Tester Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2013 Kurcze wlasnie skonczylem robote przy zbiorniku, a wlasciwie to jeszcze nie skonczylem tylko ogarnalem tyle o ile, a zrypany jestem jakbym dwie tony wegla przerzycil ... Mial byc zwykly weekend przy akwarium. Zaplanowana robota: to troche w sumpie posprzatac. Ostatnio zmienilem obiegowke i chcialem tez poprawic laczenie. Tak poprawilem ze puscil srubunek i woda ciurkala po rurze (cale szczescie ze do akwa). Zero szans na dostanie sie od dolu i od gory. W jakiejs karkolomnej pozycji probowalem dokrecic nakretke reka. Krecila sie calosc w kominie. Zadnym kluczem nie bylo szansy sie dostac... totalnie wsciekly musialem: -spuscic wode z sumpa - porozlaczac i powyjmowac wszystkie sprzety z sumpa - zanurkowac do szafki i rozkrecic szuflady i bok - przesunac sump w miejsce szuflad - zanurkowac pod akwarium i rozkrecic cala hydraulike komina zeby moc dojsc do feralnego srubunku - dokrecic srubunek kluczem Nastepnie wykonalem wszystko w odwrotnej kolejnosci. Dodam jeszcze ze na skutek przelewania wody i przesuwania sumpa w komorze dsb mialem brazowa zupe wiec musialem wybrac piasek i przy okazji wyczyscilem sump. Porzadek w sumpie ze mucha nie siada PS Kocham moje hobby Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2013 Haha Bartek smiem twierdzic, ze po 2 tonach wegla nie bylbys tak zmeczony :-) wlasnie wczoraj tylez przerzucilem i dzis czyszczenie sumpa. Napiecie nieporownywalne :-) Zte Lefonu Pisz Ese Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chmielu243 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2013 W niedziele praca w .......... się obraca. Złośliwość rzeczy martwych . Jedynym plusem tej draki jest czysty sump Pozdrawiam Cytuj Red sea max 250 ........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal19 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2013 no to teraz zimny browar! Cytuj akwarium morskie 1000L https://www.youtube.com/watch?v=8D0ij2GB8cE Rowerowe Trasy Masy - blog rowerowy, fotorelacje z wypraw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2013 A ja ogladam moby dicka hehe Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs4 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2013 (edytowane) a mi funghia zdycha i nie mam pojecia zupelnie dlaczego biorac pod uwage ze w nocy ja karmilem i wygladala jak milion dolarow Edytowane 27 Stycznia 2013 przez rs4 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz.k Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2013 a mi funghia zdycha i nie mam pojecia zupelnie dlaczego biorac pod uwage ze w nocy ja karmilem i wygladala jak milion dolarow Może niedojrzałe akwarium? Cytuj 250L SPS, ATI sunpower 6x39, Schuran 150, Tunze 6095 + 7092, 2xRW8, Jebao WP 25 Poprzedni zbiornik 130L SPS/LPS http://nano-reef.pl/...225#entry375225 Obecnie 250L SPS/LPS http://nano-reef.pl/...097#entry416097 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2013 Śrubunek kluczem-dobrze że szkło nie pękło. Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2013 Dno mam 24mm Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2013 No to niezle sie narobiles po tym jak masz to tam upchane. Ale co z piaskiem z DSB? mozna go ponownie teraz uzyc po ruszeniu? Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2013 Dno mam 24mm Więc klucz francuski byłby najodpowiedniejszy Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2013 Robert - mialem takie bagno ze balbym sie uzyc go jeszcze raz. Poza tym mialem na dnie sporo aiptasii wiec jakiegos zalu nie mialem. Wystartuje z nowym DSB bo i tak musze przerobic sump bo jest za wysoki. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petrus1 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2013 (edytowane) No ale patrząc na fotkę Twojego akwarium warto zaryzykować tydzień na urazówce A i pielęgniarki fajne pewnie Edytowane 27 Stycznia 2013 przez petrus1 (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam, Piotr "Wykrzyknik, który sflaczał, staje się znakiem zapytania." S. J. Lec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach