SkoczekPL Zgłoś Napisano 26 Października 2012 Tak tylko informacyjne dla osób które mają swoją działalność. Mnie osobiście wkurzało dymanie na pocztę każdego miesiąca (czy kwartału) i wysyłanie papierka. Można oczywiście było już wcześniej, ale trzeba było kupić sobie podpis za "parę groszy" Od października 2012 - poczta precz, i podpis precz, sam sprawdziłem i działa A tu cytat z prasy: "Od 1 października 2012 r. obowiązują przepisy, na podstawie których osoby fizyczne będące podatnikami VAT mogą elektronicznie składać deklaracje VAT-7, VAT-7K i VAT-7D bez konieczności posiadania kwalifikowanego podpisu elektronicznego. W ten sam sposób można też składać deklarację PCC-3. Wprowadzony sposób składania deklaracji Ministerstwo Finansów rekomenduje jako całkowicie bezpłatny i bezpieczny. Poniżej komunikat MF w tej sprawie. (...) Dzięki zmianie osoby fizyczne będą mogły składać w formie elektronicznej bez użycia podpisu elektronicznego weryfikowanego za pomocą ważnego kwalifikowanego certyfikatu następujące deklaracje: * VAT-7, VAT-7K, VAT-7D – za okresy rozliczeniowe rozpoczynające się po dniu 31 grudnia 2010 r. – w przypadku osób fizycznych będących podatnikami podatku VAT, * PCC-3 (bez załącznika 3a) – dotyczące czynności cywilnoprawnych dokonywanych po dniu 31 grudnia 2011 r. (...) " Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 26 Października 2012 Rafal Ty mi tu nie ........ jak Balcerowicz tylko zrob zeby ten zegar co masz w stopce dal sie polubic. Cyfra doprowadza do depresji. Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 26 Października 2012 po 1 stycznia szykują się kolejne zmiany w prawie... ale to akurat nauka dla księgowej, nie dla mnie z Vat-7 nie mialem nigdy problemu - klik klik, gotowe pozdrawiam Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 26 Października 2012 nie no i ja dwa kliki i gotowe.....do drukowania Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sledzik-wawa Zgłoś Napisano 26 Października 2012 (edytowane) Skoczek , jakbys prowadzil firme prez ifirma.pl to nie ma problemu :-) od lat :-) deklaracje, faktury, rozliczenia - elektronicznie - TYLKO. ja tam na poczcie nie bylem z rok :-) Edytowane 26 Października 2012 przez sledzik-wawa (wyświetl historię edycji) Cytuj 350l SPS tank, 4xTunze 6095 + Tunze7096, ATI Powercone 200i, Profilux 3ex + ext. module ATI mod 4xT5 39W + LED Cree 162W, DASTACO II Ca reaktor, NP Biopellets Kupuje uszkodzony sprzęt GHL, Tunze etc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 26 Października 2012 a to mnie Marcin zaskoczyłeś bo...... prowadzę przez ifirma Zawsze myślałem że tam też coś trzeba zakminić z podpisami, muszę doczytać Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sledzik-wawa Zgłoś Napisano 26 Października 2012 (edytowane) Wysylasz 2 dokumenty , ktore skladasz w US ( wysylasz poczta ) i to uprawnia do podpisywania twoich dokumentow ich podpisem elektronicznym. I tyle. Ja podpisalem aprobate na 3 lata i mam z bani :-) Wygeneruj sobie dokumenty w panelu. Pozniej wysylasz do firm ( pod faktura masz wyslij e-fakture lub fakture mailem a do US wysylasz po wygenerowaniu VAT - PIT uaktywnia ci sie opcja wyslij e-deklaracje. Tu masz wszystko: http://www.ifirma.pl...ktroniczne.html Jakbys nie wiedzial to teraz maja tanich kurierow DPD :-) 13zł :-) Edytowane 26 Października 2012 przez sledzik-wawa (wyświetl historię edycji) Cytuj 350l SPS tank, 4xTunze 6095 + Tunze7096, ATI Powercone 200i, Profilux 3ex + ext. module ATI mod 4xT5 39W + LED Cree 162W, DASTACO II Ca reaktor, NP Biopellets Kupuje uszkodzony sprzęt GHL, Tunze etc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 26 Października 2012 thx! flaszka ze mnie Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 27 Października 2012 Panowie co by nie wymyślili nowego to my i tak po DU.. dostaniemy. Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach