diabeł Zgłoś Napisano 16 Marca 2013 witam.zastanawiam sie z czego mozna wykonac tylne tlo w baniaku ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 16 Marca 2013 wydaje mi się ze najlepsza będzie folia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kwadrat221 Zgłoś Napisano 16 Marca 2013 (edytowane) Zdecydowanie folia. Psikasz wodą z odrobiną płynu rozkładasz folie i szpatułką wyciskasz wode, 5 minut i zrobione, a z farbą to wszyscy wiedzą jak to jest. Edytowane 16 Marca 2013 przez kwadrat221 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
diabeł Zgłoś Napisano 16 Marca 2013 a taki ladny odcien foli to gdzie mozna kupic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek2 Zgłoś Napisano 16 Marca 2013 Tam gdzie idzie prawie wszystko kupić czyli allegro.pl Masz np. tu kliknij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 16 Marca 2013 Najtrwalsza będzie niebieska plexa Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Świrek Zgłoś Napisano 16 Marca 2013 Kurczaczek, Juwel robi takie śliczne tło... http://allegro.pl/juwel-poster-2-xl-150x60-tlo-3d-foto-tapeta-i3037865460.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Panoramiks200 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) Ja bym strzelał w czarne tło,zrobiłem niebieskie i teraz żałuje,co to juwela to przecież szyba porośnie glonami wapiennymi i z tej fototapety nie będzie już tak ładnie wszystkiego widać. Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez Turborower2000 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2013 Ja bym strzelał w czarne tło,zrobiłem niebieskie i teraz żałuje,co to juwela to przecież szyba porośnie glonami wapiennymi i z tej fototapety nie będzie już tak ładnie wszystkiego widać. A ja miałem przez jakiś czas czarne tło i teraz wróciłem do niebieskiego i takie wolę. Według mojej oceny przy niebieskim tle jest optycznie więcej światła. A szyba jak będziesz czyścił to ci nie zarośnie glonami wapiennymi Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2013 Jak chce sie miec tlo, to czysci sie szybe;) Niebieskie daje wiecej swiatlai morski kolor, ale czarne przy odpowiedniej glebi akwa oddaje piekno korali I ryb, gdzie przy niebieskim troche sie to zlewa. Tapety juwel itp.hm. sam przykleilem taka I po pol roku naszlo powietrze w 3 miejscach. Nie szlo go zbic I zrobily sie paski na cale akwa od gory do dolu :/ Powiedzcie lepiej co teraz z tym zrobic jak akwa pod sciana? Rece wsadze ale za akwa nie wejde, zeby zdjac tapete I zalozyc nowa... Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danny Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2013 Tak jak koledzy piszą przy niebieskim jest więcej światła martinniemczyk jak na razie mam tapetę juwela od miesiąca ale nie przyklejałem jej tylko odrobina oleju i bach do szyby,bąble wycisnąłem za pomocą plastikowej szpatułki i jak na razie jest ok Teraz to raczej będzie Ci ciężko cokolwiek zrobić jak masz akwa przy samej ścianie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Celi77_PL Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2013 Kup niebieską PCV na wymiar wyciętą, łatwiej będzie ci igłą lekarską przyczepiać do niej zwierzaki a jak masz możliwość i niechżesz zwierzaków na tylniej szybie to przyklej od zew. Strony folię czarną lub niebieską, tutaj muszę się zgodzić z kolegami niebieska daje więcej światła ale również zmienia kolorystykę w baniaku na bardziej niebieski, z drugiej strony czarny kolor pochłania światło nie odbija go może plus może minus sam zadecyduj. Co do PCV to pamiętaj, że ma pęcherzyki powietrza w sobie i wypływa więc najlepiej by było przykleić ją na jakiś klej może być nawet sylikon jak nie masz wody w akwarium jak masz to pozamiatane i tylko ratuję cię jakaś pleksi z folią o ile nie masz dostępu do tylniej szyby Powodzenia PS. Folie kupisz w każdym sklepie z artykuami papirniczymi format A0 lub A1 Cytuj Zapraszam : www.celarski.pl Fotografia Plenerowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2013 Ja kleilem na seaview gel I tez szpatulka (tak jak na olej) Bylo idealnie, ale poszly te bable, a pozniej na cala dlugosc I wyglada, ze tam gdzie odeszlo, to poprostu wyschlo I sie juz nie da:( Pol roku bylo ok. Miedzy akwa a sciane swobodnie reke wsadze, ale I tak nie widze rozwiazania. Dobra. Nie zasmiecam tematu juz. Jak ktos ma jakies idea to niech da na priv. Thx Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) Folie tez kupisz w każdym markecie budowlanym typu Obi czy Castorama Wielokrotnie kleiłem taką folię i z własnego doświadczenia mogę powiedzieć że najlepiej klei się na płyn do naczyń zmieszany z niewielką ilością wody. Do wyciskania bąbli zawsze używam karty na punkty Payback ( jest dosyć sztywna ) Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez Yarcio (wyświetl historię edycji) Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macc Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2013 Witam Ja mam zrobione tło z fototapety Juwel , przyklejona specjalnym klejem też Juwel ( jest w formie "oleju" ) , wyszło bardzo ładnie , na razie wszystko trzyma . Pozdrawiam . Maciek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RafiLodz Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2013 Osobiście uwielbiam niebieskie tła - mam i czarne i blue i polecam niebieskie - czarne mnie dołuje - a choruje na fototapetę juwel`a - pewnie zamontuje niedługo - może trochę więcej pracy ,ale efekt Cytuj Pandora 224 - -zlikwidowane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irax Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2013 niebieskie tło folia jest do kupienia w erybce ja wybrałem czarne i kupiłem w sklepie papierniczym Cytuj Pozdrawiam. Irek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maro1 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2013 U mnie jest czarna folia, moim zdaniem fajniejszy kontrast i efekt. Folie dostaniesz w każdej pracowni reklamowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz09 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2013 dobrze zdaje egzamin folia do wykladania oczek wodnych, badz.... poprostu odpowiednio przyciety gruby worek na smieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olecha7 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2013 A ja mam pomalowaną szybę czarną farbą w sprayu i jestem bardzo zadowolony.Źadnych bąbli i odchodzących narożników jak ma to miejsce przy foliach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maro1 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2013 Przy właściwym położeniu folii nic nie odchodzi i nie ma żadnych bąbli. Warunki sa tylko dwa: szyba musi byc idealnie czysta przed nałożeniem folii i trochę czasu, dosłonie kilka dni by odparowała spod folii woda i jest git. Poza tym zawsze jak sie komuś znudzi jest możliwość bezproblemowego zmiany tła choćby na inny kolor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb1970 Zgłoś Napisano 13 Maja 2013 Ja pomalowałem sobie tylną szybę lakierem epoksydowym. Epoksyd dobrze się trzyma podłoża i jest twardy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kicajec Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2015 szukam wszedzie plexy ale nie umie znalesc takiej jasnej a calego arkusza nie chce kupywac zastanawiam sie czy mozna silikonem niebieskim tylna szybe razem z kominem przejechac i gotowe bo farba chyba odpada jak ma byc w wodzie Cytuj a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
endriu0 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2015 http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=spienione+pcv&bmatch=seng-v10-p-sm-isqm-2-o-0113 jakbyś bliżej mieszkał to mam na sprzedaż arkusz takiego tylko czarnego Cytuj Studencki baniaczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2015 spienione niebieskie PCV kupowałem w Castoramie 1,5m x 0,5m x3mm .. niecałe 50zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach