melisat Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2017 Ostrzegam wszystkich przed zakupami w firmie Argus !!!...oprócz problemów technicznych życie, sprzęt...kilka tygodni nerwów co nie jest przeliczalne na żadne pieniadze!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xyz2017 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2017 Ostrzegam wszystkich przed zakupami w firmie Argus !!!...oprócz problemów technicznych życie, sprzęt...kilka tygodni nerwów co nie jest przeliczalne na żadne pieniadze!!! Mógłbyś cis przybliżyć- czasem warto opisać sytuacje. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2017 Byłem tam ostatnio. W zasadzie w sklepie we Wrocku nic nie ma. Stoją 3 baniaki, jakieś śladowe ilości korali, głównie miękkich. Ledwo parę rybek typu chromisy, salarias, błazenki. Właściciela nie było, pracownik jakoś średnio zainteresowany ;] Pan mówił, że dopiero startują, ale to chyba od bardzo dawna "dopiero startują". Przynajmniej niedaleko będę miał po mrożonki. O ile mają na miejscu. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xyz2017 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2017 Myśle ze mrożonki to MAX co można tam kupić... o ile nie wyłączają lodówek na noc żeby zaoszczędzić. Przyjdź pogadać z właścicielem, wtedy zobaczysz jaki to bajerant... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2017 Prowadzenie biznesu polega na bajerze - przynajmniej wg zasad tego pana. a tak na serio to byłem tam w zeszłym roku w grudniu czyli 2016 i tez mi mówili "że startują" i jakoś po wpisach widać że coś nie mogą dalej wystartować No szkoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 1 Września 2017 Czy ma ktoś z tego sklepu szkło? Chodzi mi o samo akwarium i/lub sump. Chcę zamawiac szkiełko w erybce, ale jak na stelaż trzeba czekać niemal 2 miesiące, to strach pomyśleć ile zejdzie z akwarium. Trzeba by rozejrzeć się za alternatywą. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 1 Września 2017 Po takich opiniach jeszcze pytasz o szkło ? . A mało to firm co robią lux i są rzetelni . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielj Zgłoś Napisano 2 Września 2017 Ja na szkło z erybki czekałem dwa tygodnie i do domu przywieźli bez problemów. Cytuj 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klossowski Zgłoś Napisano 8 Marca 2020 Czy kupował ktoś w tym sklepie jakieś życie z wysyłką? Mają fajną ofertę, ale tylko 17 zł za przesyłkę, płatność tylko kredytówką plus powyższe opinie mocno mnie niepokoją.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NaCoMiToAkwarium Zgłoś Napisano 1 Lutego 2021 Był ktoś ostatnio w salonie we Wro? Jak tam z życiem, na stronie ponad 300 koralowców, a nie wiem co można zastać w salonie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 1 Lutego 2021 15 minut temu, NaCoMiToAkwarium napisał: Był ktoś ostatnio w salonie we Wro? Jak tam z życiem, na stronie ponad 300 koralowców, a nie wiem co można zastać w salonie. Nie ma tego sklepu we Wrocławiu od bardzo dawna. Powiem więcej, kiedyś tam byłem, bo właśnie mieli multum korali na stronie a do sklepu mam 15 minut rowerem. W sklepie było kilka miękasów, ledwo co sprzętu i chemii. Dostałem info, że sie rozkręcają dopiero, ale x miesięcy później znajomy był i to samo było w sklepie i taką samą wiadomośc dostał. Jak jesteś z Wołowa to Argusa masz na miejscu. Możesz się odezwać do nich. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach