mirekaju Zgłoś Napisano 16 Listopada 2013 Na dzień dzisiejszy tak to wygląda Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
witek2000 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2013 slicznie-trzymam kciuki i czekam na powrot ryb;) Powodzenia! ps. czym dokarmiasz korale? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BYNT Zgłoś Napisano 16 Listopada 2013 Ładnie i czysto. Tym Euphylliom na samych początku w piachu chyba aż za bardzo tam dmucha. Gdzie kupujesz takie ładne LPS? Cytuj Mój zimowy antydepresant: 140x70x45h OW, BK 180, Balling, cyrk. 2xVortech MP40W, 1xVortech MP10, 2x RW 15, ATI Sunpower 8x54W, bez sumpa, ULNS, 90% SPS, 10% LPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 16 Listopada 2013 Jedzonko różne ReefPearls H2ocean SPS to co wyłapią a raczej wyłapywały podczas karmienia ryb czerwony plankton LPS-y pipetką dokarmiane raz w tygodniu. Wcześniej przed przeprowadzką raz w miesiącu dzień przed podmianą wody i wymianą węgla dostawały królewską ucztę z przepisu Krzysztofa Tryca. Koraliki z AQUA-MOR i ACROPORY Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarek GRZESZCZAK Zgłoś Napisano 16 Listopada 2013 baniaczek ze sporym potencjałem,powodzenia w zasiedlaniu rybami oby już nie bylo przykrych niespodzianek. pozdr.Jarek Cytuj akwa 200*70*70 giessemann 3*150 HQI 6*80 T5,tunze mulicontroler 2*6100 +JVP+aqel circulator,calk reactor,obieg DELTEC HLP 8070,odpieniacz DELTEC AP702 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DiTus Zgłoś Napisano 16 Listopada 2013 A coś więcej na temat tego królewskiego przepisu? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalk 4 Cytuj Pozdrawiam, Piotrek 120x70x50 3-side view, T5, 2x6100 + 2x6550, BK 250, Profilux, DaStaCo, AF, AiO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 17 Listopada 2013 A coś więcej na temat tego królewskiego przepisu? Są to miksowane blenderem mrożone omułki- na wcześniejsze akwarium z moją obsadą dawałem pięć sztuk do tego mrożony plankton w kostkach trzy sztuki Woda po wlaniu mikstury przypominała ścieki lecz korale i ryby wprost szalały. Odpieniacz siadał na całą nockę jednak do rana woda się klarowała. Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slovy Zgłoś Napisano 23 Listopada 2013 Raz sie uda, a raz nie. Czy zbiornik Twoim zdaniem byl po 2-3 miesiacach dojrzaly ? To chyba pytanie nie na miejscu, gdyz sam potrafisz to najlepiej ocenic, a doswiadczenia Ci nie brakuje. Zanim nie ma roku, to kazdy ruch jest ruletka, sam wiesz. Wiesz tez, co teraz powinno nastapic Stani , uda sie ,czy sie nie uda...Kazdy powinien przemyśleć sobie ,ze pomimo doświadczenia z pierwszego baniaka przesiadka to jednak nie to samo co zakładanie ,. No i tak właśnie wychodzi , uda się , albo się nie uda. Ukłon tutaj w strone kolegi Mirka ,że sie nie wstydzi dzielić niepowodzeniami , przynajmniej ktoś kto przeczyta nie będzie musiał się na swoich błędach uczyć. No to "ściepa " Panowie po 2 "zeta" dla kolegi Mirka za błędy przez nas w przszłości niepopełnione... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sewer Zgłoś Napisano 23 Listopada 2013 Mirku, bardzo ładny przestrzenny zbiorniczek. Piękna plaża.Wave boxik robi robotę. Super to wyglada jak koraliki sie bujają jeszcze jak dojdą rybcie bedzie juz super czad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Od mojej katastrofy trochę czasu już minęło> Pora na powolne wyciąganie kolorków i rybki. A to już mój prezent na gwiazdkę jak to żona określiła ostatni Edytowane 14 Grudnia 2013 przez mirekaju (wyświetl historię edycji) Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AMP Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2013 Super, rybolki też zajefajne , ja też takie już chcę . Cytuj Akwa 560l (155x60x60) + sump 100l wody (po wymiarach ze 180), Deltec AP850, reef circulator 10000 + Jebao WP40, NJ6000, 6-8x T5 80W, LR ~50kg, LS~31kg i coś tam jeszcze... pelletki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akwamaciej Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2013 Trzymam kciuki. Sam jestem jeszcze przed takim projektem. Cytuj Pozdrawiam Maciej ___________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 Z braku czasu przed świętami dopiero teraz wstawiam fotki nowych rybek. Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
felek Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Odważnie A mówiłeś że już nie wrócisz do gemmatum ? Edytowane 6 Stycznia 2014 przez felek (wyświetl historię edycji) Cytuj Jest : 148l z panelem na miękko Powrót w nieznane Było : 432l + 180l sump Mój dziennik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sewer Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 Na bogato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 Odważnie A mówiłeś że już nie wrócisz do gemmatum ? Rafa bez ryb to nie to samo co z rybkami. Gemmatum i rostratum miałem w poprzednim praktycznie od początku i bez nich to akwarium nie miało by takiego stylu do jakiego dążę. Docelowo będzie jeszcze xanturum i żółtek. Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert K Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 Cieszy że baniak już na prostej a ile Mirku planujesz docelowo mieć ryb? Cytuj 155x80xh60 , 3 x kessil a360x i 10 x 80w t5 i cała reszta sprzętu aby zwierzaka było jak w domu 1 litr NP reducing biopellets BK 250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek_Lublin Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 Z braku czasu przed świętami dopiero teraz wstawiam fotki nowych rybek. Właśnie córka mi powiedziała Tato ten nemuś się śmieje Cytuj ............................................................................................ FOWLR Już nie długo bo mi oczy bez cukierków padną 150x50x50 + sump 240L,30kg LR , 8x39 W , Ati BM 200,cyrkulacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akvarius Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 pięknie to wygląda i masz ładne rybcie brawo Cytuj Akwarium 150*65*60 ,sterowanie iks, reaktor vertex ,odpieniacz ,250 bk vertex,filtr vertex1,5 ,vertex filtr Biopallets XL, ,oświetlenie - 8*80w t5 ,cyrkulacja 2*6105,+multi7095, obieg BK 8500 http://nano-reef.pl/....-ceramiki/ ,http://nano-reef.pl/.., zapraszam po szczepki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzeniu Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2014 Nie wierzę. Dopiero co katastrofa a już akwarium wygląda świetnie. szkoda że u mnie nie ma takiego tempa. Pozdrawiam Cytuj http://nano-reef.pl/topic/57349-350l-slps/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2014 Cieszy że baniak już na prostej a ile Mirku planujesz docelowo mieć ryb? Tego nie jestem pewien bo może coś ładnego przepłynie przed oczami i z 10 zrobi się 15 sztuk. Jednak na pewno nie przesadzę z ilością. Chociaż jest powiedzenie że jak z dziećmi ile by nie było oby zdrowe to się wychowa. Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert K Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2014 Ano znajomy temat a dziś byłem w Erybie i ciężko się było powstrzymać przed zakupem nowych podopiecznych bo naprawdę mieli fajne i rzadkie okazy. Cytuj 155x80xh60 , 3 x kessil a360x i 10 x 80w t5 i cała reszta sprzętu aby zwierzaka było jak w domu 1 litr NP reducing biopellets BK 250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marekdziubak Zgłoś Napisano 18 Lutego 2014 Panie Mirku może jakaś mała aktualizacja życia ;] ? Cytuj 120LT Plany na 600L W trakcie realizacji.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nemo3 Zgłoś Napisano 2 Marca 2014 Teraz trzeba tylko ostrożnie z kolejnymi rybami żeby znowu ospa nie dotarła ja to kiedyś przeszedłem i straciłem kilka rybek resztę uratowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 17 Marca 2014 Dotarła obudowa stelaża i korona. Kolor biały super prezentuje się w całości i zacieków po wodzie nie widać. Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach