Roman.P Zgłoś Napisano 16 Października 2012 Witam. Szukam jakiegoś urządzenia które sygnalizowało by spadek wody w sumpie w komorze pompy, a najlepiej żeby wyłączyło pompę żeby nie pracowała na sucho, lub wyłączyło odpieniacz poniewaz to on może byc przyczyną spadku poziomu wody. Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LUK4344 Zgłoś Napisano 16 Października 2012 (edytowane) Roman, taki efekt uzyskasz podłączając pompę lub odpieniacz do automatycznej dolewki, wystardzy odwrócić bojkę na pływaku dolewki i zmienia się jego działanie na odwrotne (nie we wszystkich dolewkach) A jako ciekawostka coś takiego: http://www.pompydozujace.com/czujnik-poziomu-detekcji-cieczy-produktow-sypkich-p-288.html Jest to rewelacyjna sprawa Edytowane 16 Października 2012 przez LUK4344 (wyświetl historię edycji) Cytuj Dystrybucja pomp perystaltycznych, pompy perystaltyczne pompy dozujące pompa perystaltyczna pompa dozująca systemy dozowania sprzęt akwarystyczny dozownik akwarystyczny automatyczna dolewka www.pompydozujace.com www.aqua-trend.pl Tanie pompy dozujące największy wybór fachowe doradztwo, dozowanie cieczy. Firma aqua-trend od lat zajmuje się budową indywidualnych systemów dozowania cieczy. Pompa jelitowa. levelautomatic shark poseidon doser one evolution Doser AT-1 automatyczna podiana wdy Converus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 16 Października 2012 Łukasz. Musiał bym kupić jeszcze jeden zestaw automatycznej dolewki i odwrócić bojkę. Jest to rozwiązanie. Powiedz mi co potrzeba do tego czujnika z linka, żeby działał jak w temacie. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LUK4344 Zgłoś Napisano 16 Października 2012 czujnik z linka podałem jako ciekwaostkę bo jestem nim zachwycony, mam go na biurku i przykładam go do wszystkiego co mi wpadnie w łapy:) Jeśli chodzi o zastosowanie go dla Twojej potrzeby to trzeba zbudować prosty układzik elektroniczny z przekaźnikem. Cytuj Dystrybucja pomp perystaltycznych, pompy perystaltyczne pompy dozujące pompa perystaltyczna pompa dozująca systemy dozowania sprzęt akwarystyczny dozownik akwarystyczny automatyczna dolewka www.pompydozujace.com www.aqua-trend.pl Tanie pompy dozujące największy wybór fachowe doradztwo, dozowanie cieczy. Firma aqua-trend od lat zajmuje się budową indywidualnych systemów dozowania cieczy. Pompa jelitowa. levelautomatic shark poseidon doser one evolution Doser AT-1 automatyczna podiana wdy Converus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 16 Października 2012 Romek, juz myslalem ze chcesz na Narodowym zamontowac Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 16 Października 2012 (edytowane) Jestem bardziej przyziemnym egoistą. Łukasz. Jak wrócę z Niemiec to sie zgłoszę i pogadamy. Edytowane 16 Października 2012 przez BAU (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach