Tester Zgłoś Napisano 28 Maja 2012 (edytowane) ...pomyslcie o tym zanim wyzucicie jedzenie do kosza... Fotograf Peter Menzel podjął decyzję sfotografowania 30 rodzin z 24 krajów świata. Ideą tych fotografii było uwiecznianie na zdjęciu całej rodziny wraz z żywnością spożywaną przez nich w ciągu tygodnia. Bardzo to interesujące... Ciekawe ktorzy sa najszczesliwsi? Niemcy - $500,07 USA (Karolina Polnocna) - $346 Japonia $317,25 Wlochy $260,11 Wielka Brytania $253,15 Kuwejt $221,45 Meksyk $189,09 USA (Kalifornia) $159.18 Chiny : $155.06 Polska : $151.27 Egipt : $68.53 Mongolia : $40.02 Ekwador : $31.55 Butan : $5.03 Czad : $1,62 Edytowane 28 Maja 2012 przez Tester (wyświetl historię edycji) Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosa46 Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 No nie wiem jak reszta ale mnie Babcia zawsze uczyła że wyrzucać chleb to grzech i nigdy nie wyrzucam. Cytuj Jebao WP40,led 120W,T5 2x24 ,310 litrów + sump 96 litrów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miesoarmatnie Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 widac ze niemcy lubia sobie popic Cytuj Zbiornik: 330+Sump Swiatlo: ATI Sunpower 8x54 Odpieniacz: Deltec APF600 Pompa Obiegowa: Jebalo 3000 Cyrkulacja: 2xJebalo wp25/R8 RO/DI: RO-MAN 75GPD SOL: Tropic Marine Start: 01.01.2015 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silver200 Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 ale tylko polacy maja w zestawie pedigreepal i whiskas;))) Cytuj Sygnatura;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 (edytowane) Nie wydaje mi sie, zeby w Wielkiej Brytanii wydawano polowe tego, co w Niemczech. To nie Grzesia zestawu zdjecie, bo nie widze piwa. Chyba srednia chinska rodzina nie wydaje wiecej niz polska ? Edytowane 29 Maja 2012 przez Stani (wyświetl historię edycji) Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 Która jest najszczęśliwsza nie wiem, mnie tam wydaje się Ekwador i Meksyk, ale te które wydaja mniej na pewno sa zdrowsze od niemców Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 Seb nie tylko zdrowsi ale na pewno ladniejsi Cytuj Nadchodzi nowe... :lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 no wlasnie na te stoły patrzyłbym przez pryzmat zdrowia a nie pieniedzy tam gdzie kroluje swieza zywnosc i warzywa... zderzenie zdjec Chin i Japonii podoba mi sie stół mongolski z mięsiwem Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaczal Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 Nie wiem jak Wy, ale mnie mocno porusza bieda Afryki. Afryki na której wyzysku koloniści dorobili się swoich potęg i nadal świat uprawia wyzysk Afryki. Najeść się do syta, nadwyżkę wyrzucić, a na wypoczynek do biednej głodującej Afryki. JEST MI WSTYD! Cytuj 140l + 42l + 12l podmiana; obiegowa NJ4500; cyrkulacja JVP-101; DSR UAPS Zalane 18-11-2010 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
joopa Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 po tych Meksykanach widać, że faktycznie tyle napojów gazowanych wypijają Cytuj akwarium 100x55x45; lampa Ati sunpower 6x39; obieg Tunze Silence 1073.020; cyrkulacja 2x6055, odpieniacz DYI BK160 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boogiee Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 meksyk to ściema niestety, albo bardzo wyjątkowa rodzina. Nie wierzy żeby tortilli było tak mało, bez kukurydzy, bez czerwonej fasoli. No i mam nadzieje że to pod miską to nie jajka bo to obraza na stole. Generalnie Meksyk je tłusto, ostro i późno. Są chłopcy i pytam gdzie bubulubu ????????????? :-P Cytuj 54 l 250 L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 Seb, Chodi, co Wy gadacie. Przeciez tata "w Ekwadorze" to typowy Niemiec. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 (edytowane) Co jak co, ale wszyscy zapomnieli o srajtasmie Edytowane 29 Maja 2012 przez Grzegorz Dyzma (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 U Japonczykow Wigilia - klecza. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomash666 Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 Zwróćcie uwagę na stosunek opakowań do samego jedzenia... im niżej tym mniej syfu po sobie zostawiają. Super fotoreportaż Cytuj http://akwariummorskie.blogspot.com/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kapitan Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 (edytowane) Tylko te kilka ostatnich stołów przypomina zdrowe jedzenie dla ludzi, na każdym innym są niezdrowe produkty. Człowiekowi do przeżycia potrzebny jest ryż, jajka, twarożek i filety z kury, ewentualnie ryba Na takiej diecie nabije mięśni, a nie tłucholu. Dowodem na to są chłopaki z afrykańskich krajów którzy wyrastali na takich "ubogich" dietach i mimo to są mistrzami różnych sportów. Porównać można teraz do afrykańskiego chłopaka z Ameryki - średnio 180kg wagi i ledwo dają radę dojść do lodówki. W sporcie też nie błyszczą, może w koszykówce, bo z atutów przodków został im tylko wzrost. Powinni pokazać też ile wódy i fajek idzie w różnych krajach To też istotne. Co do biednej, głodującej Afryki to mit. Byłem w kilku krajach afrykańskich i nie widziałem głodu, kazdy tam coś uprawia lub hoduje na swoje potrzeby. Mit ten tworzą różne amerykańskie i europejskie fundacje z serii "daj biednym dzieciom" które zbierają kasę, a potem przejadają i dzieci widzą z tego może 10%. Mają niezłe tempo przyrostu naturalnego jak na wymierających z głodu, jak ktoś umie liczyć i kojarzyć dojrzy ściemę w tym co pokazuje się często w TV. A jakieś obozy uchodźców które tam widać to nie cała Afryka. Edytowane 29 Maja 2012 przez kapitan (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 Patrzac na Wlochow to to oni brdziej chleb lubia niz makaron. Kuwejt i Chiny dopiero sie wprowadzili Niemcy faktycznie duzo tankuja, ale widac ze i duzo czytaja. Anglicy jedza za duzo snack'ow, a to co na zdjeciu to tylko polowa. Malo gotuja bo na kazdym rogu Fish and chips albo kebab. My Polacy jeszcze dlugo bedziemy mieszkac u tesciow. A juz bez humoru. Co autor zdjec chcial pokazac pokazal. Chcialbym zeby ma tych biednych zdjeciach bylo wiecej, ale pewnie za godzine zapomne o ich problemie i nic nie zrobie. Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaczal Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 kapitan - Nie masz racji. Owszem jest afryka zamożna, tak jak u nas są zamożne rodziny. Jednak tam jest bieda , a potem dłuuuuuuuugo jeszcze bieda i na końcu zamożni Afrykanie. Patrz na tych ludzi nie z okien autokaru z klimatyzacją. Zachód pozbywa się elektroniki pozwalając (udając że nie wiedzą), aby afrykańskie dzieci gołymi rękami bez masek poddawały ją recyklingowi. Pokaż mi kraj europejski w którym matka by niosła na ramionach 18 letnią córkę do szpitala oddalonego o 20 km. Po drodze dowiedziała się że u sióstr zakonnych można dostać za darmo litr zupy - coś jak nasza owsianka - nadrobiła o ile pamiętam 8 km by nakarmić dziecko. Następnego dnia jednak ta młoda dziewczyna umarła z głodu. Tam faktycznie jedzą raz dziennie, mięso czasami od święta. Dzieci umierają z głodu, bo najmłodsze dziecko dostaje coś do zjedzenia jak starsze się najedzą, a że jedzenia jest mało i jest niskiej wartości odżywczej... . Jeśli masz czas i ochotę - również inni - poczytajcie WATOTO A może ktoś zechce podarować życie? Cytuj 140l + 42l + 12l podmiana; obiegowa NJ4500; cyrkulacja JVP-101; DSR UAPS Zalane 18-11-2010 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomm Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 bardzo ciekawy "projekt". dzięki za wyszperanie tego materiału. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubek_77 Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 mi tam coś nie pasuje doliczyłem się strasznych ilości alkoholu na niemieckim foto jakaś statystycznie patologiczna rodzina wszyscy piją i to po kilka butli na dzień na łebka mama Włoszka mi się podoba, ale jedzonko mają dziwne zagryzają buły bananami i fasolką z puszki a gdzie te słynne makaroni, pomidori, mama mija Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaczal Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 No cóż, już jedno dziecko uratowałem, a dwóm dziewczynkom dałem wykształcenie i jednemu chłopcu opłaciłem (dofinansowałem) zrobienie prawa jazdy na samochód. Wierzcie mi, człowiek po takiej pomocy rozumie, po co żyje na tym trudnym świecie. Cytuj 140l + 42l + 12l podmiana; obiegowa NJ4500; cyrkulacja JVP-101; DSR UAPS Zalane 18-11-2010 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 Z tym piwem w Niemczech to by sie zgadzalo. Srednio dziennie wychodzi jedna mala butelka (0,33) na mieszkanca. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łapa Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 ehh muszę się z biznesem do stanów przenieść , bo widać pizza(nie mrożona) tam się tylko dobrze sprzedaje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubus10 Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 Kiedyś w Galileo był reportaż o nieznanych owocach i Niemcy nie wiedzieli jak otworzyć kokosa Cytuj W akwarium co dobre nie dzieje się szybko Oprócz zakupu sprzętu i zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kyzak Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 We Włoszech naprawdę tyle pieczywa jedzą. Oni potrafią mieć na obiad michę ziemniaków i zagryzać chlebem Najbardziej pasuje mi Mongolia- normalnie jakbym patrzył na swój ulubiony-(jaki chciałbym mieć) jadłospis. Żadne cukiereczki, batoniki i litrowe cole. Jaja, mięcho i coś do przegryzienia hehe. Są stejki jest siła Na polskim zdjęciu brakuje mi zwojów wiszącej kiełbasy, chleba, piwa . Przeraża mnie ten słoń hehe Cytuj Obecnie suchy dok... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach