rafal83 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2014 Witam. W jaki sposob macie podlaczony filtr RO w domu? Ja dzis odwiedzilem wszystkie sklepy hydrauliczne i nie moge nic znalezc zeby podpiac filtr pod kran lub weza przysznicowego. Bardziej interesuje mnie tymczasowa instalacja. Pomalu kompletuje wyposazenie mojej malej solniczki (63l - 60x30x35). Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaer Zgłoś Napisano 6 Lutego 2014 (edytowane) tak na szybkiego http://www.woda.com....-przylacza-wody ale radzę użyć wujka googla do szukania. np: filtr ro nano-reef Edytowane 6 Lutego 2014 przez kaer (wyświetl historię edycji) Cytuj start 04.02.2014 120x60x60=432l sump 84l PS metis 2x150w whiteskim200 1xJebaoo 40wp DC6000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
THORGAL Zgłoś Napisano 6 Lutego 2014 Idź do pierwszego lepszego sklepu z akcesoriami sanitarnymi i wyjaśnij o co Ci chodzi.Ja ze względu na małą łazienkę w bloku nie miałem gdzie na stałe umieścić zestaw RO Di więc najzwyczajniej w świecie podłączałem go w wannie pod wąż prysznicowy.Urabiałem zawsze taką ilość że na miesiąc starczało.Tylko trzeba pamiętać aby po użyciu wszystkie wkłady były zalane wodą.No i druga sprawa pierwsze kilka litrów zlewa się do ścieku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ssj44 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2014 Ja mam w szawce w lazience ale myslalem poczatkowo by pod waz doprowadzajacy wode do spluczki Cytuj http://akwariummorskie180.blogspot.com/ http://nano-reef.pl/...ok/#entry590815 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SoQł Zgłoś Napisano 6 Lutego 2014 Dokładnie tak jak kolega wyżej napisal mam podłączone zaraz przed spluczką z węża do trójnika na ro i do spłuczki bezpośrednio. W zał. zdjęcie jak to wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkPaw1ak Zgłoś Napisano 6 Lutego 2014 Najprościej będzie tak jak koledzy wyżej . Sam mam tak podłączone i nie narzekam , a filtr leży sobie za spłuczką i nikomu nie wadzi . Tapnięte z Szajsunga Note 3 Cytuj 60x40x30 , 72l . Kaskada FZN-3 + węgiel , oświetlenie 3x24w , cyrkulacja Koralia 1600 i Koralia nano evo 900 ,Odpieniacz Resun SK-300 po tuningu na Meshu, 7 kg LR , 2kg LS - START 06-10-13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
imperator Zgłoś Napisano 7 Lutego 2014 (edytowane) Najlepszy w wersji "blokowej" jest wariant w szafce pod zlewem w kuchni - montujesz trójnik z zaworkiem do osmozy przed wężykiem do kranu (nowe instalacje, z baterią w zlewie) a zrzut ścieku - nawiercasz rurkę kanalizacyjną od spustu ze zlewu i elegancko na specjalnej opasce montujesz wężyk odpadu. Prowizorki dość długo wytrzymują, więc lepiej zrobić raz a porządnie. Chyba, że masz full media za ścianą to robisz przewiert i np. automatyczna podmianka Ale to ma sens przy większych baniakach, tak od 200 litrów wzwyż. Edytowane 7 Lutego 2014 przez imperator (wyświetl historię edycji) Cytuj *** Wspieraj polski przemysł to Twoje dzieci nie będą musiały emigrować za pracą do Chin *** Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k_bad Zgłoś Napisano 7 Lutego 2014 Ja mam jak u kolegi wyżej, schowane pod zlewem nic nie widać i cały czas podłączone kiedy chcę to puszczam i leci Cytuj Akwarium 80x50x50h czyli 200l, Sprzęt: lampa Pacific Black Phyton 120W, odpieniacz Tunze 9004 (Comline Reefpack 250), cyrkulatory 2xAquael Reef Circulator 2600 + Hydor Koralia 900, grzałka hagen 100W. Skała 25kg, piasek 6kg ATI Fiji White Sand, Życie: Hepatus, Doktorek, Mandaryn, 2xBłazny, ślimaki (2xNosariusy, 14xTrochus) Histro, korale LPS, SPS i jakieś miękasy. Chwilowa likwidacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal83 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2014 Dzięki za propozycje. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach