pawelkielce Zgłoś Napisano 10 Lipca 2013 kotnik bedzie za maly moze jakies male akwarium bo widze ze do sumpa tez nie dasz rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
otarod Zgłoś Napisano 10 Lipca 2013 Myślałem o czymś takim. Zastanawiam się tylko czy jest sens inwestować bo nie wiem jakie bedzie prawdopodobieństwo ze się nauczy jeść. http://allegro.pl/azoo-big-fish-house-duzy-kotnik-i3316932324.html Cytuj Start: 12.10.2012, 80/40/40 front OptiWhite, sump 69/30/30 +dolewka 8l, 128l + 45l LR 15 kg, LS 9 kg, Odpieniacz Blau Scuma IT 110, 2x Tunze 6025, Lampa Pacific Sun Black Python 110w plus lampa GLO HAGEN 2xt5 ATI Aquablue, Pompa obiegowa Tuzne Silence 1073.020, Grzałka Jager 150W, Autodolewka aqua-trend, 1x Moonlight LED 1 Watt, Sól: Reef Crystals , Balling, SUMP: siporax 4l, refugium - 18/30/22h -swiatlo LED 10W 6500k - glony: Caulerpa Grape C . Racemosa, wata, filtr przepływowy DIY na węgiel na pompce Tunze Silence 1073.008, sera silicate clear, 3x pompka perystaltyczna ze sterownikiem mirekkon.pl Moja solniczka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość radiesteta Zgłoś Napisano 10 Lipca 2013 A może prościej będzie na sznurku go przywiązać? Odmierz 25cm żyłki wędkarskiej. Z 6cm zrób pętlę. Zarzuć pętlę na ogon ryby. Potem z drugiej strony też 6 cm przytrocz do skały koło ukwiałów. Zostaje mu 13 cm luzu. Może wtedy dla rozrywki zje ukwiały. A jak nie poskutkuje to chociaż będzie śmiesznie. Albo skubnij kawał ukwiała potem do garnka soli pieprzu i marchewki dodaj i ugotuj zupę. Sory ale takie cyrki by głupia ryba chciała zrobić to co do niej należy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
otarod Zgłoś Napisano 10 Lipca 2013 A może prościej będzie na sznurku go przywiązać? Odmierz 25cm żyłki wędkarskiej. Z 6cm zrób pętlę. Zarzuć pętlę na ogon ryby. Potem z drugiej strony też 6 cm przytrocz do skały koło ukwiałów. Zostaje mu 13 cm luzu. Może wtedy dla rozrywki zje ukwiały. A jak nie poskutkuje to chociaż będzie śmiesznie. Albo skubnij kawał ukwiała potem do garnka soli pieprzu i marchewki dodaj i ugotuj zupę. Sory ale takie cyrki by głupia ryba chciała zrobić to co do niej należy? masz racje zastanowię się nad tym sznurkiem. Cytuj Start: 12.10.2012, 80/40/40 front OptiWhite, sump 69/30/30 +dolewka 8l, 128l + 45l LR 15 kg, LS 9 kg, Odpieniacz Blau Scuma IT 110, 2x Tunze 6025, Lampa Pacific Sun Black Python 110w plus lampa GLO HAGEN 2xt5 ATI Aquablue, Pompa obiegowa Tuzne Silence 1073.020, Grzałka Jager 150W, Autodolewka aqua-trend, 1x Moonlight LED 1 Watt, Sól: Reef Crystals , Balling, SUMP: siporax 4l, refugium - 18/30/22h -swiatlo LED 10W 6500k - glony: Caulerpa Grape C . Racemosa, wata, filtr przepływowy DIY na węgiel na pompce Tunze Silence 1073.008, sera silicate clear, 3x pompka perystaltyczna ze sterownikiem mirekkon.pl Moja solniczka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość radiesteta Zgłoś Napisano 10 Lipca 2013 (edytowane) Sam ma trochę z nimi problemu ale po urlopie kupuje Nudibranch Berghia i myślę, ze problem zniknie. I moje 2 killery niewypały Lysmata kuekenthali dostaną nakaz eksmisji. Edytowane 10 Lipca 2013 przez radiesteta (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
otarod Zgłoś Napisano 10 Lipca 2013 (edytowane) Sam ma trochę z nimi problemu ale po urlopie kupuje Nudibranch Berghia i myślę, ze problem zniknie. I moje 2 killery niewypały Lysmata kuekenthali dostaną nakaz eksmisji. Heh ja mam załatwione 2szt slimakow które odbieram juz w niedziele. jak z nimi nie wypali to pozostaje chemia. Edytowane 10 Lipca 2013 przez otarod (wyświetl historię edycji) Cytuj Start: 12.10.2012, 80/40/40 front OptiWhite, sump 69/30/30 +dolewka 8l, 128l + 45l LR 15 kg, LS 9 kg, Odpieniacz Blau Scuma IT 110, 2x Tunze 6025, Lampa Pacific Sun Black Python 110w plus lampa GLO HAGEN 2xt5 ATI Aquablue, Pompa obiegowa Tuzne Silence 1073.020, Grzałka Jager 150W, Autodolewka aqua-trend, 1x Moonlight LED 1 Watt, Sól: Reef Crystals , Balling, SUMP: siporax 4l, refugium - 18/30/22h -swiatlo LED 10W 6500k - glony: Caulerpa Grape C . Racemosa, wata, filtr przepływowy DIY na węgiel na pompce Tunze Silence 1073.008, sera silicate clear, 3x pompka perystaltyczna ze sterownikiem mirekkon.pl Moja solniczka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
owler Zgłoś Napisano 10 Lipca 2013 (edytowane) Mój też nie chciał jeść, dałem go do kotnika i wrzucałem mu tylko różyczki, po dwóch trzech-dniach zaczął wcinać, nie żeby jakoś mu super smakowało ale zjadał wszystkie bez problemu. Podziałało, mam go do dzisiaj i żadnej różyczki w akwa a miałem gęsty las lubi też podskubać miękasy z polipami takie jak sarkopyton czy lobopyton.Niestety kolorowo nie jest, walczę za to z cyjano:). Edytowane 10 Lipca 2013 przez owler (wyświetl historię edycji) Cytuj 3) Zbiornik 120x80x73h -700L - start 15/05 2020, + sump 130x55x55 - 390L + szczepkarium 100L 2) Rafka 130x55x55L - 390L (z panelem), start 23/10/2016 1) Początek słonego - Akwa 190L start 24.08.2011 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość radiesteta Zgłoś Napisano 10 Lipca 2013 (edytowane) Heh ja mam załatwione 2szt slimakow które odbieram juz w niedziele. jak z nimi nie wypali to pozostaje chemia. O to napisz jakie wyniki osiągniesz. Ja moje ukwiały torturuje jak tylko mogę. Alkohol na nie nastrzykuję, jak widzę sypnę grudkę soli. Ale kompleksowa eksterminacja to chyba tylko ślimaki. Bo krewetki nawet 3-4 dni głodzone i tak sprawę pokpiły. Przy moim litrażu i tak brzydal by się dusił, a nawet gdyby jadł różyczki. Poza tym za bardzo lubię moje miekkasy bym je na pożarcie miał dawać. Edytowane 10 Lipca 2013 przez radiesteta (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adzios Zgłoś Napisano 10 Lipca 2013 (edytowane) na aptasię polecam Helmona 100% działa bez niego to jak bez ręki.... tyle że helmon wymaga dobrych warunków i doświadczenia przy zanabywaniu go... od czasu kiedy go mam nie ma ani jednej aipytasji w zbiorniku! rewelka! wymaga minimum 300-400l Edytowane 10 Lipca 2013 przez adzios (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość radiesteta Zgłoś Napisano 11 Lipca 2013 Chętnie bo to piękna ryba tylko raczej by mnie tu zakrzyczano gdybym go kupił do mojej 112 l sadzawki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adzios Zgłoś Napisano 11 Lipca 2013 a no tak... z takim ryjkiem miał by kłopot z zawracaniem... sorry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janusz-pśl Zgłoś Napisano 17 Lipca 2013 Wczoraj po siedmiogodzinnej podróży z Łodzi i godzinnej aklimatyzacji do akwarium dołączył brzydal. Domyślnie jego celem mam nadzieję będzie apitasja i majano. Zaraz po wpuszczeniu rybka wzięła się za kolację. Jej wczorajsze menu zaczęło się od witek robaków żyjących w piasku, następnie były polipy sarcopythona a na koniec mały ślimaczek kolumbella. Dzisiaj rano oglądając rybkę przy nocnym świetle zauważyłem, że z wielką agresją wcina coś ze skały. Bardziej namiętnie niż moja mandarynka. Czy możecie wymienić inne przysmaki jakich może czepić się brzydal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artek edos Zgłoś Napisano 17 Lipca 2013 oczywiscie zoa- dramat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SoQł Zgłoś Napisano 17 Lipca 2013 U mnie podskubywał xenię, od tego czasu więcej mrożonego i przestał a no i do ślimaków nassariusów się przystawiał ale chyba tylko w formie zabawy je podskubuje, a te sprytnie szybko się chowają w muszlę. Nie zauważyłem więcej niepokojących zachowań wobec innych okazów w akwarium głównie wystarcza mu papu, które ja serwuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urban15 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2013 A u mnie dla odmiany jadł mrożonki suchy i oczywiście apitasje Cytuj Akwarium wchodzi na obroty więc czas coś wrzucić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diabelss Zgłoś Napisano 17 Lipca 2013 Mam od roku i nie widzę aby wcinał coś poza mrożonkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artek edos Zgłoś Napisano 17 Lipca 2013 kurcze to ja mam dziwaka zjadł zoa zielone,czerwone,ulubione różowe a apt. zostawił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OKO Zgłoś Napisano 17 Lipca 2013 U mnie zjada apitazje, xenie, pokarm suchy hikarki i mrożonki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roofii1 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2013 Mój aiptasie i euphilie Cytuj Akwa 315L+sump 135L,blau scuma 150 na pompie jebao 6500,oświetlenie hybryda 4x39WT5+ledchip 210W,2x koralia II Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lacmar Zgłoś Napisano 17 Lipca 2013 Mój dodatkowo powiększył swoje menu o wieloszczety. Wysyłane z mojego LG-P700 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koma Zgłoś Napisano 17 Lipca 2013 (edytowane) Preferencje mojego w kolejności malejącej : mrożonki, aiptasia, xenia. euphylia, ślimak bez skorupki, parazoa, ciapnella ....zoa nie miałem. Nie rusza o dziwosinularii . Edytowane 17 Lipca 2013 przez koma (wyświetl historię edycji) Cytuj Nano reef -homar only + reefmax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zeus1314 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2013 Mój zjadał xenie, aiptasie i mrożonki , teraz mrożonki i aiptasie jak się pojawi ale podskubuje też sarco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaktus Zgłoś Napisano 19 Lipca 2013 a no tak... z takim ryjkiem miał by kłopot z zawracaniem... sorry Cytuj Moje akwa Akwa: 180l Opti + sump 80l + 28kg żywa skała + 9kg żywy piach Cyrkulacja: 2x Jvp 101 Obieg: NJ 1700 Odpieniacz: DIY by Sebastek na pompie Tunze 9420.04 Oświetlenie: 8x24w T-5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WojciechM Zgłoś Napisano 22 Lipca 2013 W zasadzie spożywanie Aiptazji to kwestia u brzydali 1. Preferencji indywidualnych 2. Głodu tzn. nie karmić i po sprawie Cytuj Akwarium 300l+70l sump+żywa skała ok 45kg+cyrkulacja 1x3500l+wave meaker WM-3 +UV18W +1x150w HQI+2x39W T5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość radiesteta Zgłoś Napisano 22 Lipca 2013 O pecha/ szczęścia jak można się przekonać czytając liczne watki na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach