felek Zgłoś Napisano 12 Października 2013 Cześć Przez moją nieuwagę podczas dzisiejszej podmiany wody wessałem euphylie do wężyka . Trochę nią poszarpało ... Urwało się kilka główek polipów , reszta sflaczała i została trochę porwana . Po bokach zostało kilka napompowanych polipów (wessałem środkową część krzaka ) . Jak myślicie , odżyje ? Można jej jakoś pomóc . Bardzo jej szkoda bo była już sporo większa od pięści dorosłego faceta Cytuj Jest : 148l z panelem na miękko Powrót w nieznane Było : 432l + 180l sump Mój dziennik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szubi20 Zgłoś Napisano 12 Października 2013 Myslę że powinna sie podnieść:-) widziałem euphylie w bardzo oplakanym stanie, a jednak po jakimś czasie się znów pompowały. Obserwuj ja i daj w jakies miejsce ze słabsza cyrkulacja:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur85 Zgłoś Napisano 12 Października 2013 Nic jej nie będzie, ja swoją przy szczepieniu połamałem przez środek głowki i po miesiącu z małą pomocą się zrosła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
felek Zgłoś Napisano 12 Października 2013 Wielkie dzięki.W takim razie pozostaje mi tylko czekać . Cytuj Jest : 148l z panelem na miękko Powrót w nieznane Było : 432l + 180l sump Mój dziennik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iga Zgłoś Napisano 12 Października 2013 Bez paniki da radę Cytuj 550l+80l sump+2x160l szczepkownia+220l kwarantanna, New Jet 8000, AM Turboflotor5000 2xTunze6205, Pacific Sun Pandora, nad wszystkim czuwa Profilux II Plus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slovy Zgłoś Napisano 12 Października 2013 Widziałem zwierzę w gorszym stanie , bez problemu sobie poradzi.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Masta93 Zgłoś Napisano 12 Października 2013 Nie raz nie dwa mi się tak zdarzyło jak tobie, możesz ją dać w spokojnieszy przepływ i dojdzie do siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 12 Października 2013 Akwarium chyba niedawno zostało zalane, widać jakiś syf na skale - sprawdz czy parametry są w porządku, w niestabilnych warunkach euphylia może tego nie przeżyć z powodu zakażenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
felek Zgłoś Napisano 12 Października 2013 (edytowane) Glonów jest sporo to fakt. Akwa ma 2 miesiące . Parametry mierzone co tydzień i wszystko w jak najlepszym porządku (testy z dzisiaj ) zasolenie : 1,025 pH- 8 NO2 - 0 NO3 - 2<5 ( w zeszłym tygodniu było 2 dlatego zacząłem więcej karmić żeby nie spadało dalej ) PO4 - dużo poniżej 0,03 ale wykrywalne NH4 - 0 KH- 9,6 Nie wiem czy to ma jakiś wpływ ale mam na skałach trochę cyjano . Korale są u mnie od 2 tygodni . Edytowane 12 Października 2013 przez felek99 (wyświetl historię edycji) Cytuj Jest : 148l z panelem na miękko Powrót w nieznane Było : 432l + 180l sump Mój dziennik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
felek Zgłoś Napisano 15 Października 2013 Euphylia się już ładnie pompuje. Rany się zabliźniły a w miejsce urwanych główek wyrastają nowe ( rosną na polipie, trochę poniżej oderwanej główki ) Żeby nie być gołosłownym jutro wrzucę fotkę (dzisiaj akwarium już śpi ) . Cytuj Jest : 148l z panelem na miękko Powrót w nieznane Było : 432l + 180l sump Mój dziennik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathe Zgłoś Napisano 15 Października 2013 Tak w kwestii żargonu - polip i główka to to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
felek Zgłoś Napisano 15 Października 2013 Główka polipa - ta kulka (u mnie fluorescencyjna) na końcu polipa. Cytuj Jest : 148l z panelem na miękko Powrót w nieznane Było : 432l + 180l sump Mój dziennik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
felek Zgłoś Napisano 16 Października 2013 Fotka z dzisiaj : Cytuj Jest : 148l z panelem na miękko Powrót w nieznane Było : 432l + 180l sump Mój dziennik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach