Skocz do zawartości
Marcin14

W jakiej sieci masz telefon?

Sieci  

65 użytkowników zagłosowało

1. 1. W jakiej sieci masz telefon?

• PLAY
      22
    • T-Mobile
      14
    • Plus
      10
    • Heyah
      1
    • Orange
      15
    • Inne
      4

Rekomendowane odpowiedzi

W jakiej sieci komórkowej macie telefon? Chcę przenieść numer, i nie mogę się zdecydować gdzie. Oferta play jest dla mnie najbardziej "korzystna" jednak "boli" mnie to, że wszyscy mają do mnie drogo :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to wez sobie w play abonament bez limitu

i dzwon do ludzi na swoj rachunek :)

LED Maxspect, Tematy lufta

Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam orange i play, szczerze mówiąc orange to była pomyłka, załatwić co kolwiek u nich z gwarancją telefonu to zgroza. Więc polecam play

2ef676195c8b05cd1669c2e6d8531c1fu977a854.png

Reefmax - T5 2x15k Sylvania Marinestar + 1x Giesemann Actynic+ + 40w LED Royal blue,

Odpieniacz Hydor slimskim nano 135.35,

Jebao RW4 + JVP 110

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam EE :)

Akwarium:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko plus od samego początku :baby::baby: :baby:

4429_4437.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Play bez limitu. Córa to samo. W orange dochodziliśmy razem do 1000 miesięcznie, teraz ok 260 za dwa oczywiście. Poza tym zasięg trzech operatorów...

380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam orange i jeśli miał bym zmieniać to tylko na play , orange to porażka nawet w mieście potrafi tracić zasięg i często zrywa rozmowy ,dla mnie jeśli chodzi o jakość najlepsza była w erze i plusie ,a play korzysta z nadajników plusa

6808_7588.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mineło 10 lat jak nic od czasu kiedy zastanawiałem się w jakim tempie inne sieci dościgną infrastrukturę Ery. Minelo tyle czasu, a ja różnicy nie widzę. Jak była przepaść w jakości rozmow/zasięgu tak jest. Pod tym względem tylko Tmobile. Reszta to porażka. Cenowo jednak Tmobile nie kusi. Stąd dylematy.

LED Maxspect, Tematy lufta

Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 3 numery wplay, abonament max 130 zł. za all. A tyle mi minut przepada (a gadam dużo). Weź abon. za 29 zł, masz 350 min + free do play !!1

c63ba191b16df5b9f04b687b9ed94668u295a276.png

730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ma ktoś jeszcze cegłę z centertela ??:-)

50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Play z twarzą Wojewódzkiego jest trochę obciachowa. Ale ofertę chyba mają najlepszą. Sam przeszedłem przez wszystkie sieci i specjalnej różnicy w jakości nie widzę. Natomiast cenowo Wygrywa Play.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko Plus....dobre abonamenty, dobry zasięg, mam znajomych co mają Play i zawsze jakiś problem z rozmowami i z zasięgiem, chociaż abonanenty mają ciekawe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja byłem wcześniej w plusie ale dla mnie porażka, od 12lat jestem w obecnym t-mobile no i zgadzam się z tym co napisał @lufcik :baby:

"500L+ 120L sump, obieg Aquabee5000,2xHQI 150W+2x80W T5,cyrkulacja JVP 102+2x201b,1xresun15000,Tunze 6095(łącznie 47000l/h),BRAK ODPIENIACZA TYLKO ALGAESCRUBBER!!

57402030.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lacmar, nie powinieneś polegać na opini tych znajomych. Będąc w play właśnie zalogowałem się do plusa...

380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie zmieniłem z T mobile na play, co prawda oferta najlepsza ale jeżeli chodzi o zasięg to tragedia. Jeżdżę dużo po różnych zadupiach i często mam problemy, siec opiera się na zasiegu plus i orange, co trochę się przełącza a jak się ustawi na sztywno to kiepski zasięg. Często pokazuje zasieg full a nie można się połączyć, to samo zauważyli moi znajomi. Oczywiście jak się malo jeździ i mieszka w mieście to nie ma problemu Jeżeli Ci zależy na jakości i zasięgu to Tmobile(który chyba najgorzej sie oplaca cenowo) ale jeżeli kasa odgrywa role to play.. Jak mi się skonczy umowa to wracam do Tmobile ale jeszcze 2 lata.....

Edytowane przez Bekon1 (wyświetl historię edycji)

250l+sump70l, 6x39w, Deltec APF600, Koralia 3,3,4, aquabee 2000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tuptus

PLUS od wielu, wielu lat i przechodzę do PLAY. Czekam tylko na koniec umowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od 12lat mam tel.w obecnym Orange i za 80zeta bez ograniczeń i jeszcze PS3 za zeta dali na święta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też mam PLAYa od kilku lat, oferta firmowa, minut masa - w zasadzie to no limit

bez porównania z innymi sieciami , ale....zasięg to faktycznie pięta achillesowa...

i to nie chodzi o to, że gdzieś na "zadupiu" nie ma sieci, w centrum miasta zdażają się

"dziury" i przerywa rozmowę (mam nowy telefon żeby nie było że to wina aparatu)

za to np. w górach mam zasięg podczas gdy w T-mobile / Orange zasięgu brak.

PŁYTKIE....

150L, 6x39W , Tunze ReefPack,

Obsada : miękkie oraz LPS 

http://nano-reef.pl/forums/topic/79258-płytkie-akwarium-2016/#comment-991136

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

U mnie orange i jak tylko bedzie okazja to spieprzam jak najdalej..do play.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za wyczerpujące wypowiedzi :) Widzę, że jednak PLAY "wygrywa". U mnie właśnie dużą rolę odgrywają pieniądze. PLAY jest o 50% tańszy od T-Mobile.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od wielu lat moim op jest T-Mobile, dużo podróżuję, ich oferta roamingowa zawsze była i jest najlepsza poza tym mam wewnątrz całej T jak na krajowe ! dla mnie super. Poza tym krajowy zasięg bez pudła, ale każdy wybiera jak chce, co do play to jednak bym się zastanowił głębiej czy warto ;)

Edytowane przez goauld (wyświetl historię edycji)

Miękko LPSowe

60x60x50 (180 l), Blau Overflow 3000 (25mm), New Jet 2300, Black Python 110W, Schuran 120, Jebao WP-25,Jager 200W, sump: 57x50x35 (60 l), LR: 18 kg, LS: 9kg Live Aragonite Natural White.

aa9e7f12009aeb87acdcf619fe29ea51u688a610.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko Plus....dobre abonamenty, dobry zasięg, mam znajomych co mają Play i zawsze jakiś problem z rozmowami i z zasięgiem, chociaż abonanenty mają ciekawe.

Ja na Pley-a przeszedłem dwa lata temu z Orange,ale z tego co wiem Pley i Plus ma te same przekaźniki więc to raczej problem skąd dzwonią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam w BASE .ZA 35 EURO mam 7,5 godz. na wszystkie sieci.

Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na Pley-a przeszedłem dwa lata temu z Orange,ale z tego co wiem Pley i Plus ma te same przekaźniki więc to raczej problem skąd dzwonią.

Nie, ja (i nie tylko ja) często mam tak że zasięg jest a jednak nie można wybrać numeru, rozłącza. Często w trakcie rozmowy rozłącza. Bardzo często gubi też zasięg mimo że ktoś obok na orange czy plus ma wszystko ok. Telefon jest nowy wiec nie jego wina, zresztą zanim mnie przełączyli na play 3 miesiące bezproblemowo użytkowałem go w t mobile. Tak mają wszyscy znajomi ktorzy się złapali na tanie oferty i każdy psioczy, jak nie poprawią tego nie bedą najszybciej rozrastającą tylko najszybciej kurczącą się siecią w polsce ;), niech się tylko zaczną ludziom konczyć abonamenty.

Edytowane przez Bekon1 (wyświetl historię edycji)

250l+sump70l, 6x39w, Deltec APF600, Koralia 3,3,4, aquabee 2000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.