remel Zgłoś Napisano 8 Lutego 2014 Caly bajer w tym ze miekasy jedza w dzien Cytuj 960 L plus 135 sump, 8x54 plus 150 led, obieg DC12000, cyrkulacja wir , white skim 250 AN10000 i takie tam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaciejK Zgłoś Napisano 8 Lutego 2014 Koralowce miękkie karmiłbym raczej nocą. Caly bajer w tym ze miekasy jedza w dzien hehe i bądź tu madry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remel Zgłoś Napisano 8 Lutego 2014 (edytowane) Jak to w akwarystyce morskiej. Musisz kombinowac tak dlugo az znajdziesz swoj slosob na extra baniak. Nie ma recepty. Gdyby taka byla to pieknych baniakow byloby tysiace a nie kilka Edytowane 8 Lutego 2014 przez remel (wyświetl historię edycji) Cytuj 960 L plus 135 sump, 8x54 plus 150 led, obieg DC12000, cyrkulacja wir , white skim 250 AN10000 i takie tam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 8 Lutego 2014 "Caly bajer w tym ze miekasy jedza w dzien" Dość odważne stwierdzenie, regularnie karmię moją Sinularię planktonem w nocy i bardzo wyraźnie widzę, jak je. Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remel Zgłoś Napisano 8 Lutego 2014 (edytowane) Tak jak mozna karmic spsy w dzien i tez przynosi efekty. Ja mam sinularie w baniaku spsowym i nie karmie wcale a rosnie. ) O co. Hodzi ? Nikt nie wie. Parametry zerowe miekas zyje bez papu juz rok. Edytowane 8 Lutego 2014 przez remel (wyświetl historię edycji) Cytuj 960 L plus 135 sump, 8x54 plus 150 led, obieg DC12000, cyrkulacja wir , white skim 250 AN10000 i takie tam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 8 Lutego 2014 Tak, SPS-y też można karmić w dzień i też będą przyjmowały pokarm. Z tym, że IMO się to nie opłaca, gdyż w dzień ryby wyjadają zdecydowaną więszość pokarmu... Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remel Zgłoś Napisano 8 Lutego 2014 (edytowane) A w nocy odpieniacz. Nie ma co sie spuszczac nad tematem bo albo beda rosly albo nie a wiele jest czynnikow o ktorych nie mamy pojecia. Jedni maja zerowenparametry i brazowe korale a inni nie i maja piekne kolorowe baniaki Oczywiscie istnieje minimum socjale ale cala reszta to wyczucie i systematyka dzialan Edytowane 8 Lutego 2014 przez remel (wyświetl historię edycji) Cytuj 960 L plus 135 sump, 8x54 plus 150 led, obieg DC12000, cyrkulacja wir , white skim 250 AN10000 i takie tam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 8 Lutego 2014 no odpieniacz można zawsze wyłączyć na czas karmienia, zaś ryby w dzień nie bardzo... Ale zgoda, mniej ważne czy się karmi w dzień czy w nocy, ważne żeby w ogóle jakoś karmić koralowce. Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mars79 Zgłoś Napisano 28 Października 2014 witam moze ktos napisać jak dokładnie podaje sie ten pokarm dla korali reef pearls czy raz w tgodniu czy dwa razy i ile ?????????? ja narazie daje raz w tygodniu i bardzo mała porcje i czy to dobrze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 28 Października 2014 od pewnego czasu używam dodatkowo Coral F ( w płynie) od A.F bardzo fajny specyfik używa ktoś jeszcze ? Ja używam. witam moze ktos napisać jak dokładnie podaje sie ten pokarm dla korali reef pearls czy raz w tgodniu czy dwa razy i ile ?????????? ja narazie daje raz w tygodniu i bardzo mała porcje i czy to dobrze? To wszystko zależy od obsady akwarium - jakie korale, ile, jaki sprzet i wszystko,wszystko. Inaczej będziemy karmić kostkę aquaela a inaczej 1000l sps - uzupełnij swój profil o podstawowe dane o akwarium wtedy będzie wiadomo ile czego można Ci doradzać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mars79 Zgłoś Napisano 28 Października 2014 ok akwarium 200l , troche korali miekkich i i pare korali lps i sps , nie bede teraz pisał jakich bo jestem w pracy i błędy moge zrobić a dokładnie nie znam, odpienacz Turboflotor Blue 1000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur Tokajuk Zgłoś Napisano 26 Listopada 2014 A moze ktoś sie orientuje czy euphylia przyjmuje pokarm w nocy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marking Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2014 A ja karmię tak raz w tygodniu: Otwieram zamrażarkę, wyciągam mrożonkę, kładę na łyżkę aż się rozmrozi. Biorę drugą łyżkę po rozmrożeniu i sobie łyżkami to ugniatam, ucieram, rozcieram i inne synonimy tego słowa . Potem gaszę światło, czekam chwilę, żeby ryby nie były już tak aktywne jak przy zapalonym i wrzucam to co rozgniotłem i za 10-15 minut obserwuje pełne buzie zwłaszcza Caulastrei . Cytuj Pozdrawiam serdecznie Mariusz Król marking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2014 Korali SPS w ten sposób się nie da,za grube kawałki będą i bez blendera i kilkuminutowego miksowania się nie obejdzie. Cytuj http://nano-reef.pl/...__1#entry380116 było http://nano-reef.pl/...__1#entry214523 było http://nano-reef.pl/...rojekt-nano-30/ było http://www.sma.org.p...tawiam+zbiornik było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2014 marking- nie potrzebna zabawa w ugniatanie łyżek:) Wrzuć do kubeczka z odrobiną wody i wlej po rozpuszvzeniu i zgaszeniu światła;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2014 (edytowane) witam moze ktos napisać jak dokładnie podaje sie ten pokarm dla korali reef pearls czy raz w tgodniu czy dwa razy i ile ?????????? ja narazie daje raz w tygodniu i bardzo mała porcje i czy to dobrze? W opisach czytalem zeby podawac rowniez w dzien. Ogolnie czesto, a malo. Ja daje dwa razy w tygodniu szczypte po zgaszeniu swiatla. Nie dawaj za duzo na raz bo zrobisz balagan w wodzie I odpieniacz moze roznie reagowac. Dodaje rowniez troche przy mixie jak karmie pipeta. Tego produktu naprawde nie trzeba duzo. Uzywam juz prawie dwa lata I jeszcze mam pol torebki... Edytowane 9 Grudnia 2014 przez martinniemczyk (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosiarek84 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2014 (edytowane) A aminokwasy I witaminy kiedy podawac? Dzien Czy noc? Edytowane 9 Grudnia 2014 przez kosiarek84 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SunRose Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2014 noc, przy karmieniu lepiej sa przyswajane Cytuj SOSNOWIEC // Sprzedam / Zamienię główki : Euphyllie Divise i Paradivise - > na LPSY lub ACROPORY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach