Brunon Zgłoś Napisano 11 Marca 2013 Czym kierowałeś się wybierając markę AM jeśli chodzi o setup sprzętu. Czemu akurat AM...? To prawda !! - jeśli chodzi o tanie wino to życie jest zbyt krótkie aby je pić !- AMEN Ale co do sprzętu AM to powiem tak: 1. wygląd - OK 2. cena - przystępna 3. funkcjonalność - dobra 4. sprawność - dobra 5. prostota wykonania - praktycznie bezawaryjny ! 6. mam do sklepu AM - 5 min jazdy autem 7. wyniki ogólne jak na obrazkach - uznałem że szkoda kasy na drogi skomplikowany sprzęt , za którym się czeka . 8. tak wyszło .. pozdrawiam serdecznie Cytuj " Świadomość piękna podwodnego świata jest dla dziecka pasją całego życia..." Aktualnie pielęgnowane akwarium 1000 L Poprzednie akwaria 500 L , 1200 L , 400 L (TOTM 02.2013 ) ----------------------------------- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarek GRZESZCZAK Zgłoś Napisano 11 Marca 2013 Też miałem pytać skąd suplementacja ballingiem skoro jest reaktor teraz wszystko jasne ,akwarium bajka pozdr.Jarek Cytuj akwa 200*70*70 giessemann 3*150 HQI 6*80 T5,tunze mulicontroler 2*6100 +JVP+aqel circulator,calk reactor,obieg DELTEC HLP 8070,odpieniacz DELTEC AP702 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Warszawiak Zgłoś Napisano 11 Marca 2013 Odpowiedź satysfakcjonująca Ale nie do końca podzielę Twoje zdanie co do punktów nr: 2; 3 i po części 7 (oczekiwanie, dostępność) Ale podoba mi się, że udowodniłeś sprawność odpieniacza. Cytuj ReefMax 2,5 l. spiorax Odpieniacz DIY +BM SP-1000 refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 11 Marca 2013 (edytowane) Pewien spokojny komentarz Twojej jednej wypowiedzi , po prostu mnie rozbroil. Chcialbym na Wdzydzach miec honor postawic kuflowe... Juz chocby dla tej riposty warto bylo taki konkurs przeprowadzic. Edytowane 11 Marca 2013 przez Stani (wyświetl historię edycji) Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Warszawiak Zgłoś Napisano 11 Marca 2013 Stani do kogo to..?? Cytuj ReefMax 2,5 l. spiorax Odpieniacz DIY +BM SP-1000 refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs Zgłoś Napisano 11 Marca 2013 Stani do kogo to..?? Wydaje mi się, że do Brunona, w związku z wypowiedzią o niestosowaniu się do dobrych rad. A może nie... Tak czy siak, Brunon, wyrazy szczerego uznania. Kawał fajnego akwarium. Takie obrazki moga być solidną motywacją. Tylko te glony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 11 Marca 2013 A w kierunku Lodzi. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 11 Marca 2013 Piękny baniaczek!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar Zgłoś Napisano 11 Marca 2013 Na prawdziwej rafie glonów jest sporo więc wygląda to naturalnie. Cytuj http://nano-reef.pl/...__1#entry380116 było http://nano-reef.pl/...__1#entry214523 było http://nano-reef.pl/...rojekt-nano-30/ było http://www.sma.org.p...tawiam+zbiornik było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Warszawiak Zgłoś Napisano 11 Marca 2013 Mi baniak się podoba... aż żałuje, że sprzedałem Turboflotor Blue 1000 Cytuj ReefMax 2,5 l. spiorax Odpieniacz DIY +BM SP-1000 refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brunon Zgłoś Napisano 11 Marca 2013 (edytowane) *Stani i reszta morskiej ferajny - napisze Wam tak : ten 400 L baniaczek nie dośc że ma zaledwie rok + ciut , to we wrześniu był znów przenoszony, więc trochę było strat i korale poszlamiły, potem to już wiadomo samo sie badziewie nakręciło i glonki ruszyły. Nie znoszę stosować jakiejkolwiek chemii , więc zostawiłem je samemu sobie , powolutku glonki znikaja a i czasem borsuczek ma cos do skubania. Zresztą glony są naturalnym elementem każdego biotopu. Z doświadczenia jednak wiem , że po roku baniaczek kończy dojrzewanie i z czasem wszystko sie ustabilizuje. Nie ma pośpiechu , a ja mam zabawę. Zresztą co ja Wam będę tłumaczył , zęby zeżarliście na tym temacie Akwarium jakie jest takie jest ... , ciaglę wracam pamiecią i sercem do 1200 L , tam glony znikneły po 2 latach ... pozdrawiam serdecznie. Edytowane 11 Marca 2013 przez Brunon (wyświetl historię edycji) Cytuj " Świadomość piękna podwodnego świata jest dla dziecka pasją całego życia..." Aktualnie pielęgnowane akwarium 1000 L Poprzednie akwaria 500 L , 1200 L , 400 L (TOTM 02.2013 ) ----------------------------------- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JanuszD Zgłoś Napisano 11 Marca 2013 Brunon baniak czad A co do taniego wina ... każdy pije to co lubi Cytuj http://nano-reef.pl/topic/48524-moja-rafa/page__hl__%2Bmoja+%2Brafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brunon Zgłoś Napisano 11 Marca 2013 (edytowane) *JanuszD - w Hiszpanii kupowalem w markecie "Rioja" po 1 EUR za flaszke i bylo swietne .. , ale nie ma to jak 5-6 letni malbek albo syrah Twój zbiorniczek to jest CZAD ! pozdr. Edytowane 11 Marca 2013 przez Brunon (wyświetl historię edycji) Cytuj " Świadomość piękna podwodnego świata jest dla dziecka pasją całego życia..." Aktualnie pielęgnowane akwarium 1000 L Poprzednie akwaria 500 L , 1200 L , 400 L (TOTM 02.2013 ) ----------------------------------- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs Zgłoś Napisano 11 Marca 2013 @Brunon, wzmianka o glonach z mojej strony była żartem. Do głowy by mi nie przyszło na poważnie czepiać się tego drobiazgu w tym wypadku. Akwarium jest naprawdę świetne. Każdy, kto miał akwarium trochę dłużej wie, że glony czasami są, czasami ich nie ma. I nigdy nie można być pewnym czy, i w jakim stopniu, znowu nas odwiedzą. Też jestem zdania, że tanie wino nie jest złe. Pod warunkiem, że jest dobre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapuhy Zgłoś Napisano 12 Marca 2013 Sympatyczny baniak z pięknymi pokolcami. Nie do końca w moim stylu, ale bardzo miły dla oka i szacun się należy W pierwszej chwili się zdziwiłem, że fotki cykane z czyścikiem na środku szyby, a to skubaniec borsuk lata z prostokątnym kamuflażem Małżyk urósł konkretny, pewnie udko od kurczaka opiernicza na przystawkę do obiadu - Brunon, na wszelki wypadek pilnuj domowych zwierzaków Cytuj ReefMax i parę gratów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew Zgłoś Napisano 12 Marca 2013 Gratulacje!!!! Zwierzaki tryskają zdrowiem. Tak trzymaj! Cytuj DTOTQ First Quarter of 2010 / zeovit.com 1200 litrów zobacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brunon Zgłoś Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) UWAGA !! - popełniłem błąd w profilu technicznym systemu !!!!! Odpieniacz to Turboflotor 3000 Blue (AM) !!! a nie 1000 ..... ......starość już i niedowidze pozdrawiam. Edytowane 12 Marca 2013 przez Brunon (wyświetl historię edycji) Cytuj " Świadomość piękna podwodnego świata jest dla dziecka pasją całego życia..." Aktualnie pielęgnowane akwarium 1000 L Poprzednie akwaria 500 L , 1200 L , 400 L (TOTM 02.2013 ) ----------------------------------- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 12 Marca 2013 No drastyczne! W takim razie odbieramy tytuł Już poprawiam Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brunon Zgłoś Napisano 12 Marca 2013 ojej - no trudno ... Cytuj " Świadomość piękna podwodnego świata jest dla dziecka pasją całego życia..." Aktualnie pielęgnowane akwarium 1000 L Poprzednie akwaria 500 L , 1200 L , 400 L (TOTM 02.2013 ) ----------------------------------- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hepatus1000 Zgłoś Napisano 12 Marca 2013 Dla mnie baniaczek 1 klasa - super jak zawsze . Pozdrawiam Cytuj Baniak 650 lilr. + 150 litr. sump z DSB i LR ,led 430W, odpieniacz DIY thcskiba , obieg RD 8500 litr. , cyrkulacja 39000 litr. około 100 LR , SPS , LPS . obecnie : http://nano-reef.pl/topic/31598-cast-away/ Poprzedni baniaczek : http://www.nano-reef.pl/forums.php?m=posts&p=224395#224395 http://aqua-reef.pl/topic/1363-mo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekkuku Zgłoś Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) To zmienia postać rzeczy . Opis sprzętu nie prawdziwy (przy blue 1000 to pięknie akwa a przy 3000 to już takie zwykłe) ! Zdjęcia nie wyraźne! W filmie kręcone kolorami, no i te GLONY!!! Odebrać tytuł!!!! Edytowane 12 Marca 2013 przez darekkuku (wyświetl historię edycji) Cytuj 360l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brunon Zgłoś Napisano 12 Marca 2013 Cytuj " Świadomość piękna podwodnego świata jest dla dziecka pasją całego życia..." Aktualnie pielęgnowane akwarium 1000 L Poprzednie akwaria 500 L , 1200 L , 400 L (TOTM 02.2013 ) ----------------------------------- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Warszawiak Zgłoś Napisano 12 Marca 2013 A juz myślałem że AM nie przewymiaruje swoich skimerów i są zgodne z opisem, a tu masz Ci babo placek... to już mi się nie podoba... Cytuj ReefMax 2,5 l. spiorax Odpieniacz DIY +BM SP-1000 refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert K Zgłoś Napisano 12 Marca 2013 @Brunon moje gratki :czapki z głów:) Cytuj 155x80xh60 , 3 x kessil a360x i 10 x 80w t5 i cała reszta sprzętu aby zwierzaka było jak w domu 1 litr NP reducing biopellets BK 250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matejoz Zgłoś Napisano 12 Marca 2013 Gratulacje ... Cytuj ponad 1000l wody w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach