MAWO Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Dominik to nie są przyrosty, poprostu się martwy koral ze żwiru wysunął :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian07 Zgłoś Napisano 24 Września 2013 no jakby nie patrzeć to martwa montipora na której jest cyjano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzlew Zgłoś Napisano 24 Września 2013 ałaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 24 Września 2013 (edytowane) to jakieś jaja czy co ?co to ma byc martwy koral Edytowane 24 Września 2013 przez Sygen (wyświetl historię edycji) Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Promocja w erybce no to zrobiles reklame ps. bez uszczypliwiosci, takie wpisy poprawiaj humor. Sklep jest jak najbardziej OK Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiflu Zgłoś Napisano 24 Września 2013 grubo Cytuj "Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Aureliusz Nowe 730L Stare 470L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 24 Września 2013 kolego dominik napiszę ci tak albo robisz specjalnie jaja albo nie masz pojęcia co masz w akwarium i dużo jeszcze przed Tobą do czytania w dziale nowicjuszy daj fotkę całego akwarium Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-dominik- Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Żyją jak leję plankton to wysuwają polipy. Cytuj Pozdrawiam: Dominik T. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian07 Zgłoś Napisano 24 Września 2013 (edytowane) super ,a co to za plankton ? bo mam w garażu kilka boksów takich korali i bym je sobie trochę ożywił. Żarty muszą być bo inaczej forum będzie za sztywne ,a Dominik rozruszał trochę towarzystwo Edytowane 24 Września 2013 przez Damian07 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-dominik- Zgłoś Napisano 24 Września 2013 (edytowane) Zooplankton i fitoplankton. @mawo Trzy naraz ze żwiru się wysuneły? Jak je kupiłem były białe. Po paru dniach lekko "zniebieszczały" po czym znowu zbledły. co do cyjano to walczę już w większości wytępione ale nie wiem jak je zdjąć z korali. Wytarłem delikatnie watą ale nadal jest różowe przebarwienie. Edytowane 24 Września 2013 przez -dominik- (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam: Dominik T. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darecky3 Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Są może na sprzedarz? Cytuj 122x61x61 + sump cyrkulacja 2x6045 tunze H&S 150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian07 Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Dominik a które to monti ? bo na twoich zdjęciach nie widzę za bardzo koloru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-dominik- Zgłoś Napisano 24 Września 2013 (edytowane) Dwie mam zarezerwowane, została jedna najmniejsza. Jak podjedziesz oddam za darmo. Nie wiem w erybce były bladoniebieskie, odłamane kawałki białe. Tworzyły taki kulisty krzaczek. Edytowane 24 Września 2013 przez Walker (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam: Dominik T. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Panowie bardzo Was proszę bo się OT robi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian07 Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Dominik na sps przyjdzie czas ,teraz trochę postaw bardziej na hodowlę miękkich .My tez zaczynaliśmy od miękkasów .A w Warszawie na pewno jakieś ładne szczepki dostaniesz .Jak dojdziesz do spsów (może za 2-3lata )to daj cynka coś Ci odłamie od siebie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Mi porites zebral sie z takoego szkieletu i jest to mozliwe, ale napewno nie wysuwal polipow i nie mial przyrostow 2cm nawet mieisecznie. Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-dominik- Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Ja hoduję głównie miękkie z twardych kupiłem za półdarmo te monti na próbę. Cytuj Pozdrawiam: Dominik T. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slovy Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Mi montipory rosną 1-2cm tygodniowo. No .....to pogratulować takich przyrostów. he...he... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Mi montipory rosną 1-2cm tygodniowo. Tak .pewnie ,od 50 cm do 1metra na rok ! co ja chrzanie ! 104 cm nawet ! Cytuj Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Żarty na bok może to jakaś biała odmiana ? też kiedyś miałem białego żył w syntezie z małymi ślimakami których nie lubiłem ale nie mam sweetfoci bo długo nie zagościł. Darecky szkoda że tak późno mogłem ci sprzedać zamiast dokarmiać rafy wiślane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcosB Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Nie chce ktoś kupić białej seriatopory ? Mam taką w kartonie, sporawa!. Dobrze polana mikro i makro, może być z Castoramy . Jest szansa że będzie rosnąć , albo przynajmniej obrastać na fioletowo w cyjano. Cytuj 1800L + 1500W + SPS = :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Już sobie darujcie te komentarze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldi Zgłoś Napisano 25 Września 2013 hehehe świetne filmiki Cytuj 900 l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-dominik- Zgłoś Napisano 25 Września 2013 Wychodzi ok. 78.2142857142856cm rocznie. Cytuj Pozdrawiam: Dominik T. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darecky3 Zgłoś Napisano 25 Września 2013 (edytowane) to moze wlej to fito i kiedy wypusci polipy to cyknij zdjecie, rozwieje to wszelakie watpliwosci PS. Poczekam ze swoimi rok, dwa, powinienem miec monti talerzowe 120x60x60 Dominik, moze pozekaj troszke niech parametry sie ustatkuja. moze znasz kogos kto ma morskie, spotkajcie sie, niech poluka na szkielko, doradzi itd. Dobre zeczy wynikaja z takich spotkan, czasem wpadnie do reki jakas fajna szczepka Edytowane 25 Września 2013 przez darecky3 (wyświetl historię edycji) Cytuj 122x61x61 + sump cyrkulacja 2x6045 tunze H&S 150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach