Skocz do zawartości
dziuso27

Modelarstwo

Rekomendowane odpowiedzi

dsc0510t.jpg

155x80xh60 , 3 x kessil a360x i 10 x 80w t5 i cała reszta sprzętu aby zwierzaka było jak w domu

1 litr NP reducing biopellets

BK 250

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Od jakiegoś czasu mój Tata a ja już trochę mniej składamy do końca tego potwora:) chyba pierwsza taka łódka w Polsce ściągnięta ze Szwajcarii, bo w kraju nie ma nic podobnego w ofercie...Napędzana dwoma silnikami OPS każdy 15cm sześciennych, 6KM i ponad 20000 obrotów.

pozdrawiam wszystkich byłych i obecnych Modelarzy

Gdzieś już to coś widziałem :harhar:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robert K czy to zdjęcie nie było robione nad Wisłą za Wilanowem ?

Kiedyś tam Jeep-em leciałem i śmigali ludziska takimi fruwaczakami.

Pozdrawiam

Robert "Hełmofon"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robert K czy to zdjęcie nie było robione nad Wisłą za Wilanowem ?

Kiedyś tam Jeep-em leciałem i śmigali ludziska takimi fruwaczakami.

Tak to nasze byłe lotnisko tylko dla heli, dzis już tak jakieś osiedle wybudowali.

155x80xh60 , 3 x kessil a360x i 10 x 80w t5 i cała reszta sprzętu aby zwierzaka było jak w domu

1 litr NP reducing biopellets

BK 250

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja ciągle się noszę z zamiarem przerobienia kosiarki do trawy na zdalne sterowanie - siedziałbym sobie na balkionie z piwkiem a ta by śmigała ! :whistle:

Aiptas mój wróg. 200l kłopotów ale miłych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

są już takie kosiarki nawet nie zdalne tylko w ogóle same koszą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja ciągle się noszę z zamiarem przerobienia kosiarki do trawy na zdalne sterowanie - siedziałbym sobie na balkionie z piwkiem a ta by śmigała ! :whistle:

Start 19 marzec 2010 ... od czerwca 2015 - OptiWhite 130*80*60h, Sump 140*60*40

Dolewka DIY 60l, 20kg LR, LED Reef Factory 210W, pompa Blue Reff Motion 12K z wylotem loc-line, ATI PowerCone 250iDC, Maxspect Gyre 350 + Jebao RW-15.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Od jakiegoś czasu mój Tata a ja już trochę mniej składamy do końca tego potwora:) chyba pierwsza taka łódka w Polsce ściągnięta ze Szwajcarii, bo w kraju nie ma nic podobnego w ofercie...Napędzana dwoma silnikami OPS każdy 15cm sześciennych, 6KM i ponad 20000 obrotów.

pozdrawiam wszystkich byłych i obecnych Modelarzy

noto jest cos!!!!pieknosc!!chcialbym to w akcji zobaczyc... :w00t:

Kostka 70x70x55(270L)+sump 112L,LED 120W+4*24W T5,NewJet 2300,Tunze 7096+2x6055,Dolewka Zajac,Grzalka Eheim 150Watt,Bubble Magus 155Pro na igle AquaBee,Multi Kontroler made in china,dozownik Marine Magic,Resun 250g Ozonator

4966_4997.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz się dokopałem do tematu,tu nowa maszyna na nowy sezon ultimate 100cm benzynka,chociaż ostatnio wole szybowce barakuda 3m i falcon gfk od kwarcińskiego moje ulubione(poza modelami jeszcze paralotnie)

post-8680-0-32152100-1332261923_thumb.jpg

akwa 200*70*70 giessemann 3*150 HQI 6*80 T5,tunze mulicontroler 2*6100 +JVP+aqel circulator,calk reactor,obieg DELTEC HLP 8070,odpieniacz DELTEC AP702

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ładny Jarku, ładny

Było - Yarcio na słono 260

Obecnie - Yarcio na słono 650

650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013

40 kg LR +40 kg LS,

Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal

Oświetlenie ATI 8x54w

Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja latam na symulatorze w domu... Zabawa przednia... marzył mi się kiedyś samolot zdalnie sterowany nawet z silnikiem elektrycznym... ale od jakiegoś czasu zaintrygował mnie ten model... No i był jeszcze jeden... ale nie mogę go zlokalizować, miał ruchome dysze silników i był niesamowicie zwrotny.

ReefMax

2,5 l. spiorax
Odpieniacz DIY +BM SP-1000
refugium 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@warszawiak..fajny ten odrzutowiec.ale jak sie zdecydujesz na zakup to spytaj czy to prawdziwa model czy zabawka ,oraz czy maja czesc zamienne..bo uszkodzic latwo ajesli to nie model to czsci nie dostaniesz i tysiak w plecy..

pozdrawaim..

Kostka 70x70x55(270L)+sump 112L,LED 120W+4*24W T5,NewJet 2300,Tunze 7096+2x6055,Dolewka Zajac,Grzalka Eheim 150Watt,Bubble Magus 155Pro na igle AquaBee,Multi Kontroler made in china,dozownik Marine Magic,Resun 250g Ozonator

4966_4997.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na początek elektryk jak najbardziej ok ,wolny i przewidywalny i tani w naprawie ,przy pierwszym modelu kret murowany:))))

akwa 200*70*70 giessemann 3*150 HQI 6*80 T5,tunze mulicontroler 2*6100 +JVP+aqel circulator,calk reactor,obieg DELTEC HLP 8070,odpieniacz DELTEC AP702

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też na początku startowałem na elektrykach, a teraz tylko Nitro, a może i z czasem benzynka :)

Tylko że ja odpalam 4 terenowe kółka

40 kg LR +40 kg LS,

Oświetlenie ATI 8x54w

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na początek elektryk jak najbardziej ok ,wolny i przewidywalny i tani w naprawie ,przy pierwszym modelu kret murowany:))))

wolny???he he..nie jeden gosc ze swoja benzynka,badz nitro nie ma staru z niektorymi elektrykami..oczywiscie spalinowka jest bardziej realistyczna,ale za to nie wszedzie polatasz nia..

4966_4997.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz się dokopałem do tematu,tu nowa maszyna na nowy sezon ultimate 100cm benzynka,chociaż ostatnio wole szybowce barakuda 3m i falcon gfk od kwarcińskiego moje ulubione(poza modelami jeszcze paralotnie)

Ja też popełniłem jakieś tam modele ale po pierwsze w skali 1:72 przeważnie, a po drugie, to latały jak się nimi rzuciło...

A tutaj to widzę, że kolega to niedługo posadzi na miejscu pilota jakiegoś odważnego oblatywacza prototypów :thumbup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko zależy od profilu modelu trenerkiem nie poszalejesz akrobatem i owszem a pylonem poprzecinasz powietrze ,są szybowce bardzie wymagające niż nie jeden akrobat,dla każdego co kto lubi i tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam..wlasnie dzis rozpoczelem swoj dezon RC..sorki za jakosc ale fonem krecone i tak na szybkiego przyciete....

niestety dlugo nie poszalalem-akumulator juz nie pierwszej mlodosci..pozdrawiam

4966_4997.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow

Fajna zabawka Jarku!

:thumbsup:

500L OptiW.12mm +sump112L

Odpieniacz BubbleKing mini200.Pompa obegowa New Jet 4500L/h , cyrkulacja 2xTunze6095 + multicontroler7096+JEBAO RW15 .oswietlenie Giesemann Infinity 2x250W+4xT5 ok 35kg skaly + 20kg Livesand+ Sera Siporax 3l.Automatyczna doleweka i inne duperele + TM Bio NP Pellets sie kreca.Reaktor Wapnia ala Dastaco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja się pochwale :)

"Troszkę się lata"

mój ulubieniec :)

DSC02787.JPG?gl=PL

DSC03136.JPG?gl=PL

DSC02769.JPG?gl=PL

i wariatka Katana

200904171314_086.jpg?gl=PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi kiedyś bardzo spodobał się ten :

niestety na "podobaniu" się skończyło :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

niestety na "podobaniu" się skończyło :(

hehe takich modeli nie da się przeliczyć na nasze pieniądze ;)

Mam F-16 ale z wiatraczkiem w tyłku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja się pochwalę:)

Uczę się latać śmigłowcem Belt cpx, niestety na chwlę obecną zaliczam więcej "kretów" - (wtajemniczeni wiedzą o co chodzi) niż latam:)

Dystrybucja pomp perystaltycznych, pompy perystaltyczne pompy dozujące pompa perystaltyczna pompa dozująca systemy dozowania sprzęt akwarystyczny dozownik akwarystyczny automatyczna dolewka www.pompydozujace.com www.aqua-trend.pl

Tanie pompy dozujące największy wybór fachowe doradztwo, dozowanie cieczy. Firma aqua-trend od lat zajmuje się budową indywidualnych systemów dozowania cieczy. Pompa jelitowa.

levelautomatic shark poseidon doser one evolution Doser AT-1 automatyczna podiana wdy Converus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tylko zwykłą lamką latałem (film "cudzy"), ale to w bardziej zabawka niż model. Śmigłowce to chyba najtrudniejsza działka w RC. 

ReefMax i parę gratów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taką lamką mój synek skosił całą paprotkę

40 kg LR +40 kg LS,

Oświetlenie ATI 8x54w

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.