ona Zgłoś Napisano 8 Września 2011 Krab Mateusz ( nazwa od imienia odkrywcy ) , jest z nami juz kilka ładnych miesiecy . Początkowo jadł glony , ale juz dawno ich w akwarium nie ma . Obecnie jest na diecie marine s (granulki) , dodatkowo podejrzewam , ze urozmaicił sobie diete o slimaka turbo , bo lezy obok jego domu muszla po w.w slimaku . Nie wiem czy to przypadek czy rzeczywiscie go upolowal . Ślimaków w akwa mamy sporo ,ale nie widzę , zeby na nie polował , chyba , ze robi to w nocy . Mnie interesuje , czy ten krab ma szczypce glonozercy czy mordercy , i czy przy takich rozmiarach moze chciec polowac na krewetki i ryby . Zastanawiam się tez czy kiedys nie bedzie probował rzucac sie do gardła drugiemu czerwononogiemu krabowi. Nie wiem co mam z nim zrobic , sumpa nie mam , a o usmierceniu nie moze byc mowy . Mieszka na przodzie akwarium i często go widujemy , jak przychodzi pora karmienia. To mój morski pupilek . Wrzucam filmik , moze ktos podpowie co to za ziółko mieszka w akwarium. Cytuj Mój Reefmax http://www.nano-reef.pl/forums.php?m=posts&q=36509&d=0 Kolekcjonuje Zoa i Acanthastrea. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ejerzyk Zgłoś Napisano 8 Września 2011 krewecia to "miszcz" pierwszego planu Cytuj poprzednie: 60x60x50h, Deltec AP600, NJ3000, 2xJVP-201, HQI BLV 20kK 250W + 2x24W T5 ATI, ~30kg LR morskie makro chłodzenie DIY - wiatraczek 12V jajeczka z ukwiała?! Brooklynella - Clownfish Disease Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 8 Września 2011 kiedys pustelnika wrzuciłem 2 razy do panela. Za każdym razem wyszedł z niego do baniaka Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach