Piotr1 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2014 Dzieki uprzejmosci wlasciciela sklepu w ktorym kupowalem, dzis uszkodzona pompa zostala wymieniona na nowa. Narazie wrazenia bardzo pozytywne. Mam zbiornik 200 l, ustawilem pompe na W1 i S2 i pieknie rozbujala moj zbiornik o dlugosci 100 cm. Na S3 bylo troche slabo, wiec zwiekszylem moc na S2. Jesli chodzi o halas to slychac ja jak sie przylozy ucho do szyby, z odleglosci 30 cm jest juz nieslyszalna. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 21 Lutego 2014 Do baniaka znajomych, dość przypadkowo doszła jeszcze jedna pompka Jebao - tym razem obiegówka DC60. W ogóle nie zakładałem że zmienię OR6500 na DC60 bo właścicielka była zadowolona ze starej pompki. Ale...wczoraj chcąc odpalić obieg - za nic nie chciała wystartować. Po rozkręceniu okazało się że OR6500 ma malutki defekcik Szybka decyzja i podłączyliśmy DC60. Gabarytowo jest ponad połowę mniejsza niż OR6500 i zdecydowanie cichsza. Miękki start naprawdę działa wyśmienicie. Nie bawiłem się jeszcze "biegami" ale dziś to sprawdzę. Na pewno obiegówka bardziej pozytywnie mnie zaskoczyła niż falownik - chociaż z falownikiem też już się zaprzyjaźniłem bo robi swoją robotę. Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makok Zgłoś Napisano 21 Lutego 2014 Nagrałem trzy filmy o pompach jebao. W drodze czwarty. Zainteresowanych odsyłam do YT kanał Akwarystyczne Zrób to Sam, niestety z tableta nie wkleję linka. Może się Wam przyda przy wyborze modelu do Waszych zbiorników. wysłane na szybko taptalkiem :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukisc Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 A jaką byście doradzili do zbiornika 130x50x50 , dwie jebao wp25, czy może wp40 ? proszę o rade Cytuj 375l z sumpem, Maxspect Gyre 150, 1x Jeba WP-25,Jebao DC 1200,Vertex Omega 180i,34kg skały, 6x 54W T5+ 60W Led multichipy, , auto dolewka, RO+DI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 2x25 i kontroler na dwie pompy. Pogadaj z Domelem - ma od kilku dni taki zestaw pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukisc Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 Też tak myślałem, dzięki za odpowiedz, na ebay-u są w fajnej cenie. Czy jest możliwość ,żeby wysyłka z Hongkongu kosztowała 9zł , tu jest link http://www.ebay.pl/i...=item2580d4cf61 Nie pisz posta pod postem. Używaj opcji "edytuj" Cytuj 375l z sumpem, Maxspect Gyre 150, 1x Jeba WP-25,Jebao DC 1200,Vertex Omega 180i,34kg skały, 6x 54W T5+ 60W Led multichipy, , auto dolewka, RO+DI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 Ja mówiłem o innym zestawie. 2pompa i jeden sterownik na dwie pompy..... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rhai Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 Czy jest możliwość ,żeby wysyłka z Hongkongu kosztowała 9zł , tu jest link http://www.ebay.pl/i...=item2580d4cf61 Tak, to jest możliwe też doradzam 2x WP25 Pzdr Tomek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukisc Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 Ja mówiłem o innym zestawie. 2pompa i jeden sterownik na dwie pompy..... pozdrawiam To nie wiedziałem,że jebao ma takie, myślałem,że do każdej pompy jest oddzielny sterownik Cytuj 375l z sumpem, Maxspect Gyre 150, 1x Jeba WP-25,Jebao DC 1200,Vertex Omega 180i,34kg skały, 6x 54W T5+ 60W Led multichipy, , auto dolewka, RO+DI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rhai Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 Jest możliwośc dokupienia tzw. multikontrolera . Tutaj dzym sprzedaje. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 Na Fishstreet są zestawy z podwójnym kontrolerem pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 Odradzam zakupy z chin, ja mialem nowa pompe i okazalo sie, ze ma zlamana oske, lepiej dolozyc pare zlotych i kupic w Polsce i miec pewnosc co do gwarancji. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1982 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 W Polsce niestety nie ma jeszcze tych nowych , większych kontrolerów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 Marcin z tym jednym podstawowym tez pieknie smiga:-) Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 Trzeba było złożyć reklamacje. Wspomniany sklep zawsze je uwzględnia. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom_Killer Zgłoś Napisano 27 Lutego 2014 Czemu doradzacie dwie 25 a nie jedną 40 - spokojnie da rade, jedyne dla mnie wytłumaczenie to zwiększenie niezawodności a z praktycznej strony ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rhai Zgłoś Napisano 27 Lutego 2014 Dużo zależy od tego ile będziesz miał skały i jak ona będzie ułożona. Lepszym wyjściem są dwie wp25 niż jedna wp40. można je wtedy lepiej rozplanować żeby uniknąć "martwych" stref.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makok Zgłoś Napisano 27 Lutego 2014 (edytowane) Lukisc, zobacz jak buja wp40 w 120x70x45. Jest naa moim kanale YouTube, znajdsiesz pod hasłem "recenzja jebao wp-40" na kanale Akwarystyczne Zrób to Sam. Zobacz i sam oceń. Ja ją kupiłem bo ma zapas mocy nawet jak nie jedzie akurat na max, a do niej dokupię wp25 jak dojdę do SPSów, żeby dmuchało z drugiej strony. Na LPS i miękkie jedna starczy. wysłane na szybko taptalkiem :-) Edytowane 27 Lutego 2014 przez makok (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 27 Lutego 2014 Odradzam zakupy z chin, ja mialem nowa pompe i okazalo sie, ze ma zlamana oske, lepiej dolozyc pare zlotych i kupic w Polsce i miec pewnosc co do gwarancji. Chińczycy dużo lepiej załatwiają reklamacje niż Polacy. .. i dużo chętniej wysyłają części zamienne. Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosciej72 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2014 makok oglądałem filmik, pozytyw tylko Ty tam nie nasz korali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makok Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 Kościej, nie mam JESZCZE klepnięte z miniekraniku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domat Zgłoś Napisano 1 Marca 2014 (edytowane) Witam, Mam pytanie odnośnie obiegówki jebao DC a mianowicie które rozwiązanie będzie lepsze, kupić Jebao 6000 która będzie pracowała na 100% czy np. wybrać model jebao 12000 którą "skręcę mocowo"? Chodzi mi tutaj o aspekt kultury pracy, wydaje się dobrym rozwiązaniem skręcona DC 12000 bo zawsze jest ten zapas mocy ale jak jest np. z głośnością i poborem energii porównując 50% wydajności DC 12000 a 100% DC 6000? Edytowane 1 Marca 2014 przez domat (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam domat, Było kilka ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartboss Zgłoś Napisano 1 Marca 2014 Jebao mam i Ja.Wczoraj zainstalowałem mój nowy zakup WP-40 kawał pompy.Jest moc buja srogo. Zakupiona w Twoja Rafa jest git. Cytuj 160x55x50 600l sump 160l tunze6055 tunze 6025 2xaquel obieg eheim profilux 4x80wt5 2x120w led aquatrend dooser reaktor wapna i cala reszta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makok Zgłoś Napisano 1 Marca 2014 Witam,Mam pytanie odnośnie obiegówki jebao DC a mianowicie które rozwiązanie będzie lepsze, kupić Jebao 6000 która będzie pracowała na 100% czy np. wybrać model jebao 12000 którą "skręcę mocowo"? Chodzi mi tutaj o aspekt kultury pracy, wydaje się dobrym rozwiązaniem skręcona DC 12000 bo zawsze jest ten zapas mocy ale jak jest np. z głośnością i poborem energii porównując 50% wydajności DC 12000 a 100% DC 6000? Jebao dc 6000 jest niesłyszalna. Nie wiem jak inne. Pobiera na max mocy 42W wg licznika który mam. klepnięte z miniekraniku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek1oo Zgłoś Napisano 1 Marca 2014 Jebao dc 6000 jest niesłyszalna. Nie wiem jak inne. Pobiera na max mocy 42W wg licznika który mam. klepnięte z miniekraniku To z Moją jest chyba coś nie tak, chodzi dopiero drugi dzień ale ją słychać, przy otwartej szafce nawet odpieniacz jej nie zagłuszy. Cytuj 500 litrów, Deltec, Lampa - 150W LED, http://nano-reef.pl/...25l-z-mikolowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach