kbos Zgłoś Napisano 17 Lutego 2012 Witam mam taki problem... moja kochana mama wyniosła mi sól morską na balkon podczas mrozów i sól skrystalizowała się. Moje pytanie jest następujące: czy taka sól nadaje się do ponownego użytku? proszę o szybką odpowiedź Cytuj Aquael-30l powolne kompletowanie sprzętu pod większe. Krzycho. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 17 Lutego 2012 wyrzucić szkoda zwłaszcza, że masz akwarium 30 litrów a w nim miekkie i lpsy co najwyzej? Jesli tak to ok (jesli masz testy to zrob sobie jakie masz w solance MG, Ca, Kh). Pozdrawiam. Mariusz Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 17 Lutego 2012 luft dobrze prawi, rozrób litr i sprawdź testami, jak trzyma podstawowe parametry to śmiało używaj Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MayFly Zgłoś Napisano 17 Lutego 2012 Ale nie zapomnij opisać wyniki , ciekawy temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włodzimierz Zgłoś Napisano 17 Lutego 2012 Jak po rozpuszczeniu nie pozostanie na dnie osad to się nadaje. Jak będzie na dnie osad to się nie nadaje. Cytuj "Boże, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji." - św. Tomasz z Akwinu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 17 Lutego 2012 skrystalizowala? czy moze tylko sie zbrylila? Jesli zbrylila to po prostu ja rozkrusz np palka do ciasta. A to ze zlapala troche wilgoci nie zmienia jej skladu. Wiec powinno byc ok. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 17 Lutego 2012 ...Hej...z wlasnego doswiadczenia wiem ze jak sol nie jest idealnie sucha i sypka to nadaje sie tylko do kosza,choc w Polsce zima to mozna posypac...Nie zbiedniejesz jak kupisz nowa sol,szkoda experymentowac moim zdaniem...Pozdrawiam... Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kbos Zgłoś Napisano 19 Lutego 2012 sól po rozpuszczeniu ma osad na dnie naczynia. a jeśli chodzi o parametry to niestety nie mam testów ;/ Cytuj Aquael-30l powolne kompletowanie sprzętu pod większe. Krzycho. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kośmid Zgłoś Napisano 19 Lutego 2012 Ciekaw jestem w jaki sposób coś może się ulotnic z soli. Przy zlepianiu sie cząsteczek moze wyłapac jedynie coś z powietrza. Cytuj 90x40x65 + sump 50x35x42. Cree DIY (36RB+16CW+1R+1G), Tunze 6045, Aquabee UP 2000, Tunze DOC Skimmer 9006. >25kg LR, refugium, DSB. Zasadniczo od 13.01.2007r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akai67 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2012 Odpuść sobie tą sól.Osad pokazuje że coś z nią nie halo ,ryzyko niewspółmierne do kosztów. Cytuj 580 L.panel.FO i 73 L.sump.rafa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kbos Zgłoś Napisano 23 Lutego 2012 kupiłem nową sól . dzięki za rady Cytuj Aquael-30l powolne kompletowanie sprzętu pod większe. Krzycho. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach