Gość AnT Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2012 (edytowane) witam Maxspect Razor R420R LED Aquarium Lighting co sądzicie o tych lampach led ? ma ktoś takie u siebie nad baniakiem mnie interesuje wersja 16000K http://www.saltycrit...ing-fixture.htm http://www.chromisreef.com/2012/07/maxspect-razor.html albo w ogóle wcześniejsze wersje tych lamp led ? Daniel Edytowane 17 Sierpnia 2012 przez AnT (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziuso27 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2012 z tego co sie orientuje to lampy bardzo lubiane i cenione przez niemcow..rowniez wczesniejsze wersje.. Cytuj Kostka 70x70x55(270L)+sump 112L,LED 120W+4*24W T5,NewJet 2300,Tunze 7096+2x6055,Dolewka Zajac,Grzalka Eheim 150Watt,Bubble Magus 155Pro na igle AquaBee,Multi Kontroler made in china,dozownik Marine Magic,Resun 250g Ozonator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AnT Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2012 (edytowane) z tego co sie orientuje to lampy bardzo lubiane i cenione przez niemcow..rowniez wczesniejsze wersje.. właśnie na RC też chwalą u nas nikt nie posiada ? mnie korci : 1x160W lub 2x 120W baniak 130cm dł Edytowane 17 Sierpnia 2012 przez AnT (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2012 (edytowane) Dobre sprzęty na dobrych ledach. Niezły design i dość niezawodne. Oczywiści nie ma ledów 16000k Miałem u siebie maxspecta ze zmiennym kątem ustawienia lamp. Na nich się zresztą wzorowałem. Edytowane 17 Sierpnia 2012 przez tomasz (wyświetl historię edycji) Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AnT Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2012 Dobre sprzęty na dobrych ledach. Niezły design i dość niezawodne. Oczywiści nie ma ledów 16000k czyli ? co to znaczy 16000K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2012 No przecież sam napisałeś że interesuje Cię wersja 16000 Kelvinów a teraz pytasz co to znaczy? Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiflu Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2012 Języka nie umie ale czy one mają możliwość jakiejkolwiek zmiany barwy światłą czy tylko stałe 16K ? Jeżeli stałe to wg trochę lipnie - zaświecisz sobie 16K ale nie będzie Ci się podobać i co w tedy ? będziesz przebijał barwę t5 ? Cytuj "Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Aureliusz Nowe 730L Stare 470L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2012 Oj Kiflu, Kiflu, pewnie że mają. To 16000k to wypadkowa barwa przy świeceniu wszystkimi kanałami na max. Max. temperatura diód białych to 8000k. Dane są rzetelnie przedstawione co sie chwali. Mamy tu porównanie z chińskim dziadostwem, gdzie średnia wychodzi 16 czy 20k a podają że to temp. diód białych. Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiflu Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2012 aaa no chyba że tak Cytuj "Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Aureliusz Nowe 730L Stare 470L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AnT Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2012 czyli lampa GODNA uwagi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AnT Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2012 nikt u nas ich nie używa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2012 A z czym masz problem? Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AnT Zgłoś Napisano 4 Października 2012 wiec i zawiesiłem nad akwa tez Razor-ki tak sobie nimi pale pod pewnego czasu i jestem bardzo zadowolony zero strat jak na razie w SPS po przejściu od razu z T5 na Led w ten sam dzień daniel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sledzik-wawa Zgłoś Napisano 4 Października 2012 Jak tak patrze to one maja 100W bo tych super actynic nawet nie licze. Skoro z przelicznika wyjdzie jakies 160W -180W na T5 i teraz... jakie sa wasze opinie? W jakich baniakach je wieszacie? Bo mi wychodzi min. 2 lampy na 320 litrow :-( Cytuj 350l SPS tank, 4xTunze 6095 + Tunze7096, ATI Powercone 200i, Profilux 3ex + ext. module ATI mod 4xT5 39W + LED Cree 162W, DASTACO II Ca reaktor, NP Biopellets Kupuje uszkodzony sprzęt GHL, Tunze etc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AnT Zgłoś Napisano 4 Października 2012 są też wersje 120W http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ8JEhyRuY6XBVHqRysDsjq3GNuzq8oTnuNGMvQ8aLn7vmWPxQFYg http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT4kAeWCqvRkYDXn7kge0s3YtEv_-Nji8vb1UUI3byJjlSJkN3u Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sledzik-wawa Zgłoś Napisano 4 Października 2012 no ja wiem ale te 120W to w actynice maja 20W wiec swiatla nie daja praktycznie czyli jest 100 Cytuj 350l SPS tank, 4xTunze 6095 + Tunze7096, ATI Powercone 200i, Profilux 3ex + ext. module ATI mod 4xT5 39W + LED Cree 162W, DASTACO II Ca reaktor, NP Biopellets Kupuje uszkodzony sprzęt GHL, Tunze etc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 4 Października 2012 A w 160 jest tak samo czyli w zasadzie 140w światła. Ale marketingowo fajniej wygląda z tą podkręconą mocą. Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kermit85 Zgłoś Napisano 4 Października 2012 a jak jest z tą podstawką? jest regulowana w jakiś sposób? baniaczek mam o wymiarach 80x70x50 i zastanawiam się która będzie lepsza, 120W czy 160W? na linkach nie chce wieszać pzdr Kuba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malmo Zgłoś Napisano 4 Października 2012 na 350l to trzeba by tak 2x160W ? Cytuj baniak: 400l, odpieniek: Bubble King 180, 2xtunze 6055, 1x Tunze 6105,1x tunze 6025, lampa 350W LED + 2*39W T5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AnT Zgłoś Napisano 5 Października 2012 a jak jest z tą podstawką? jest regulowana w jakiś sposób? baniaczek mam o wymiarach 80x70x50 i zastanawiam się która będzie lepsza, 120W czy 160W? na linkach nie chce wieszać pzdr Kuba na 350l to trzeba by tak 2x160W ? opis lamp na tej stronie po polsku:D daniel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kermit85 Zgłoś Napisano 5 Października 2012 dzięki Daniel, strone przestudiowałem ale nadal nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie ślepy chyba jestem a na pewno zmęczony i nie widze nigdzie tego. Lampa ma w zestawie nóżki do oparcia jej o brzegi akwarium, podejżewam, że regulowane, więc chciałbym się dowiedzieć jaki jest minimalny i maksymalny rozstaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 5 Października 2012 dzięki Daniel, strone przestudiowałem ale nadal nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie ślepy chyba jestem a na pewno zmęczony i nie widze nigdzie tego. Lampa ma w zestawie nóżki do oparcia jej o brzegi akwarium, podejżewam, że regulowane, więc chciałbym się dowiedzieć jaki jest minimalny i maksymalny rozstaw. Masz od wujka google Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AnT Zgłoś Napisano 5 Października 2012 (edytowane) jeśli linki to nie ma znaczenia jeśli nóżki daniel Edytowane 5 Października 2012 przez AnT (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qlfon Zgłoś Napisano 5 Października 2012 Widziałem wczoraj u Oliviera taką lampkę nad baniakiem z LPS. Bardzo miło to wygląda, forma i wymiary są super jeśli ktoś ma baniak bez korony - wygląda to b. elegancko a i światełko miłe dla oka, korale napompowane i wyglądające na zadowolone. Podobne tez się nieźle sprzedają, co w sumie nie dziwi bo cenowo to chyba niewiele drożej niż DIY. Nie wiem tylko jak ze sterowaniem tym czy to ma jakiś soft czy wbudowany komputer. Poczytam sobie... Cytuj Qlfon, Lublin Akwarium: 115x84x65, oświetlenie 6x39W T5 + BP XM140, odpieniacz BK200, cyrkulacja: 3x6055,1x6095, obieg: Red Dragon Mini 6000, Poprzednie akwarium Projekt Nautilus: 18,03,2012 - 27.07.2016. Obecnie: prawie FOWLR:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lizard Zgłoś Napisano 5 Października 2012 Dzięki Panowie, na stronie jest już aktualizacja w Specyfikacji technicznej tej lampki Cytuj Stary reefMAX | Mój kanał na Youtube pozdrawiam Lukas Szendzielarz www.lukas-szendzielarz.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach