kozik Zgłoś Napisano 1 Lutego 2012 Co na to koledzy akwaryści? Tym rybom chyba trochę przyjemniej: Myślę że można by przenieść pomysł na grunt morszczyzny i zaprządz do podgryzania piętek jakieś krewety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mehi Zgłoś Napisano 1 Lutego 2012 Dr fish jest juz popularny i w polsce, nawet ulice obok pracy mam salon z rybkami ale jeszcze sie nie odwazylam. ryby podobno maja sie dobrze, lekarze weterynarii to akceptuja. Ja mam obiecje czy rybki na 100% maja niebo obgryzajac ludzkie giry, a i czy jest to chigieniczne no bo przed obgryzaniem mnie, rybka obgryzala kogos innego... jak na razie sceptycznie do tego podchodze, aczkolwiek w moje slodkowodne akwa jak wloze rece to krewetki sie rzucaja Cytuj pozdrawia Magda 100l niefoto -start styczen 2013 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelL Zgłoś Napisano 1 Lutego 2012 biedne tyby Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldi Zgłoś Napisano 1 Lutego 2012 gorzej jak do salonu przyjdzie jakis brudny LUMP i wsadzi giry do akwarium to tak po-4 i No-3 podskoczy że rybki padną Cytuj 900 l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2012 Waldi - padłem :thumbsup: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 1 Lutego 2012 W UK po tym jak kilka osob zarazilo sie wirusem i zbadano sprawe nikt juz nie pcha nog do akwarium. Ciekaw jestem jak SANEPID kotroluje takie salony Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
geremek7 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2012 Fajna Sprawa. Swego czasu miałem baniaczek 25l z takimi maluchami, siedząc przy komputerze jedną rękę sobie moczyłem XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRUPNIK_18 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2012 Ja jestem w trakcie likwidacji baniaka, jutro zostanie mi sama woda praktycznie w szkle 100x60x45 wiec zamierzam sie okąpac w baniaku wrzuce foty:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kozik Zgłoś Napisano 1 Lutego 2012 Ja jestem w trakcie likwidacji baniaka, jutro zostanie mi sama woda praktycznie w szkle 100x60x45 wiec zamierzam sie okąpac w baniaku wrzuce foty:D Miej litość, w slipach! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zachu Zgłoś Napisano 1 Lutego 2012 ktos juz pisal tu na forum ze jego zona moczy nogi w solance z podmianek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darecky3 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2012 ktos juz pisal tu na forum ze jego zona moczy nogi w solance z podmianek moja Cytuj 122x61x61 + sump cyrkulacja 2x6045 tunze H&S 150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nemezis Zgłoś Napisano 1 Lutego 2012 Miej litość, w slipach! Dobre uśmiałem się etam slipy będzie zakładał Cytuj LPS-ZOA http://nano-reef.pl/...894-nano-rafka/ <> http://reefcentral.c...d.php?t=1639117 Schuran Jetskim-100,Aqua Medic Nanoprop 5000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qlfon Zgłoś Napisano 1 Lutego 2012 A owszem:) Dwa lata temu na Bali. Akurat miałem mocno poparzone łydki i stopy po łażeniu po płytkiej wodzie i schodziła mi skóra. Żarły jak wściekłe, wrażenie śmieszne, łaskoczą trochę ale wyczyściły do czysta. Gdzieś czytałem, że one maja jakiś enzym w ślinie który działa bakteriobójczo na rany. Żeby było śmieszniej są jednym z lepszych sposobów na łuszczycę z czym medycyna sobie niekoniecznie radzi. Żadnego wirusa nie złapałem:) Kwestia czystości w zakładzie to podstawa - tam widziałem z tyłu sporą lampę UV. Myślę, że spokojnie można to zrobić w warunkach prawie sterylnych (ozon, UV, węgiel+normalna filtracja jak to w akwarium) i jazda... Cytuj Qlfon, Lublin Akwarium: 115x84x65, oświetlenie 6x39W T5 + BP XM140, odpieniacz BK200, cyrkulacja: 3x6055,1x6095, obieg: Red Dragon Mini 6000, Poprzednie akwarium Projekt Nautilus: 18,03,2012 - 27.07.2016. Obecnie: prawie FOWLR:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 1 Lutego 2012 A tyłek można zamoczyć ?? Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qlfon Zgłoś Napisano 1 Lutego 2012 Ja nie próbowałem, ale jak widać wyżej można:) Cytuj Qlfon, Lublin Akwarium: 115x84x65, oświetlenie 6x39W T5 + BP XM140, odpieniacz BK200, cyrkulacja: 3x6055,1x6095, obieg: Red Dragon Mini 6000, Poprzednie akwarium Projekt Nautilus: 18,03,2012 - 27.07.2016. Obecnie: prawie FOWLR:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kmirko Zgłoś Napisano 1 Lutego 2012 Ja zawsze wkładam nogę po każdej podmianie wody żeby sprawdzić czy temperatura jest OK A tym paniom z pierwszego zdjęcia dziwnie napęczniały nogi, tak ma być ? Cytuj *Moja Rafka 200 l* (zlikwidowana z końcem 2016) 100x40x50, Sump 40L, Pudełko przelewowe, Lampa HQI 2x150+2x39W T5, Odpieniacz Deltec MC500, Obieg Eheim 1260, Cyrkulacja 2x Koralia3 6400l/h, LR 34kg, LS 21kg Sprzedam wąż silikonowy 32 mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano 1 Lutego 2012 Co na to koledzy akwaryści? Tym rybom chyba trochę przyjemniej: Mowisz o tych dwoch rybkach ? Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kozik Zgłoś Napisano 1 Lutego 2012 Mowisz o tych dwoch rybkach ? To przecież syreny. Albo foczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaszczomp Zgłoś Napisano 1 Lutego 2012 W Polsce też są dostępne takie zabiegi ... info na priv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AnT Zgłoś Napisano 1 Lutego 2012 bodajże z tego co pamiętam to jakiś rodzaj Brzanek kiedyś można było kupić - nie wiem jak teraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orzechopcja Zgłoś Napisano 1 Lutego 2012 Garra Rufa można u nas sobie kupić kilka i mieć domowe SPA http://www.ryboterapia.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaszczomp Zgłoś Napisano 1 Lutego 2012 dokładnie to jest ta ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darecky3 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2012 wysoka umieralnosc rybek. Ponoc trzeciego zabiegu zadko ktoras przezywa. Zazeraja sie do smierci, tak wyczytalem. Mozna zamawiac ale tylko w setkach. Bez zabiegow zyja dluzej...hmm Cytuj 122x61x61 + sump cyrkulacja 2x6045 tunze H&S 150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 1 Lutego 2012 Lysmata spp. też posiadają taką umiejętność. Ale żeby nie było - ja "girami" krewetek nie karmię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orzechopcja Zgłoś Napisano 1 Lutego 2012 Bez problemu hoduje się je w akwarium na zwykłym pokarmie, ale do ogryzania skóry trzeba je przyuczyć (podobno głodówka i wkładając ręce lub nogi z łuszcząca się skóra wysmarowane niewielką ilością pokarmem dla rybek ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach