hmh1 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2014 Witam Wszystkich!!!! Mam takie pytanie: Na jakiej pompie pracuje DELTEC MCE 600 (podobno na NJ 2000) Czy da się zastępic uszkodzoną pompę w DELTEC MCE 600pompą NJ 2500 tzn czy gabarytowo zmieści się do pudła i czy parametrami będzie dobra. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2014 Jak czytałem komentarze, ludzie mówili że oryginalna pompa potrafi się obijać o boki, więc wątpię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2014 MCE600 starsze modele pracuja na pompach Aquabee z wirnikiem igielkowym 10W Nowsze modele maja pompy z bialego plastiku i inaczej je nazwali ale to jedno i to samo jezeli chodzi o budowe oraz moc I wydajnosc Zamiennikiem ktory napewno pasuje jest pompa Red Devil SP3 firmy Marine Source. Moc 13W cena przez pol co w orginalnej wersji Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
THORGAL Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 Jutro Ci napiszę jaką pompę ma ten Deltec.Leży w kartonie w piwnicy i czeka na montaż.Pompa na pewno jest biała.3 lata temu miałem ten sam model i pompa również była biała(jaki model nie zwróciłem uwagi).Jedynie co to musiałem wsunąć cieniutkie paski gąbki między pompę bo nieco przenosiła drżenie na obudowę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hernio Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 Pompa to zapewne dcs 600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaciejK Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 A jak z głośnością tej pompy i całego odpieniacza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darecky3 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 kiedy wisi slychac. kiedy postawisz na plaskim bezszelestny Cytuj 122x61x61 + sump cyrkulacja 2x6045 tunze H&S 150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 Mysle, ze gdybys wypelnil "stopke", to odpowiedzi bylyby inne. Pytales mnie na priv, ale moze tu tez odpowiem: zupelnie obojetne, jaka pompe do tego odpieniacza podlaczysz, ale prawie 400 litrowego akwarium ten odpieniacz nie obsluzy. Przy tym litrazu to "zabawka". Pozdrawiam Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hernio Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 Eee no przy miękkich i rozsądnej obsadzie powinien sobie poradzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach