (zlikwidowana z końcem 2016) 100x40x50, Sump 40L, Pudełko przelewowe, Lampa HQI 2x150+2x39W T5, Odpieniacz Deltec MC500, Obieg Eheim 1260, Cyrkulacja 2x Koralia3 6400l/h, LR 34kg, LS 21kg Sprzedam wąż silikonowy 32 mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 25 Października 2011 Własnie o to chodzi że odpieniacz okazuje się może byc prosty w miarę w konstrukcji a działać lepiej niz te skomplikowane, a kasę władowaną w skomplikowanie konstrukcji lepiej zainwestować w lepsze/grubsze materialy. Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bazyl Zgłoś Napisano 26 Października 2011 Podobno Franek widziany był wczoraj wieczorem w południowych dzielnicach Gdańska Cytuj 600 litrów , w obiegu 750 l, , LR 70 kg, PS Hyperion , Franek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek Ch Zgłoś Napisano 26 Października 2011 Eeee - no to gratuluję nabytku Cytuj http://www.brch-lampy.pl.tl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Warlock Zgłoś Napisano 26 Października 2011 jak kubek ściągny jest w tym cudeńku?? na wcisk?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juko Zgłoś Napisano 26 Października 2011 a ja się pytam co z wersją mini do 125l była zapowiedź a tu nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Normad Zgłoś Napisano 26 Października 2011 Gratulacje .Hm cos pieknego.Czy isnieje mozliwosc z twojej strony na wstawienie filmiku z pracy tego Franka oczywiscie jesli jest to mozliwe. pozdrawiam Cytuj 500L OptiW.12mm +sump112L Odpieniacz BubbleKing mini200.Pompa obegowa New Jet 4500L/h , cyrkulacja 2xTunze6095 + multicontroler7096+JEBAO RW15 .oswietlenie Giesemann Infinity 2x250W+4xT5 ok 35kg skaly + 20kg Livesand+ Sera Siporax 3l.Automatyczna doleweka i inne duperele + TM Bio NP Pellets sie kreca.Reaktor Wapnia ala Dastaco Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 26 Października 2011 Podobno Franek widziany był wczoraj wieczorem w południowych dzielnicach Gdańska To jakieś pomówienia Juko, wiem wiem, pompa leży, projekt leży, nie ma kiedy się za to wziąć Normad, pewnie ktoś w końcu taki filmik nakręci, ja niestety nie mam czym, a z drugiej strony u mnie nadal pieni Franek prototyp, bo co sobie ladnego wystrugam to mi ktoś go zaiwani. Poza tym tak szczerze to ja się z większości filmików na YT pokazujących "wydajnosć" odpieniaczy śmieję żaden problem zrobić filmik żeby pienił jak szatan, jak dla mnie jedna opinia użytkownika znaczy więcej niż 100 filmow producenta. Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxch Zgłoś Napisano 26 Października 2011 Gdyby, Ktoś chciał zobaczyć jak pieni pierwsza cywilna wersja Franka to zapraszam.Bilet wstępu w postaci browarka Cytuj 130x80x60, Phobos 400 W, "Franek", 2x 6105, Zeovit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juko Zgłoś Napisano 26 Października 2011 Juko, wiem wiem, pompa leży, projekt leży, nie ma kiedy się za to wziąć Pozdrawiam seb Seb to przynajmniej zdradź jaka to pompa firma ,moc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pa_blo Zgłoś Napisano 29 Października 2011 I u mnie zagościł Franek. Zastąpił KZ M. Po dotarciu pieni wyśmienicie no i wreszcie no3 zaczęło spadać. Materiał użyty do budowy bardzo solidny, wszystko elegancko posklejane. Takiego młynu w rurze reakcyjnej jeszcze nie widziałem, bąbelków jest strasznie dużo, gęsto. Kilka fotek z porównaniem do KZ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bazyl Zgłoś Napisano 29 Października 2011 Ja słyszałem że jak Franek się postara to rozkłada wodę na wodór i tlen oraz ze zwykłego szkła robi opti. Także uważajcie.... Zresztą popatrzcie na zdjęcia powyżej. Na pierwszych jest pies , a potem go nie ma. Znaczy Franek usuwa nie tylko NO 3. Cytuj 600 litrów , w obiegu 750 l, , LR 70 kg, PS Hyperion , Franek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastek Zgłoś Napisano 29 Października 2011 Szkoda pa_blo że ci się nie chce wydłubać tą dyszę Beckett`a z tego KZ-ta i podpiąć do niego tą Tunze chociaż uważam że KZ M do tej pompy jest deczko za mały ale ... Byłby niezły test, 2 body jedna pompa kto wie .. kto wie... Cytuj Akwarium morskie 800 litrow w obiegu, 50kg LR + 20kg LS, Odpieniacz białek: WhiteSkim 250 12x54W T5 Słona woda płynie i coraz bardziej mnie wciąga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 29 Października 2011 Bazyl, malo tego, na trzecim zdjęciu psa nie ma, Franek jest, a na czwartym jest Franek i KZ... Daje do myslenia co? A z kotów robi Bubble Kingi, model zależy od rasy kota Sebastek, żartów se nie strój Przeciez nie ma szans żeby Beckett zadziałał na pompie z igłą A tak BTW, wlaśnie trwa test dyszy mojej konstrukcji (czwarta wersja) Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastek Zgłoś Napisano 29 Października 2011 No to przecie pisałem żeby dysze wygrzebał i podpiął bezpośrednio pompę Cytuj Akwarium morskie 800 litrow w obiegu, 50kg LR + 20kg LS, Odpieniacz białek: WhiteSkim 250 12x54W T5 Słona woda płynie i coraz bardziej mnie wciąga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pa_blo Zgłoś Napisano 1 Listopada 2011 Dobrze zrozumiałem, żeby pompę podpiąć pod KZ ? Czy dyszę pod Franka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastek Zgłoś Napisano 1 Listopada 2011 Wydłubać dyszę z kz-ta i w to miejsce podpiąć pompę tunze Cytuj Akwarium morskie 800 litrow w obiegu, 50kg LR + 20kg LS, Odpieniacz białek: WhiteSkim 250 12x54W T5 Słona woda płynie i coraz bardziej mnie wciąga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach