Tester Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2013 Witam, Macie jakis patent na spowodowanie, aby korale przenosily sie na inna skale? Miam na ten przyklad spora favie, ktora juz calkowicie obrosla skale z ktora ja kupilem. Od prawie roku stoi dotykajac innej skaly i nie chce sie przeniesc. To samo z montipora supermen. Obrosla cala skalke na ktorej rosla od szczepki i nie chce isc na siednie skaly. Pozdro Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2013 A gdyby utracic korala na styku z sasiednia skalka? Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
octavian Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2013 albo mostek z kleju do korali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arduan Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2013 (edytowane) Kleilem Brarieum na Aquascape'a. Skale obrasta, kleju nie chce. Nie wiem czy to nie kwestia skladu "skaly" na której ma trzymac się koral, CaCO3 - ok, reszta bee. Może lepiej dokleic trochę skaly lub gruzu koralowego stycznie do korala. Edytowane 11 Grudnia 2013 przez Arduan (wyświetl historię edycji) Cytuj http://nano-reef.pl/...n-szybki-start/ Nowe, większe, ale nadal AF: http://reefhub.pl/ca...aniewski-1000l/ Myślimy tak, bo wszyscy inni ludzie tak myślą; albo dlatego, że myślimy w ogóle, to naprawdę tak myślimy; albo dlatego, że kiedyś kazano nam tak myśleć, to myślimy, że musimy tak myśleć... Rudyard Kipling Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzegorzSawera Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2014 Moje Montipory superman, reinbow przełażą na wszystko co im podkleję, ostatnio podkleiłem muszlę po martwej przydaczni i tez wchodzi. Wydaje mi się że to nie jest problem składu skały. mam spory ruch wody w akwarium, miota polipami w każda stronę może dla tego tak się rozłażą Cytuj Pozdr. G>S Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach