milek Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2013 Dzisiaj zauwazylem takie znieksztalcenia na lampie przy wejsciu kabla zasilajacego,lampa pracuje kolo 8 miesiecy, czy powinienem to reklamowac u sprzedawcy? Cytuj 330+70sump,cyrkulacja12000+3200+4000l/h,oswietlenie2*150HQI+2*39w blue,odp TMC V2 Skim 800,ok 55kg LR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
losi Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2013 Ja bym się nawet nie zastanawiał, wygląda to słabo. Reklamuj jeżeli możesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2013 Zapytaj co oni na to. Tu ewidentnie kawałek obudowy nie wytrzymuje chyba temperatury. To jest jakieś tworzywo ? Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Felipe Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2013 Jeśli jest to plastikowy element to znaczy, że się zagrzał i pod wpływem ciepła zniekształcił, więc wielce możliwe, że przy wtyczce jest jakieś przebicie. Ja bym reklamował jak najszybciej. Cytuj Było: http://nano-reef.pl/...morze-filipowe/ Było: http://nano-reef.pl/topic/89213-felipe-500l/#entry904769 Jest: ReefCube Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomm Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2013 Lepiej nie używać w tym stanie tej lampy. Daj znać jak przebiegła reklamacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ninepm Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2013 Gdzieś czytałem ,że była jakaś seria tych lamp co właśnie miała taką wadę. Jasne ,że powinneś ją reklamować gwarancyjnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotangch Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2013 Ponoć w jakiejś serii lamp był z tym problem, po numerze seryjnym chyba można to sprawdzić, był gdzieś temat na ar, albo sf. Cytuj 300l w obiegu. maxspect razor 160w, aqua nova ncm-3500, 2x tunze 6045, aquaspec white skim 200 z pompą w body. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
milek Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2013 najwczesniej to dopiero po nowym roku pojade bo to kolo 100km,mam nadzieje ze do tej pory wszystko bedzie ok Cytuj 330+70sump,cyrkulacja12000+3200+4000l/h,oswietlenie2*150HQI+2*39w blue,odp TMC V2 Skim 800,ok 55kg LR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomm Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2013 mam nadzieję, że masz jakieś światełko w zapasie. pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarek35 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2013 wygląda to tak jakby się ten plastik nadtapiał ... ja bym się nawet nie zastanawiał tylko reklamował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flasher Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2013 Też miałem to samo. Z tej strony siedzi moduł wykonawczy PWM z którego wystają dwa dławiki które się rozgrzewają i topią obudowę. Grzeją się z powodu przerwy w druku lub uszkodzonego tranzystora, prawdopodobnie na kanale niebieskim... tak przynajmniej było u mnie ponieważ bardziej go obciążałem. Sprawdź czy nie zmienia natężenia któreś światło przy naciśnięciu na plastik od dołu lub góry. Ogólnie moduł do wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
milek Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2013 Też miałem to samo. Z tej strony siedzi moduł wykonawczy PWM z którego wystają dwa dławiki które się rozgrzewają i topią obudowę. Grzeją się z powodu przerwy w druku lub uszkodzonego tranzystora, prawdopodobnie na kanale niebieskim... tak przynajmniej było u mnie ponieważ bardziej go obciążałem. Sprawdź czy nie zmienia natężenia któreś światło przy naciśnięciu na plastik od dołu lub góry. Ogólnie moduł do wymiany. wymienili Ci modul czy cala lampe,jak dlugo to trwalo? Cytuj 330+70sump,cyrkulacja12000+3200+4000l/h,oswietlenie2*150HQI+2*39w blue,odp TMC V2 Skim 800,ok 55kg LR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flasher Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2013 wymienili Ci modul czy cala lampe,jak dlugo to trwalo? Szczerze mówiąc przedstawiłem swój problem sprzedawcy i z racji zawodu dostałem pozwolenie na otwarcie pokrywy, powiedziałem mu co i jak, zrobiłem też fotki i dostałem drugi moduł i zaślepkę pocztą albo kurierem (nie pamiętam) chyba na drugi dzień. Wymieniłem i jak na razie jest wszystko OK. Płytę modułu dodatkowo posmarowałem pastą termoprzewodzącą w miejscu łączenia z radiatorem. Taki akt zaufania ze strony sprzedawcy... i muszę przyznać że mogę go z czystym sumieniem polecić, gość rzeczowy i przejmuje się klientem przez co nie musiałem kombinować światełka na czas naprawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomm Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2013 z sieci... http://www.ultimatereef.net/forums/showthread.php?t=647834 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lolek Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2013 (edytowane) Kurde,a juz chcialem kupic sobie ta lampe do nowego zbiornika ,ale w tym wypadku zrezygnuje i wezme cos innego. Edytowane 31 Grudnia 2013 przez lolek (wyświetl historię edycji) Cytuj 350 litrow Rena Aqualife,tunze 4*6045 ,deltec mce 600 turbo,266w t5 mix lps i miekkich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qba25 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2013 Znam kilka osos ktorzy maja lub mieli te lampy i z tym sie nie spotkalem , napisz do polskiego dystrybutora , moze to tylko przypadlosc jakiejs serii tych lamp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gaber Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2013 Sorrki, ale pytanie czemu nie skierowałeś zapytania najpierw do Salariasa, tylko na forum pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
milek Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2013 Sorrki, ale pytanie czemu nie skierowałeś zapytania najpierw do Salariasa, tylko na forum pozdr bo chcialem sie dowiedziec od innych i czy mieli takie przypadki,a poza tym to kupowalem lampe w innym sklepie i dopiero po swietach moge sie z nimi skontaktowac Cytuj 330+70sump,cyrkulacja12000+3200+4000l/h,oswietlenie2*150HQI+2*39w blue,odp TMC V2 Skim 800,ok 55kg LR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomm Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2014 obecnie świece kanał a 70, b 99%, muszę wykonać test na 2x100%, bo strach wyjechać na wakacje. z drugiej strony obudowa w problematycznym miejscu mojej lampy jest symbolicznie nagrzana, nie sądzę, aby to mogło się zmienić w temp. topiącą plastik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotangch Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2014 http://seaforum.pl/viewtopic.php?f=43&t=1267 tutaj był temat. Cytuj 300l w obiegu. maxspect razor 160w, aqua nova ncm-3500, 2x tunze 6045, aquaspec white skim 200 z pompą w body. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akvarius Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2014 Nie siejcie paniki ,każda lampa morze się zapalić i zepsuć to bardzo dobry sprzęt i na pewno nie zamienie na inny teraz 300w jest zarąbista, na tym forum są lampy ledowe i 10 razy więcej się psują , w Polsce 2-3 szt się przegrzały , a ile jest sprzedane Cytuj Akwarium 150*65*60 ,sterowanie iks, reaktor vertex ,odpieniacz ,250 bk vertex,filtr vertex1,5 ,vertex filtr Biopallets XL, ,oświetlenie - 8*80w t5 ,cyrkulacja 2*6105,+multi7095, obieg BK 8500 http://nano-reef.pl/....-ceramiki/ ,http://nano-reef.pl/.., zapraszam po szczepki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flasher Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2014 Nie siejcie paniki ,każda lampa morze się zapalić i zepsuć to bardzo dobry sprzęt i na pewno nie zamienie na inny teraz 300w jest zarąbista, na tym forum są lampy ledowe i 10 razy więcej się psują , w Polsce 2-3 szt się przegrzały , a ile jest sprzedane Tak jest... ja zakupiłem dwie sztuki... dla siebie i szwagra, traf chciał że moja złapała defekt i nie robię z tego wielkiego "HALO". Po wymianie modułu dalej świeci jak nowa i póki co nie zamieniłbym na inną. Szwagra natomiast nie wykazuje póki co żadnych objawów usterki mimo że zakupione były razem a co za tym idzie z jednej serii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2014 Czy wiadomo jaka seria jest wadliwa?? Czy zostalo to poprawione w pozniejszej produkcji?? Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2014 Nie siejcie paniki ,każda lampa morze się zapalić i zepsuć to bardzo dobry sprzęt i na pewno nie zamienie na inny teraz 300w jest zarąbista, na tym forum są lampy ledowe i 10 razy więcej się psują , w Polsce 2-3 szt się przegrzały , a ile jest sprzedane a skąd wiadomo że 2-3 sztuki się przegrzały,jest to wada i widać że producent się nie przyłożył aby wyeliminować taką rzecz przed wypuszczeniem na rynek Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akvarius Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2014 tyle było wymienionych na 2013r 1 dystrybutor w Polsce , a co do producenta to sami dobrze wiecie że 80 % części elektroniki to chiny w każdym sprzęcie Cytuj Akwarium 150*65*60 ,sterowanie iks, reaktor vertex ,odpieniacz ,250 bk vertex,filtr vertex1,5 ,vertex filtr Biopallets XL, ,oświetlenie - 8*80w t5 ,cyrkulacja 2*6105,+multi7095, obieg BK 8500 http://nano-reef.pl/....-ceramiki/ ,http://nano-reef.pl/.., zapraszam po szczepki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach