Daniel00 Zgłoś Napisano 5 Maja 2013 Witajcie, Jaki wg. Was jest najlepszy sposób zapakowania skały przy wysyłce kurierskiej ? Potrzebuję jutro wysłać i myślałem nad tym aby zapakować ją w box, owinąć mokrymi gazetami i wsadzić do worków akwarystycznych. Co myślicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lurthel Zgłoś Napisano 5 Maja 2013 Gazety bym sobie darował, wszelkie atramenty mogą zawierać szkodliwe związki. Ja bym zawinął w folie i worki foliowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian07 Zgłoś Napisano 5 Maja 2013 owiń w jakiś stary ręcznik ,prześcieradło czy koszulkę bawełnianą i zmocz wodą ,włóż do boxai tyle . W workach i w foli się zaparzą i będzie lipa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daniel00 Zgłoś Napisano 5 Maja 2013 Podobno tak wysyłają sklepy w gazetach, ja jak kupowałem w erybce to też mi zawineli w gazety Oczywiście mówie o zwykłych szarych, a nie o kolorowych czasopismach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mareko1 Zgłoś Napisano 5 Maja 2013 Kupowałem dwa razy ze sklepu i zawsze była owinięta zwykłą szarą gazetą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kmirko Zgłoś Napisano 5 Maja 2013 Zamiast gazety proponuje ułożyć na skale zamoczone w solance białe kuchenne ręczniki papierowe. Cytuj *Moja Rafka 200 l* (zlikwidowana z końcem 2016) 100x40x50, Sump 40L, Pudełko przelewowe, Lampa HQI 2x150+2x39W T5, Odpieniacz Deltec MC500, Obieg Eheim 1260, Cyrkulacja 2x Koralia3 6400l/h, LR 34kg, LS 21kg Sprzedam wąż silikonowy 32 mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 5 Maja 2013 W większości skała przylatuje do nas z tropików zawinięta właśnie w gazety, czasami można ciekawe rzeczy wyczytać Porządny sklep zawinie je w worki foliowe. Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach