Skocz do zawartości
bestiakol

sklepy w Łodzi????

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie generalnie do startu brakuje skały. Nie chcę brać jak popadnie bo człowiek przyzwyczajony do naturalnych, słodkich baniaczków i tak siedzie i szukam w sieci nim gdzieś pojadę. Pytanie czy po skałki jest gdzie bo po życie jak widzę różnie?

A na jakiej chcesz startować?

Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU)

150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l,  oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only

Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heja, ja tez szukam skały a dokładniej suchej ok. 15kg.. W łodzi to chyba nie znajde.

Byłem dzisiaj w SW pierwszy raz - sklep bardzo fajny czyściutkie akwaria duzo miejsca, sporo juz mieli ryb i duzo szczepek korali mniejszych/wiekszych. O ceny nie pytałem czekam az strona internetowa ruszy to byłoby wielkie udogodnienie. :)

Suchej skały niestety nie mieli mieli żywą i mowili o dostawie zwierzaków i skały za pare dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Milego ogladania

Na czym polega Twój problem pokazując taki film?

Co on ma wspólnego ze sklepami w Łodzi?

Byłem w paru sklepach w EU i co z tego. Temat jest o sklepach w Łodzi (i okolicach).

I tak na marginesie to SW jest fajniejszy bo nie muszę "szprechać" a mogę porozmawiać.

Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU)

150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l,  oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only

Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale patrząc na baner SeaWorld informujący o nowej dostawie ryb i korali

http://www.reefshop....5405dcaa815.jpg

widać że chłopaki faktycznie zdobywają galaktykę akwarystyczną :animier:

Warto było dobrze lądować

54bf6e70d50b9aa5med.jpg

Edytowane przez Piotrek z Pabianic (wyświetl historię edycji)

Zaczynam od początku nie od zera .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle że jak się pojedzie to okazuje się że Fizycznie jest, a praktycznie to nie ma bo sprzedane wcześniej :) dlatego takich informacji o wcześniej już sprzedanych Zwierzakach pomimo że to z obecnej dostawy, to bym nawet nie wrzucał ich nazw na forum bo ktoś pojedzie a się okażę że nie ma, a generalnie to nie wiem kto się zajmuje tam tymi szczepkami Zoathusow , ale są tak porobione że parę razy krewetka przejdzie i połowy główek nie ma bo jeszcze dobrze się nie przyrosło do podstawki, Ostatnio przywoziłem podobnej wielkości Szczepkę od Łukasza Kura, i tutaj krewetki mogą łazić i nic nie odpadnie bo jest przyrośnięte, a faktycznie jest sporo odmian Kosmicznych i Kolorowych u nich że warto je mieć u siebie, ale trzeba im też dać czas żeby się przyrosły, ale jeżeli szuka się czegoś na Szybko to wycieczka do Warszawy wydaje się nieunikniona, jak nie będzie czegoś co szukamy w jednym sklepie to będzie w drugim

Edytowane przez michalzgierz1989 (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Houston ...... u nas się mówi "Uderz w stół a nożyce się odezwą "

Houston ...... czy tu się pisze o sklepach w Łodzi ?

Houston ...... no problem :)

Zaczynam od początku nie od zera .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos wie gdzie w Łodzi można kupic ciekawą sucha skałe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też poproszę o fotkę, to po ile sprzedajesz tą skałę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tematów pewnie było już bez liku ale postanowiłem odświeżyć temat nowym "wątkiem". Przymierzając się do pierwszego w życiu baniaka morskiego postanowiłem zrobić rekonesans po sklepach w regionie łódzkim ale niestety trafiłem tylko na "opór" i brak jakiegokolwiek zainteresowania. Kolejnym etapem było rozesłanie zapytań tu i tam do kilku bardziej lub mniej znanych sklepów w ... Polsce. I co? Ci, którzy odpowiedzieli uczciwie pisali, że brak i trzeba czekać ...jedni nawet starali się podać przybliżony czas inni nie byli w stanie nic obiecać. Na pytanie do tych co nic nie mieli czy gdzieś ktoś coś otrzymywałem przeróżne odpowiedzi (nigdy zadowalające) a jedna to nawet była typu "No w XXX ale tam mają tylko szlam".

Normalnie aż się odechciewa. Czy ja jestem jakiś wybredny czy trafiłem na totalnie martwy okres? Wiem, że szczególnie w Łodzi jest kiepsko z akwarystyką jako taką gdyż jedni chcą drogo sprzedać a inni darmo dostać i to najlepiej z dostawą do domu ale bez przesady. Błędne koło, normalnie aż się odechciewa.

Gdzie więc kupię w Łodzi skałę dobrej jakości a nie szlam ew. który sklep w sieci polecacie?

c64.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Początkowo tez chciałam startować na suchej skale, ale z powodu o którym właśnie piszesz zmieniłam zdanie i kupiłam żywą. Skałę mam z Sea Worldu. Musiałam parę dni poczekać, ale za to potem miałam ten luksus, że wybierałam sobie dowolne kawałki mogłam je poprzymierzać tworząc u nich w sklepie zarys ustawienia, a nie wkurzałam się po odpieczętowaniu paczki .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tematów pewnie było już bez liku ale postanowiłem odświeżyć temat nowym "wątkiem". Przymierzając się do pierwszego w życiu baniaka morskiego postanowiłem zrobić rekonesans po sklepach w regionie łódzkim ale niestety trafiłem tylko na "opór" i brak jakiegokolwiek zainteresowania. Kolejnym etapem było rozesłanie zapytań tu i tam do kilku bardziej lub mniej znanych sklepów w ... Polsce. I co? Ci, którzy odpowiedzieli uczciwie pisali, że brak i trzeba czekać ...jedni nawet starali się podać przybliżony czas inni nie byli w stanie nic obiecać. Na pytanie do tych co nic nie mieli czy gdzieś ktoś coś otrzymywałem przeróżne odpowiedzi (nigdy zadowalające) a jedna to nawet była typu "No w XXX ale tam mają tylko szlam".

Normalnie aż się odechciewa. Czy ja jestem jakiś wybredny czy trafiłem na totalnie martwy okres? Wiem, że szczególnie w Łodzi jest kiepsko z akwarystyką jako taką gdyż jedni chcą drogo sprzedać a inni darmo dostać i to najlepiej z dostawą do domu ale bez przesady. Błędne koło, normalnie aż się odechciewa.

Gdzie więc kupię w Łodzi skałę dobrej jakości a nie szlam ew. który sklep w sieci polecacie?

Skontaktuj się więc ze sklepem Sea World w Pabianicach. Wiem, że w każdy wtorek możesz odebrać dowolną ilość skały żywej i suchej. Wystarczy się umówić. Pozdrawiam.

049f14efc7c0fe68med.jpg

130x70x65; Aquasunlight 2x250W+ 4x54W, Reef Octopus RO-PS-5000INT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja jestem jakiś wybredny czy trafiłem na totalnie martwy okres?

/ciach/

który sklep w sieci polecacie?

tak chyba tak , jesteś wybredny , jak się chce i ma się dobrą rękę do akwarium to można i na tej wystartować : http://allegro.pl/skala-do-akwarium-morskiego-do-ozywienia-promocja-i4074233753.html , podlać bakteriami , pobrać na start od uczynnych morszczaków wodę z podmianek z ich zbiorników , na dno kupić żywy piasek - w Łodzi na ul. Równej przy Granicznej na giełdzie w czwartek stoisko Zoofokus ( w głównej hali , północna alejka ) . jak jeszcze Cię coś nurtuje to pisz do mnie PW , doradzę .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem na tyle wybredny, że chcę coś konkretnie kupić ale nie byle co z tym, że nikt mi nawet byle czego nie proponował więc moje stwierdzenie a raczej pytanie czy jestem wybredny było pytaniem retorycznym.

O SeaWorld zupełnie :blushing: zapomniałem. Piasek żywy już mam... leży sobie spokojnie zapakowany a co do giełdy to nie zawsze mam czas o 14 tam wpaść (a czasami samemu się też nie chce) i to też jest ból ale może postaram się jutro tam podjechać. Co do wody to czemu nie... :smiling:

Tą skałę z linku mi ...odradzono. Mówią, że rękę mam dobrą gdyż zielone nawet wredne i ciężkie u mnie rośnie ale co innego może być w solniczce.

c64.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ostatnio raz w miesiącu robię objazd po sklepach w Warszawie, to sobie i jak chłopaki ze Zgierza coś chcą to im przywożę :) jedno wiem że na Granicznej to już bym nigdy skały nie kupił do tej pory syf do Wody oddaje, Euro Akwarium tutaj mi się nie zdażyło żebym coś w złej formie kupił, Botia trudno powiedzieć Zoasy mam od Michała ale coś nie bardzo się rozrastają a drugie to nawet się nie otwierają może aiptazja je sparzyła :), z Sea World rozwijają się ładnie, więc u nich można kupić ale warto zerknąć jak są umocowane żeby Krewetki nie strąciły, Caulastrea tylko coś wolno od nich rośnie a mam dwie w zbiorniku i obie z różnych źródeł i druga się prawidłowo rozwija, :) Skałe również bym brał w pabianicach albo w Acroporze jeśli chcesz mieć pewną żeby ci syfu do wody nie oddawała, co do Ryb to w Łodzi i okolicach żaden sklep się nie sprawdza w 100 % we wszystkich miałem jakieś zgony więc zależy skąd są ryby sprowadzane trzeba tego pilnować,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał, z całym szacunkiem, naprawdę myślisz że miejsce w którym kupiłeś zoantusy ma wpływ na to czy będą się one rozwijać, albo na tempo wzrostu Caulastrea?

Dystrybucja pomp perystaltycznych, pompy perystaltyczne pompy dozujące pompa perystaltyczna pompa dozująca systemy dozowania sprzęt akwarystyczny dozownik akwarystyczny automatyczna dolewka www.pompydozujace.com www.aqua-trend.pl

Tanie pompy dozujące największy wybór fachowe doradztwo, dozowanie cieczy. Firma aqua-trend od lat zajmuje się budową indywidualnych systemów dozowania cieczy. Pompa jelitowa.

levelautomatic shark poseidon doser one evolution Doser AT-1 automatyczna podiana wdy Converus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tylko swoje obserwacje napisałem, i nie tylko u mnie tak jest więc tak naprawdę trudno wyjaśnić to zjawisko, dlaczego tak się dzieje że z miejsca A rozwija się prawidłowo, a z miejsca B już nie tak bardzo, A Oświetlenie i Parametry są ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ryby na tym etapie mnie nie interesują a jedynie skała. Piszesz, że EuroAkwarium ma ok skałkę a mi parę osób jednak odradziło właśnie przez ten syf, który długo z nich wyłazi. Każdy jak widać na inne doświadczenia ale dobrze wiedzieć. Rozważam wycieczkę do Wawy czy nawet Poznania ale mam nadzieję, że kupię coś na miejscu.

c64.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po skałę to do Pabianic jedź, bo oni mają dobrą. w Euro Akwarium nie brałem nigdy skały, więc się nie wypowiadam możesz też zadzwonić do Łukasza z Acropory i ktoś od nich co Wtorek jest w Łodzi, to ci przywiozą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skontaktuj się więc ze sklepem Sea World w Pabianicach. Wiem, że w każdy wtorek możesz odebrać dowolną ilość skały żywej i suchej. Wystarczy się umówić. Pozdrawiam.

To jak to jest, że jak ja pytałem o suchą skałe w zeszłą sobote to powiedzieli że nie mają i narazie nie beda mieli, tylko żywa ??

Ciekawe bo ja już zamówiłem z erybki a takto bym brał z SW osobiscie.

Narazie musze pochwalić ekipe z Zabrza o 11.30 zamówiłem o 16 mail ze zamówienie jest w drodze :)

Zobaczymy czy bedzie tak fajnie jak paczke otworze, dam znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z eRybką dziś (wczoraj) rozmawiałem i pokazałem dość dokładnie o co mi chodzi i potwierdzili, że da radę coś takiego skompletować. Prosiłem też o foto jak coś zmajstrują ale puki co cisza, może jutro się odezwą.

c64.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pare dni temu wszedłem do Rybarium (na Retkini) mieli akwarium morskie tylko z samą skałą i 3 małymi błazenkami, na pytanie czy bedzie wiecej zycia do sprzedaży Pani odpowiedziała że będzie jak pogoni chłopaków :) - czyli nie wiadomo kiedy ale błazny to mały kroczek do przodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.