dirty_pig Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 Tak się składa że jutro będę w Częstochowie możecie mi polecić najlepszy sklep akwarystyczny w tym mieście chętnie odwiedzę i może coś bym kupił nowego mile widziany konkretny adres. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 Dowcipniś. Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dirty_pig Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 Pytałem poważnie, może przynajmniej w niedalekiej okolicy coś jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 Taak. Jest coś w Łodzi. 120 km dalej Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Landryn Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 (edytowane) Sorry za OT, ale dawno się tak nie uśmiałem. Kolego niestety tu jest koniec świata.. zawracaj, jeśli chodzi o punkty handlowe z akwarystyką morską-a raczej ich totalny BRAK. Edytowane 20 Lutego 2013 przez Landryn (wyświetl historię edycji) Cytuj 200l w systemie (160+40), 4x24 t5, 2xjvp101,NJ1200,30kg LR,7kg LS, odpieniek by sebastek AB2000/1 start 08.04.2011 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cromags Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 jakiś jest w okolicach Czestochowy, poszukaj na necie Cytuj Akwarium 150x50x55 412 L, sump 140 L, oświetlenie CRP Metis 3x100W, obieg NJ 4500, cyrkulacja 2xAquael 10000, pienidło TS1060 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slovy Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 Tak w sumie dla ułatwienia mogliby koledzy z forum zapodać coś na temat sklepów ze swoich regionów . Czasami się przejeżdża, jest chwila czasu można rozpatrzeć wizytę w takowym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 jakiś jest w okolicach Czestochowy, poszukaj na necie Może Zabrze? Oj, wydaje mi się, że to kolejny wątek "z potencjałem" @dirty_pig, nie znam się na dewocjonaliach, ale jest szansa, że w tej materii dałoby się coś znaleźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slovy Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 Taak. Jest coś w Łodzi. 120 km dalej Romek ,a u was w łodzi gdzie można do jakiegoś sklepu z morszczyzną wdepnąć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slovy Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 Może jest jakiś kolega też z Wrocka, Też by mógł namiary dać.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MayFly Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 Katowice polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patyk_Z Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 Był kiedyś sklep z morszczyzną pod Częstochową, ale chyba już upadł... Nazywał się reeftank, a najlepsze jest to, że prawie żaden morszczak z okolic Częstochowy nie kojarzy w ogóle tego sklepu. Z tego co pamiętam sklep był w Żarkach ok. 30 km od Czewy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cepelia Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 u matejoza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 (edytowane) Skoro nikt nie wiedział o sklepie w Żarkach to trudno się dziwić, że upadł. Częstochowa to specyficzne miasto (nie jestem pewien czy słowo "miasto" jest odpowiednie). Żyje tu sporo ludzi ale jakoś trudno się doszukać przejawów zaspokajania potrzeb innych niż te najbardziej podstawowe. A i z tym nie jest najlepiej, bo chyba zostały zlikwidowane wszystkie publiczne toalety. Kasa znajduje się tylko na pomniki JP II oraz bezduszne place wyłożone kamienną kostką, podczas gdy np. problemy komunikacyjne stają się coraz większe a schronisko dla bezdomnych zwierząt ledwo zipie. Może i nie ma to bezpośredniego związku z akwarystyką morską ale jakieś takie skostnienie ogarnęło całą okolicę, a mieszkańców otępienie. Więc może i ma. Edytowane 20 Lutego 2013 przez rs (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal98 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 Skoro nikt nie wiedział o sklepie w Żarkach to trudno się dziwić, że upadł. Częstochowa to specyficzne miasto (nie jestem pewien czy słowo "miasto" jest odpowiednie). Żyje tu sporo ludzi ale jakoś trudno się doszukać przejawów zaspokajania potrzeb innych niż te najbardziej podstawowe. A i z tym nie jest najlepiej, bo chyba zostały zlikwidowane wszystkie publiczne toalety. Kasa znajduje się tylko na pomniki JP II oraz bezduszne place wyłożone kamienną kostką, podczas gdy np. problemy komunikacyjne stają się coraz większe a schronisko dla bezdomnych zwierząt ledwo zipie. Może i nie ma to bezpośredniego związku z akwarystyką morską ale jakieś takie skostnienie ogarnęło całą okolicę. Więc może i ma. nie specyficzne tylko wieś z tramwajem , kościoły i betonowe trawniki Cytuj akwarium 60x60x60 + 50l sump, odpieniacz DELTEK SC1350 lampa led 130W, biopellets http://www.nano-reef...m=posts&q=32943 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 Michał, bardzo trafna i krótka charakterystyka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cepelia Zgłoś Napisano 21 Lutego 2013 nic dodać nic ująć... jeszcze foto radar stoi przy galerii... w tym mieście nie ma czegoś takiego jak społeczność, wygląda to tak jak by na dworcu stało 200k ludzi, wszyscy wszystkich mają w d*pie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 21 Lutego 2013 hehe ja tam Częstochowę lubie za frytki Gucio najtansze w Polsce i pare antykwariatów, które przed laty odwiedzałem Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldit1 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2013 hehe ja tam Częstochowę lubie za frytki Gucio najtansze w Polsce i pare antykwariatów, które przed laty odwiedzałem do tego należy dodać dużą ilość domów uciech wokół jasnej góry Cytuj gallus in suo sterquilinio plurimum potest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalzgierz1989 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 Romek ,a u was w łodzi gdzie można do jakiegoś sklepu z morszczyzną wdepnąć... masz z życiem dwa Botia.Ul.Równa 3 i Euro Akwarium Ul.Siewna 15 w obu przypadkach lepiej wcześniej zadzwonić i się umówić swego czasu Były też w CH Tulipan ale ten sklep się już zwinął, przy najmniej ta sieć Cytuj Dla kolegów z Łódzkiego w pilnych sprawach kierować się na Kom 726390583, GG 16252461 lub na FB https://www.facebook...michalzgierz198 https://www.instagram.com/pasjonatakwarystyki/ Pasjonat akwarystyki i wędkarstwa - nowy kanał na YT Kanał poświęcony mediom i testom odbiorników oraz anten. Archiwum TV z lat 90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kb9 Zgłoś Napisano 18 Marca 2016 a jednak jest: http://www.koralowce.com.pl Cytuj Solniczka a w niej: obieg Jebao, cyrkulacja Maxspect, odpieniacz BK, lampa Maxspect, dolewka Levelautomatic Milestone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 18 Marca 2016 Dawniej tam był ze słodką woda zoologik, chyba jeden z lepszych w czewie Tapnięte mobilnie Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalzgierz1989 Zgłoś Napisano 18 Marca 2016 to jest też chyba tylko na telefon bo nie widać godzin otwarcia Cytuj Dla kolegów z Łódzkiego w pilnych sprawach kierować się na Kom 726390583, GG 16252461 lub na FB https://www.facebook...michalzgierz198 https://www.instagram.com/pasjonatakwarystyki/ Pasjonat akwarystyki i wędkarstwa - nowy kanał na YT Kanał poświęcony mediom i testom odbiorników oraz anten. Archiwum TV z lat 90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kb9 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2016 a jednak jest: http://www.koralowce.com.pl czy ktoś odwiedził ten sklep, jakie wrażenia? Cytuj Solniczka a w niej: obieg Jebao, cyrkulacja Maxspect, odpieniacz BK, lampa Maxspect, dolewka Levelautomatic Milestone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
big daddy Zgłoś Napisano 1 Lipca 2016 No jest, od jakiegoś czasu Czynny jak to na prowincji, od 16 do 19 od wtorku do piątku, nie wiem jak z sobotą. Są korale, jakaś skała, ryby nawet zdrowe, bo muszą pływać trochę dłużej niż standardowe kilka dni, żeby tylko upchnąć zdechlaki u klientow. Podstawowa chemia itp. Ot wiejski sklepik któremu do wielkiego świata jak Łódź, Wrocław czy Zabrze brakuje lata świetlne. Wysłane z galaktyki S4 Cytuj Słone "Coś" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach