dyzio Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2012 moja Chińska led, też jest bardzo dobra i świeci od dawna i będzie świeciła jeszcze długo a kolorki ma takie że nie jednej cree wstyd. Mam i lampę Cree w innym akwarium a i widziałem ich sporo ,żeby nie było że nie mam porównania koniec świata jutro- zdrowie Sebastiana za lata dzielnej pomocy morskiej braci Po co wasze swary głupie, Wnet i tak zginiemy w zupie!" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2012 I znowu. Nerwowo coś na forum. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2012 chyba urlopy beda Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marine Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2012 Nerwowo swieta ida kasa wydana na prezenty Wlasnie tak mysle ze chyba pojade cos dla oka kupic Jakis koral swiateczny Cytuj DSB-REFUGIUM-AQUAFOREST POPRZEDNI ZBIORNIK MIEKASOW Boże chroń mnie przed wlewaniem czegokolwiek do zbiornika !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2012 Najlepiej z Bali http://modna.pl/bali,elegancki,%C5%9Bwi%C4%85teczny,koral Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marine Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2012 Najlepiej z Bali http://modna.pl/bali,elegancki,%C5%9Bwi%C4%85teczny,koral Wlasnie myslalem o czerwonym brakuje mi cos Cytuj DSB-REFUGIUM-AQUAFOREST POPRZEDNI ZBIORNIK MIEKASOW Boże chroń mnie przed wlewaniem czegokolwiek do zbiornika !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pio7 Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2012 Nie. To poziom kultury którą reprezrntuje tomek. Nic więcej. Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk Cytuj 550 w obiegu gg 3606492 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2012 @pio7. Nie nakręcaj dalszej. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pio7 Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2012 (edytowane) Na chamie gsrnitur lry dobrxe dopiero w 3 pololeniu. Wysane z mojego GT-I9001 za pomoc Tapatalk Edytowane 20 Grudnia 2012 przez pio7 (wyświetl historię edycji) Cytuj 550 w obiegu gg 3606492 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2012 Ja mam takie wrażenie (bez urazy oczywiście)że niektórym użytkownikom się trochę w głowach poprzewracało,wystarczy ze znają się w danym temacie to nic innego nie ma na świecie lepszego tylko to o czym oni piszą i że zawsze maja racje jestem ciekaw czy w innych tematach by tak kozaczyli co nie maja pojęcia, wielu użytkowników którzy się mniej znają i dlatego zadają pytania a nie się mądrzą Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2012 e no sluchajcie. osobiscie jestem fanem chinczykow i zawsze to powtarzam to jak z oplem i renault nie potrafia zrobic dobrego auta ale ciesza sie powodzeniem, jest ich na drogach sporo, uzytkownicy sa zadowoleni a i zdazaja sie perelki, na ktorych az milo oko zawiesic pomimo emblematu z chinczykami jest o tyle zabawnie ze dzwonisz do shenzen i mowisz ze chcesz 4.4w ledy biale o 23.500 k barwie a chinczyk mowi "no problem" i podaje cene :d:d sprzedadza wszystko nazywajac to tak jak chce klient ba. ostatnio nawet certyfikaty eu dokladaja tomasz broni cree jak ja mercedesa i go rozumiem w kazdej dziedzinie krolowa moze byc tylko jedna jednak nie ma co dyskryminowac innych. chinczyki maja potencjal i rozwijaja sie w dobrym kierunku w zastraszajacym tempie. Tomasz jesli masz mozliwosc porownaj cree i epistary sprzed kilku lat i obecne. cree nadal lepsze ale roznica w postepie kolosalna na korzysc chrl jeszcze kilka lat... Cytuj Nadchodzi nowe... :lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mystik Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2012 Tak jest. "Nie mieszajmy myślowo dwóch różnych systemów walutowych ... Bryczek: gratuluję Tobie zakupu lampy. Oby świeciła jak najdłużej i żebyś był z niej zadowolony jak najdłużej. Gama opraw "chińskich" rozszerza się w takim tempie, że w tej chwili myślę, że każdy znajdzie wśród nich coś dla siebie. Dobry produkt obroni się sam. Pogadamy za pół roku/rok, jak zmienił się rynek. Wszyscy będziemy się śmiali z większości dzisiejszych tekstów. Cytuj pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2012 (edytowane) Najśmieszniejsze jest to, że tutaj akurat nic nie piszę o cree, a także ostatnio nie zestawiam ich w dyskusjach z chińczykami. Moje zdanie znacie i nie ma powodu go na okrągło wałkować. czym innym jest droga na skróty jak np kiepskie chłodzenie czy łączenie 50 diód w szereg, i to zupełnie abstrachując od użytych diód. To rozumiem że na to też nie wolno zwrócić uwagi bo i tak jest się stronniczym? PS. tak Mystic, masz racje. Edytowane 20 Grudnia 2012 przez tomasz (wyświetl historię edycji) Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marine Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2012 Tomasz twoja wiedza jest praktyczna wiedz rozumie cie ze czytajac takie posty moga cie smieszyc Mercedesa nie zastapimy maluchem Ale maluszkiem mozna przejechac kilka set kilometrow Dla uzytkownika chinskich ledow kazdy miesiac z rosnacymi koralami jest szczesciem patrzac na koszta super ledow nieosiagalnych Cieszymy sie tym i chcemy swiatu powiedziec ze to dziala i za to jestesmy krytykowani Nie odbierajmy ludzia szczescia jesli to im dziala Kazdy z nas chcialby mesiem jezdzic ale $$$$ Druga strona medalu jesli ktos ma miekasy nie potrzeba az tyle inwestowac ledy chinskie to az za Pozdrawiam cie i wiecej juz nie pisze ty masz racje ja mam racje wszyscy mamy racje Pozdrawiam Cytuj DSB-REFUGIUM-AQUAFOREST POPRZEDNI ZBIORNIK MIEKASOW Boże chroń mnie przed wlewaniem czegokolwiek do zbiornika !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
woodcoat Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2012 Jestem świeży na forum, nie wiem czy mam się wypowiadać na temat technologii LED czy nie ( coś tam wiem i to przede wszystkim na temat kosztów uzyskania poszczególnych surowców i pewnie nie jednego bym zaskoczył ) bo ja tu chciałem się dowiedzieć na temat mojej nowej pasji coś..... kolwiek w pozytywnym tego słowa znaczeniu. No ale ... widzę że ( jak zwykle ) to forum też, działa pod potrzeby pewnych osób mi mało znanych. ( pewnie w ogóle nie znanych ) Mam gdzieś, że jak napiszę co myślę to mnie tu lubić nie będą - dam sobie radę - nawet z moim małym morszczakiem. Nie podoba mi się to i tyle. A Ty właścicielu - administratorze, pomyśl bo nie tędy droga. Czy zdąża osoby wszystkie to przeczytać to od Ciebie zależy ....... Pozostaję z Wami wszystkimi w pozdrowieniach i czekam na lepsze czasy, życząc mimo wszystko bezstresowych świąt i jak na morszczaka przystało dobrego słodkiego karpia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pio7 Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2012 Zestaw Blau na Chińskich diodach:) http://allegro.pl/erybka-blau-cubic-compact-reef-led-i2881362375.html Cytuj 550 w obiegu gg 3606492 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2012 Mam takie pytanie do mistrzów elektroniki dotyczące tej lampy W końcu zdecydowałem się na lampę led Chińczyka 120w to co zobaczyłem,to ogólne zdziwienie co do wykonania mianowicie : ładnie dopracowana obudowa kolor czarny mat 2 potencjometry białe - niebieskie kable zasilające nie takie tam sztywne miękkie silikonowe osobno zasilanie białe osobno niebieskie diody pół na pół białe - niebieskie 55 szt x 3w wentylatory praktycznie nie słyszalne delikatne ale bardzo mocne zawiesie do podwieszenia lampki kolory korali pod ta lampką nie ma porównania z T5 są cukierkowe przy ograniczeniu światła białego na około 70% lampa kupiona na allegro szybka wysyłka i uciechy co nie miara gorąco polecam bo wielokrotnie się zastanawiałem ale zadowolenie 100 procentowe w razie pytań gg 8349490 Czy da się dorobić jakiś sterownik do płynnego rozjaśniania światła? Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2012 Tak. Zmieniając środek. Należy zmienić drive i inaczej podjąć diody. Może się okazać że trzeba jeszcze zmieniać zasilać. Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2012 Kurde cała rewolta. Ale wykonalne. Dzięki Tomasz. Jak kiedyś to nastąpi że kupię taką lampeczkę to zapukam do Ciebie. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tuptus Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2012 Nie strasz Tomka ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2012 (edytowane) Taka przeróbka może kosztować dwa razy więcej niż ta lampka. Jak znam życie to diód nie będzie się dało rozsądnie połączyć - rozbierałem już kilka takich. Jeśli planujesz pełne sterowanie to takie rozwiązanie jest najmniej rozsądne a na pewno najdroższe. Będziesz miał po prostu chińczyka droższego od cree. Edytowane 22 Grudnia 2012 przez tomasz (wyświetl historię edycji) Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2012 No to . Nie jestem super fanem chińczyków ale wychodzę z założenia że jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. W każdym razie nie stać mnie na to. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2012 Ja mam chinczyka z dorobionym sterowaniem lubusika i wszystko działa. Trzeba było dodać drivery i zmienić zasilacz. Tapatalk Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2012 Możesz podać koszt przeróbki na PV ? Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2012 No to napisałem co było wymienione policz zasilacz, drivery, sterownik plus lampe i masz koszta. Tapatalk Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach