MR_CUBE Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 Cześć, właśnie wróciłem z bowlingu do domu patrze a tu moja euphylia odkleja sie od szkieletu. Czy to normalne? Powiedzcie mi co mam z tym zrobić !! Proszee Cytuj pozdrawiam Arian. Tel.608-353-030, Gadulec 32936596 Moje 30l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 Wywalić. A te glony to chyba coś mówią o warunkach w zbiorniku? Może tu jest przyczyna .... wolała popełnić samobójstwo? Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 Próbuję się ratować i oderwała się i,coś warunki jej nie pasują,ale już raczej się nigdzie nie przyklei więc pewnie będzie zdychać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MR_CUBE Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 Główka jest ładnie napompowana ale wisi ;( Może za duża cyrkulacja >? Naprawde nie da sie juz nic zrobic ? Cytuj pozdrawiam Arian. Tel.608-353-030, Gadulec 32936596 Moje 30l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 Też obawiam się że to już zwłoki. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 Uzupełnij stopkę to może powie coś więcej o warunkach które jej nie podpasowały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MR_CUBE Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 Stopka jest taka sama Ostatnio czyściłem cyrkulacje i widziałem ,że troche mocniej na nią dmucha ;( Pewnie to jest przyczyna Cytuj pozdrawiam Arian. Tel.608-353-030, Gadulec 32936596 Moje 30l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remel Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 Ta mala obok tez nie wyglada najlepiej. Chyba jednak parametry pozdrawiam Cytuj 960 L plus 135 sump, 8x54 plus 150 led, obieg DC12000, cyrkulacja wir , white skim 250 AN10000 i takie tam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MR_CUBE Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 To jest bardzo mała główeczka która niedawno wyrosła. Ale najbardziej dziwi mnie to ,że ona sie okleja i jest w pełni napompowana i wygląda ok jakby niby nigdy nic Szkoda jeśli umrze bo to mój rodzynek Czyli jednak nic ? Nie da sie jej gumką jakoś do szkieletu i w miejsce gdzie mniejsza cyrkulacja ? To jest na pewno powód ta cyrkulacja, myślałem ,że nie zaszkodzi Cytuj pozdrawiam Arian. Tel.608-353-030, Gadulec 32936596 Moje 30l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 Według mnie nie będzie złotej diagnozy. euphylia to wrażliwy, specyficzny koral. Miałem dwie różnego gatunku w jednym miejscu. Bezpiecznie od siebie oddalone. Któregoś dnia jedna postanowiła odejść do innego świata i szlag trafił piękne 5 główek. Druga po 3 miesiącach postanowiła zredukować swój rozmiar i uśmierciły się dwie z pięciu główek. Pozostałe są super i o co tu biega? Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek Ch Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 To jest ewakuacja. Oderwana jest na straty. Niestety. Moim zdaniem, jeśli Twoje parametry ze stopki są prawdziwe, to była... głodna. LPSy niespecjalnie lubią PO4 - 0 i i NO3 - 0. Cytuj http://www.brch-lampy.pl.tl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MR_CUBE Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 Kurde, już całkiem sie oderwała. Położyłem ją na skałce w miejscu mniejszej cyrkulacji i zobaczymy co przez noc bedzie. A nawet jeśli by odżyła cudownie to jest szansa żeby zbudowała swój nowy szkielecik ? Cytuj pozdrawiam Arian. Tel.608-353-030, Gadulec 32936596 Moje 30l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość michalfa Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 W AM w Bogucinie malutka przyrosła do kratki rastrowej ale nie wiem jaka była geneza jej wędrówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 Niestety nie. Na 99% parametry wody - lub też wpływ glonów(źle znoszą towarzystwo glonów które dotykając je - stresują je bardzo mocno). Cytuj pozdrawiam Przemysław Cybulskiwww.Pacific-Sun.eu Home for advanced technology Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MR_CUBE Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 Kurcze miałem nadzieje ,że to jakby jakiś podział coś w tym stylu a tu taka przykra wiadomość mój rodzynek Cytuj pozdrawiam Arian. Tel.608-353-030, Gadulec 32936596 Moje 30l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 Dodam jeszcze - że zazwyczaj wtedy kiedy rosną glony jak u Ciebie - parametry wody są niemal idealne - ponieważ rosną glony.. A glony rosną - ponieważ nie są idealne - czyli wróć do początku. Poszukaj przyczyny dlaczego mają się lepiej niż Twoja euphyllia. Cytuj pozdrawiam Przemysław Cybulskiwww.Pacific-Sun.eu Home for advanced technology Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MR_CUBE Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 O Przemek widzisz to może być przyczyna. A tak jak już o tych parametrach mógłby mi ktoś je zmierzyć znaczy porównać z moimi wynikami jakimś lepszym sprzetem ? Próbki wyśle i oczywiście pomiar opłace Cytuj pozdrawiam Arian. Tel.608-353-030, Gadulec 32936596 Moje 30l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 Tylko nie wyrzucaj szkieletu. Ustaw go w innym miejscu o mniejszym przepływie wody, na dole i jak parametry się ustabilizują to powinny pojawić się "oczka: euphylii. To specyficzny koralowiec. U mnie kiedyś jedna zachowała się podobnie. Zostawiłem szkielet i teraz już kilka osób ma moją euphylię z podziału. pozdro Grzegor Cytuj Akwa ....... zł, osprzęt ...... zł, skała i życie ........ zł, uśmiech mojego dziecka co rano przy akwa BEZCENNE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MR_CUBE Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 Ani bym śmiał, szkielet wraz z 2 główkami zostawiłem a tamten kawałek odleciał gdzieś i go nie moge znaleźć. Może jutro go odnajde. Zrobiłem już tak z godzinke temu, dokładnie tak jak piszesz Cytuj pozdrawiam Arian. Tel.608-353-030, Gadulec 32936596 Moje 30l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MR_CUBE Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 Myślałem ,że bede niedługo cieszył sie pieknymi nowymi główkami a tu taki psikus Cytuj pozdrawiam Arian. Tel.608-353-030, Gadulec 32936596 Moje 30l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 Jak parametry będą sprzyjać to się jeszcze nacieszysz Cytuj Akwa ....... zł, osprzęt ...... zł, skała i życie ........ zł, uśmiech mojego dziecka co rano przy akwa BEZCENNE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MR_CUBE Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 Mam nadzieje. Powoli szukuje sie na wieksze ale co dziennie mam inny pomysł, inny wymiar itd Cytuj pozdrawiam Arian. Tel.608-353-030, Gadulec 32936596 Moje 30l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MR_CUBE Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 I jak jest ktoś chetny z tym pomiarem ? Jak coś prosze na Priv a ja tym czasem ide spać na razie chłopaki i dziewczynyy Cytuj pozdrawiam Arian. Tel.608-353-030, Gadulec 32936596 Moje 30l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miesoarmatnie Zgłoś Napisano 22 Listopada 2012 kolego po co ci ktos do zrobienia pomiarow i tak temu komus wyjdzie zero NO3 i PO4 masz zerowe bo masz duzo glonow jak bys usunal wszystkie glony mechanicznie wtedy bys pewnie na testach mial NO3 kolo 50 Cytuj Zbiornik: 330+Sump Swiatlo: ATI Sunpower 8x54 Odpieniacz: Deltec APF600 Pompa Obiegowa: Jebalo 3000 Cyrkulacja: 2xJebalo wp25/R8 RO/DI: RO-MAN 75GPD SOL: Tropic Marine Start: 01.01.2015 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cromags Zgłoś Napisano 22 Listopada 2012 A Ty w ogóle karmiłes ją kiedyś? Cytuj Akwarium 150x50x55 412 L, sump 140 L, oświetlenie CRP Metis 3x100W, obieg NJ 4500, cyrkulacja 2xAquael 10000, pienidło TS1060 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach