Skocz do zawartości

ACTA  

214 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jeste? za podpisaniem przez Polsk? mi?dzynarodowej umowy ACTA?

• Tak
      13
    • Nie
      184
    • Nie wiem o co w tym chodzi.
      12
    • Wstrzymuj? si? od g?osu
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jednego nie rozumiem jak mogliśmy być tak głupi żeby wybrać ludzi którzy Nie Wiedzą Co Podpisują !!! On nie są w stanie nawet w przybliżeniu powiedzieć co daje albo czym grozi podpisanie go !!!

To tak jakbyś poszedł do sklepu z telefonami i podpisał dożywotnią umowę na abonament którego nie znasz wysokości - a jako uzasadnienie podał że wszyscy w bloku tak mają!

Popatrzcie na mapę ani Ruscy ani Chińczycy ani Indie - Nie podpisały - i znowu będziemy słyszeć że u nich tania siła robocza duża wydajność.....i dlatego tam się inwestuje i mają robotę. A tak naprawdę to taki Chińczyk powoli ma więcej niż Europejczyk a ZARABIA mniej!!!!

Aiptas mój wróg. 200l kłopotów ale miłych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jednego nie rozumiem jak mogliśmy być tak głupi żeby wybrać ludzi którzy Nie Wiedzą Co Podpisują !!! On nie są w stanie nawet w przybliżeniu powiedzieć co daje albo czym grozi podpisanie go !!!

Tak z Ciekawości a Ty nie wybierałeś ?

430 lit + 200 lit sump ,Oświetlenie kessil A360WE ,Tune Blue Mini Bubble King 160 (pompa eheim) ; AM OR 3500-obieg; :-) cyrkulacja x 50 Start 28.10.2012

600 lit + 200 lit sump; 2*39 T5 + 6x 80 T5; Mini Bubble King 160 (pompa eheim) ; AM OR 3500-obieg; 2*4500+1*5000+1x12000- cyrkulacja; Start 21.07.2009 Koniec 01.10.2011 Jeszcze wrócę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ty czasem nie miałeś już skończyć pisać w tym temacie ?? :ball:

Skonczyc nie -- pisalem ze EOT na jakis czas -- bo mam jeszcze real zycie ;) Nie chce wygladac jak na obrazku ktory wrzucilem ;P :)

Hernio bedziesz na zlocie w Milowce ? :)

110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001

Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz

http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/

http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rekin1 nie przejmuj sie :) ben to typowy pis'owiec :):):)

proszę mnie nie obrażać nie popieram pisu,sld,psl,po ani rp.

Choć sam Kaczor jest najmądrzejszy na czele tych ludzi i całego pisuaru.Po za tym że śp lech podpisał traktat lizboński a przysięgał obiecywać suwerenności dla mnie to zdrajca.

Rekin i bardzo dobrze , przecież każdy kiedyś pójdzie lub nie do piekła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proszę mnie nie obrażać nie popieram pisu,sld,psl,po ani rp.

Choć sam Kaczor jest najmądrzejszy na czele tych ludzi i całego pisuaru.Po za tym że śp lech podpisał traktat lizboński a przysięgał obiecywać suwerenności dla mnie to zdrajca.

Popierac nie musisz ale poglady IMHO pasuja do PIS - nie obraz sie :) Ale ja tez to zauwazylem. :p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje poglądy daleko odbiegają od pisu jeśli ty tak widzisz to twój problem nie mój.

Musiałbym czuć że masz jakąś przewagę by mnie obrazić, nie wiem jak w morszczaku ale twoje poglądy offtopowe nie są dla mnie do naśladowania. B)

Co do tematu ja już nie mam nic do dodania jest skończony, jest jak jest i trzeba z tym sobie radzić i żyć a ja palców do tego nie przyłożyłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam

Skoczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cytat "Sąd w Wielkiej Brytanii stwierdził, że nie ma prawa odmówić, w związku z czym w najbliższym czasie Richard uda się na wycieczkę do Stanów. Może zostać tam dłużej, niż przeciętny turysta"

są i plusy.... dzięki temu łatwiej będzie niektórym zdobyć Wize do USA :harhar:

d4de0a021b7dcb2f19d2db8c778d364fu426a393.png

Wreszcie zdymisjonowana.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehhe, Marek dzięki za takie wycieczki :)

No ale teraz trzeba będzie pewnie pewnych rzeczy zakazać na forum żeby Przemek albo ja nie dostali wycieczki .... zamiast na Bali to do USa :)

Pozdrawiam

Skoczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ważne żeby Was nie odcięli od neta :-) Tu i tu fajnie :harhar:

430 lit + 200 lit sump ,Oświetlenie kessil A360WE ,Tune Blue Mini Bubble King 160 (pompa eheim) ; AM OR 3500-obieg; :-) cyrkulacja x 50 Start 28.10.2012

600 lit + 200 lit sump; 2*39 T5 + 6x 80 T5; Mini Bubble King 160 (pompa eheim) ; AM OR 3500-obieg; 2*4500+1*5000+1x12000- cyrkulacja; Start 21.07.2009 Koniec 01.10.2011 Jeszcze wrócę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że wulgarne (jeśli przegięcie, to usuńcie), ale jakie piękne ;)

100_100_1840396379_Wnerw_przez_badmirror_middle.jpg

pzdr

Michał

gallery_7670_2202_6981.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TZN ze za dzial Ciekawe Linki tez pojade do stanow? :w00t:

Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. 

Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone

Osprzet -  Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W

Suplementacja - Balling DIY HD

Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TZN ze za dzial Ciekae Linki tez pojade do stanow? :w00t:

Pewnie :)

Pozdrawiam

Skoczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość nanokaczor

Tak jasne Kaczyński JEST WSZYSTKIEMU WINIEN. To duch lecha doprowadził do powstania ACTA.

:rofl:

@VDR widzisz ja w zasadzie nie pamiętam czasów, w których nie było internetu. Mój tato jest elektronikiem i zawsze miał "komputerowego bakcyla", więc jako jeden z pierwszych w szkole miałem komputer i internet w domu. Pamiętam tylko czasy, w których nie miałem "stałego łącza" co było sporym utrudnieniem. Z mojego punktu widzenia internet jest więc czymś naturalnym. Nie oznacza to, że nie wyobrażam sobie bez niego życia. Dla mnie internet jest to pewnego rodzaju źródło informacji często niedostępnych w książkach oraz narzędzie komunikacji. W internecie jeśli się ma dostęp do zasobów bibliotek cyfrowych można znaleźć najnowszą wiedzę nawet z przed kilku miesięcy. Jest to też źródło potrzebnych aplikacji, sterowników itd. Jestem użytkownikiem lunuxa lub bsd [różnie to bywa] ale praca na żadnym z tych systemów bez połączenia z internetem praktycznie nie ma sensu.

Wydaje mi się że na darmową wycieczkę mogą liczyć wszyscy użytkownicy a nie tylko właściciele.

Prawo nie działa wstecz w realnym świecie ale czy za materiały "podlinkowane" w internecie przed ogłoszeniem nowego prawa też można liczyć na darmowe wakacje z darmowymi obiadami i kochankami?

A może wystarczy podać źródło, z którego pochodzą te materiały?? Tak jak robi się w przypadku pisania wszelkiego rodzaju publikacji naukowych itd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tutaj to sie nie do konca zgodze. Owszem zrodlo informacji, ale najczesciej powierzchownej. Jak masz na cos bakcyla to tylko biblioteka ratuje. A juz najlepsze takie przy uniwersytetatch gdzie jest dostep do prac, publikacje badan prace doktorskie.

Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. 

Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone

Osprzet -  Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W

Suplementacja - Balling DIY HD

Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość nanokaczor

@Grzegorz Dyzma mam na myśli głównie zasoby bibliotek cyfrowych. np Mój odnośnik Choć niektóre fora akwarystyczne są bardzo pomocne.

Przykładowo na science direct można znaleźć artykuły także o akwarystyce morskiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chciałbym zaczynać burzy politycznej. Nie mniej jednak akurat "wlepka" z Herr Kaczyńskim jest wysoce "nie teges" w tej sytuacji. Za ratyfikację odpowiada koalicja, która ma większość sejmową a nie opozycja. Tak działa demokracja! Choć zawsze można z opozycji zrobić tych co zawiedli. Wszak nie pierwszy raz ostatnio. Choćby z receptami i lekami, włamaniami na serwery rządowe,... No jak ma rząd rządzić skoro opozycja nie pomaga... LITOŚCI! :veryangry:

Samo ACTA to w sumie takie coś by inkorporować narody do systemu prawnego korporacji. A od kiedy to korporacje są podmiotami prawa międzynarodowego? Ekstradycja na polecenie M$ albo WB... Dobre sobie! I dokąd ta ekstradycja?! Na szczęście np. dla mnie Niemcy postanowiły nie podpisywać ACTA i inni rozgarnięci także. Krótko mówiąc "takiego wała" bo wiedzą jakie są tego implikacje. Tak na marginesie mapka, którą widziałem kilka stron wcześniej jest z tego powodu błędna. Nie podejrzewam by Kolega ją zamieszczający zrobił to w złej intencji. Co do podejrzeń to... Jestem wychowany w rzymskiej tradycji prawa i czyjeś podejrzenia co do mojego złego postępowania, tym bardziej na wniosek prywatnych firm, mam głęboko w d... . Proszę ja was w kręgu cywilizacyjnym, w którym jeszcze funkcjonujemy, szkód dochodzi się przed sądem a nie przed prawnikami korporacji i nie na zasadzie "udowodnij, że nie jesteś winien", "pokaż co masz w komputerze".

Sprawa praw autorskich nie jest mi obca. Tylko... ,że gdy ja patentuję lub współpatentuję "cośtam" to co roku płacę za przedłużenie patentu a np. Pan Hołdys nie płaci! O okresie ochrony patentowej na technologie w stosunku do tych na "piosnki wspaniałe" czy "wiekopomne dzieła filmowe", na które wybrało się 186. widzów już nie wspomnę. Doszło do tego, że chcieli pobierać, w Polsce, opłaty od sprzedaży płyt z muzyką Beethovena czy Mozarta!

Nie mniej nie cieszyłbym się zbytnio jeśli ACTA nie zostanie ratyfikowane przez Polskę. Naruszenie jej postanowień spowoduje, że jeśli ktoś postawi nogę w USA a będzie w bazach figurował jako ten z nielegalnym M$Win + "Titanicem" to czeka go łupanie kamieni w federalnym więzieniu. Nie ma przebacz... A jacy tam kolesie wysportowani... :lol: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość nanokaczor

@Ritter ale przecież każdy wie że Kaczyński jest winien bo nie wygrał wyborów i w ten sposób doprowadził do powstania tej koalicji rządowej. :rofl:

Każdy ma swoje poglądy, ma do nich święte prawo i nie można go za to obrażać.

Nie popieram Kaczyńskiego i jego partii. Ale Jeśli ktoś nie szanuje kogoś to uważaj na niego bo ten ktoś ciebie też nie szanuje i jeśli tylko nadarzy się okazja to cię dla swojej korzyści oszuka, zwymyśla i opluje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@VDR widzisz ja w zasadzie nie pamiętam czasów, w których nie było internetu. Mój tato jest elektronikiem i zawsze miał "komputerowego bakcyla", więc jako jeden z pierwszych w szkole miałem komputer i internet w domu.

Pamiętam tylko czasy, w których nie miałem "stałego łącza" co było sporym utrudnieniem. Z mojego punktu widzenia internet jest więc czymś naturalnym.

Dla mnie w zasadzie tez. Wiesz, moja rodzinka do dzisiaj wspomina jak to w czasach 0202122 nie mozna sie bylo do nas dodzwonic bo.... telefon ciagle zajety. Dla mnie nie bylo dziwne bo "wisialem" na modemie. Edukacje informatyczna zaczalem dosc wczesnie bo juz w podstawowce na Elwro800 Junior i Timexie2048. Stale lacze o ile pamietam mialem w roku 97 albo 98 w domu (w sumie to 8 osob na moim osiedlu dostalo to stale lacze). Chyba druga siec osiedlowa ze stalym dostepem do Netu w miescie. W dodatku 1Mbps co jak na tamte lata bylo predkoscia kosmiczna ;) TPSA swiadczyla tylko uslugi w dostepie komutowanym. SDI wprowadzili rok albo dwa lata pozniej. Ale pamietam czasy wczesniejsze - gdy nie bylo 0202122, gdy nie bylo w zasadzie Internetu w Polsce (pomijajac osrodki akademicko-naukowe). Wtedy byly BBSy i FidoNet. Czlowiek mial radoche jak sobie jpg sciagnal ;) A rownoczesnie demoscena i wspomniane dyskietki.

Nie oznacza to, że nie wyobrażam sobie bez niego życia. Dla mnie internet jest to pewnego rodzaju źródło informacji często niedostępnych w książkach oraz narzędzie komunikacji. W internecie jeśli się ma dostęp do zasobów bibliotek cyfrowych można znaleźć najnowszą wiedzę nawet z przed kilku miesięcy.

Nie musisz mi tego tlumaczyc. Ja znajduje swoje tutoriale, ktore pisalem na temat np. reverse engineeringu mimo ze wpuscilem je do sieci w latach 90tych ! Odnajduje moje pytania o procedury w asemblerze kiedy interesowalem sie jeszcze programowaniem niskopoziomowym sprzed kilkunastu lat. Nie zajmuje sie tym od bardzo dawna ale jak ktos wie jak szukac to znajdzie ;P ;) Mimo, ze strony juz dawno nie istnieja !

Jest to też źródło potrzebnych aplikacji, sterowników itd. Jestem użytkownikiem lunuxa lub bsd [różnie to bywa] ale praca na żadnym z tych systemów bez połączenia z internetem praktycznie nie ma sensu.

Nie przesadzaj - pierwszy serwer na Debianie2.0/3.1 postawilem w domu nie majac lacza. A mimo to na loopbacku pracowaly wszystkie procesy. Tak uczylem sie konfigurowac uslugi, tak uczylem sie tez.... ale to moze przy ognisku w Milowce ;P ;P Jako desktop dla np. OpenOffica, czy jako system pod centrum medialne na XBMC nie musi miec dostepu do Internetu :) :)

Wydaje mi się że na darmową wycieczkę mogą liczyć wszyscy użytkownicy a nie tylko właściciele.

Podobna historie juz przerabialismy nawet w Polsce i to bez ACTA. Jak sobie przypomne o ktory serwis z linkami chodzilo to Wam wrzuce. Ktorys udostepniajacy pliki *.torrent. A tak na szybko:

http://www.idg.pl/news/354638/sukces.organizacji.brein.393.serwisy.z.torrentami.zamkniete.html

Rok 2010 -- tak bylo/tak jest/tak bedzie.

Zreszta bez ACTA ludzie mieli problemy z MAPS-1 umieszczajac malenki wycinek jakiejs mapki np. z dojazdem na ognisko klasowe. Poszukajcie informacji na temat MAPS-1 i egzekwowania przez nich praw autorskich ! Spraw bylo mnostwo.

To co wrzucil Skoczek podejrzewam to kolejny medialny szum. Bo co wczoraj podpisali a dzisiaj wpadla Policja, doprowadzili go przed Sad i skazali ? Pewnie sie okaze ze sprawa juz byla dawno w Sadzie a teraz zapadl wyrok.

Ale halo halo zaraz, mialo byc bez Sadu ;) Bez ekstradycji ;) Z drugiej strony nie oszukujmy sie - mozna to podciagnac pod wspoludzial w procederze. Linkownie od zawsze balansowaly na granicy prawa i wszystko zalezalo od interpretacji sadu. Zawsze tak bylo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość nanokaczor

@VDR rozumiem, że jesteś "informatykiem"? Ja na komputerach od strony "oprogramowania" znam się tyle ile koń potrzebuje wody do życia -nie jest to moja specjalność niestety. Choć nanotechnologie i inżynieria powierzchni to dziedziny wiedzy, bez których komputerów by nie było a dzięki, którym w niedalekiej przyszłości mogą jeszcze stanieć, przyspieszyć, zmniejszyć się i zużywać mniej energii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@VDR rozumiem, że jesteś "informatykiem"? Ja na komputerach znam się tyle ile koń potrzebuje wody do życia -nie jest to moja specjalność niestety.

z naciskiem na "" ;) Bo toneru w drukarkach nie zmieniam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VDR posłuchaj ,jak zapukają do twoich drzwi i zapytają dlaczego używasz "nazwy" VDR ? co im odpowiesz ? VDR jest znakiem zastrzeżonym np.

http://www.golfpride.com/Grips/Default.aspx?cat=noncord&grip=vdr

Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj nie zgodziłbym się np informacje techniczne - produktowe tylko net. Patrząc np na to forum to też skarbnica wiedzy. Oczywiście pisząc pracę doktorską/magisterską przez 2-3 lata to się zgodzę że w tedy niezbędna jest wycieczka do biblioteki.

Zaraz zaraz za niedługo to nawet za ksero z książki do kicia będą zamykać :realmad: .

Aiptas mój wróg. 200l kłopotów ale miłych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rzady demokracji to rzady wiekszosci, a ze w Polsce wiekszosc to idioci, wiec nie ma sie co dziwic.

brawo :w00t: Witek lepiej nie mogłeś tego ująć :w00t: wielkie brawa

900 l w obiegu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VDR posłuchaj ,jak zapukają do twoich drzwi i zapytają dlaczego używasz "nazwy" VDR ? co im odpowiesz ? VDR jest znakiem zastrzeżonym np.

http://www.golfpride...oncord&grip=vdr

Kurcze nie wiedziałem że Darek robi podróby sprzętu golfowego pod tą sama nazwą.

*Moja Rafka 200 l* (zlikwidowana z końcem 2016) 100x40x50, Sump 40L, Pudełko przelewowe, Lampa HQI 2x150+2x39W T5, Odpieniacz Deltec MC500, Obieg Eheim 1260, Cyrkulacja 2x Koralia3 6400l/h, LR 34kg, LS 21kg

Sprzedam wąż silikonowy 32 mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.