kaziko Zgłoś Napisano 17 Września 2013 (edytowane) filmik pokazuje w przyspieszonym tempie przyrosty korali na rafie w ciągu 18 miesiecy. Edytowane 17 Września 2013 przez kaziko (wyświetl historię edycji) Cytuj ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 17 Września 2013 Fajnie ,a teraz liczymy Chromisy Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi Zgłoś Napisano 17 Września 2013 Przyrost d*py nie urywa , w akwarium niejeden z nas ma większy. Cytuj Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 17 Września 2013 przyrosty spoko ale kolorki słabe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaziko Zgłoś Napisano 17 Września 2013 a tu podobny filmik tylko pokazujacy grzybki w przyspieszonym tempie , jak walcza o swiatlo... Cytuj ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi Zgłoś Napisano 17 Września 2013 Skoro automatycznie nastąpiła korekta mojego postu to dlaczego nie ma korekty błędów w postach tylko niby obraźliwe słowa ???? Cytuj Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaziko Zgłoś Napisano 17 Września 2013 @Walker,robi : proponuje wybrać się na rafę i zanurkować, czegoś takiego jak totm to pod wodą w naturze sie nie zobaczy wiekszosc akwariów jesli chodzi o wybarwienie korali, różnorodność gatunków na m2 etc nie ma nic wspólnego z naturą, Cytuj ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 17 Września 2013 Hehe byłem widziałem nawet gdzieś na forum są moje fotki ;-) spokojnie wszystko pod kontrolą ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 17 Września 2013 Przyrost d*py nie urywa , w akwarium niejeden z nas ma większy. ale moze tez na odwrot. Nie jeden chcialby miec SPS-y i miec takie przyrosty Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darecky3 Zgłoś Napisano 17 Września 2013 zastanawiam sie w jakiej skali jest ten obraz, dla mnie to raczej pokazny okazik i zdaje mi sie ze trzeba by szukac dosc dlugo takiego baniaka co by go zmiescil. A jesli intuicja mnie nie myli to raczej przyrosty sa mega;) Cytuj 122x61x61 + sump cyrkulacja 2x6045 tunze H&S 150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaziko Zgłoś Napisano 17 Września 2013 i to chyba najlepsza uwaga w tym miejscu. ile na dlugosc ten talerz ma przy maksymalnym rozmiarze ? 2m ? Cytuj ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 17 Września 2013 (edytowane) Przyrost d*py nie urywa , w akwarium niejeden z nas ma większy. ale moze tez na odwrot. Nie jeden chcialby miec SPS-y i miec takie przyrosty Nie mieć choroby,zarazy,ślimaków koralo-żernych i do tego cierpliwość i bezbłędność. Nie porównywałbym przyrostów w naturze które są mniejsze ale bez udziałów osób trzecich są bardziej długowieczne... Edytowane 18 Września 2013 przez Ben_sage (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-dominik- Zgłoś Napisano 23 Września 2013 Mi montipory rosną 1-2cm tygodniowo. Cytuj Pozdrawiam: Dominik T. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 23 Września 2013 (edytowane) Mi montipory rosną 1-2cm tygodniowo. jasne 8cm w miesiąc? Edytowane 23 Września 2013 przez Sygen (wyświetl historię edycji) Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 23 Września 2013 W 30L Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diabeł prawdziwy Zgłoś Napisano 23 Września 2013 montipory, szybko rosną i mi tak się wydaje. Ale nie tak szaleńczo Cytuj Mała szklanka słonej wody, na dnie skały, w toni ryby i jakieś stwory. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcosB Zgłoś Napisano 23 Września 2013 Mi montipory rosną 1-2cm tygodniowo. Pokaż te przyrosty po 2cm...bo chciałbym uwierzyć,że śnię... to jakiś metr w rok...wiele cudów widziałem, ale metr w rok...oj nie. Cytuj 1800L + 1500W + SPS = :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-dominik- Zgłoś Napisano 23 Września 2013 (edytowane) Słowo. Kupiłem w erybce odłamane fragmenty dwa tygodnie temu. miały po 7-8cm. Teraz mają 10-11cm. Dokarmiam zooplanktonem. Edytowane 23 Września 2013 przez -dominik- (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam: Dominik T. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 23 Września 2013 (edytowane) Słowo. Kupiłem w erybce odłamane fragmenty dwa tygodnie temu. miały po 7-8cm. Teraz mają 9-10cm. Dokarmiam zooplanktonem. daj fotkę z porównaniem bo wierzyć mi sie nie chce a może zamiast szyby masz szkło powiększające Edytowane 23 Września 2013 przez Sygen (wyświetl historię edycji) Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-dominik- Zgłoś Napisano 23 Września 2013 Wrzucę jutro. Cytuj Pozdrawiam: Dominik T. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MayFly Zgłoś Napisano 23 Września 2013 Tu jest ciekawy filmik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-dominik- Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Fajny. Co to były za korale w lewym dolnym rogu? Cytuj Pozdrawiam: Dominik T. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-dominik- Zgłoś Napisano 24 Września 2013 fotki: Cytuj Pozdrawiam: Dominik T. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-dominik- Zgłoś Napisano 24 Września 2013 chyba coś nie wyszło... Czy Wam też pokazują się do góry nogami? Wysyłam z telefonu i coś się zwaliło. Cytuj Pozdrawiam: Dominik T. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Pomijając kwestę że są do góry nogami to są prawie martwe montipory upaprane w cyjano. Dominik o co chodzi? edit. Przepraszam przyjżałem się i nie miałem racji one są martwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach