sepher Zgłoś Napisano 8 Lutego 2014 (edytowane) No to mały zonk... Zdechła mi ryba w zbiorniku... Owszem, zdarza się, żadna tragedia... Tyle kuźwa że to nie była żadna z moich ryb :| Stan liczebny się zgadza, poza tym zdechlak wielkością pasowałby tylko do chromisów które radośnie pływają... Z mrożonkami też nie przyszło, rozmrażam wszystkie kostki. Totalny brak pomysłu skąd to i co to.. Zdjęcia zwłok: Edytowane 8 Lutego 2014 przez sepher (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 8 Lutego 2014 wygląda jak słodkowodny gupik pawie oczko Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 8 Lutego 2014 Jaką masz obsadę i nie ma absolutnie możliwości żeby w mrożonce była (przepraszam że uporczywie drążę temat, mimo iż pisałeś że nie...) Ale zasadniczo masz takie opcje: - przyszło z mrożoną - zapomniałeś że miałeś - przyszło ze skałą - rozmnożyło się coś - ktoś zrobił Ci dowcip i wpuścił pod Twoją nieobecność... Zobacz co możesz wyeliminować Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2014 Hehe, codziennie wyjmuję z mrożonek takich 3-5szt. Najwięcej ich jest w lasonogach A co to jest, to nie wiem. Ale rybom smakuje taki dodatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sepher Zgłoś Napisano 8 Lutego 2014 - przyszło z mrożoną - jak wyżej, kiedyś wrzucałem całe kostki, od paru miesięcy rozmrażam i na ogół obserwuję jak jedzą. Kiedyś była skrzydlica i karmiłem żywymi i mrożonymi rybami, jednak to dawne czasy. - zapomniałeś że miałeś: Nie ma opcji - przyszło ze skałą: I dwa lata sobie po cichutku żyło ? - rozmnożyło się coś: Z par tylko błazny i chromisy... - ktoś zrobił Ci dowcip i wpuścił pod Twoją nieobecność... Nie ma opcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2014 Spoko, to w mrożonkach jest słabo widoczne, dopiero po dłuższej chwili je odnajduję Zdarza się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sepher Zgłoś Napisano 8 Lutego 2014 Raffy, na upartego to możliwe, zwłaszcza że do diety wprowadziłem ostatnio lasonogi. Dziwne tylko że żaden z moich sępów (normalnie to by z blistrem zjadły jakby wrzucić) się nie skusił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2014 No jak lasonogi, to jeszcze tym bardziej. A sępy masz jakieś niewytresowane, sohal to nosem prawie wciągnął Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sepher Zgłoś Napisano 8 Lutego 2014 U mnie żółty z chlorkiem potrafili w teamie zwędzić 8 cm stynki skrzydlicy i ciągać się z zdobyczą po całym akwa...Tak więc stąd moje zdziwienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
felek Zgłoś Napisano 8 Lutego 2014 Też obstawiam mrożonkę. W lasonagach też co chwil takie znajduję. Ta rybka ma nawet tak specyficznie wygięte ciało jak wszystkie w mrożonkach. Cytuj Jest : 148l z panelem na miękko Powrót w nieznane Było : 432l + 180l sump Mój dziennik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2014 Masz chlorka jeszcze? Ja swojego oddałem do oceanarium, urosł bydle do jakichs 20cm i wojny z hepatusem toczył codziennie i regularnie, az piasek na polowie wysokosci akwa bylo (60cm) i... hepatus wygrał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 8 Lutego 2014 Również obstawiam mrożonkę. Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 8 Lutego 2014 Miałem takie w mrożonkach. Rzadko,ale się trafiały - też za pierwszym razem myślałem że chromis... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2014 Ciekawe tylko, że IT ponoć hoduje karmówkę w przeznaczonych do tego specjalnych, sterylnych basenach. To skąd się tam te rybki trafiają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 9 Lutego 2014 IT to teraz w zasadzie 3marki handlowe. Podejrzewam,że rybki dostają się do karmy przy pakowaniu.. Inny sort - maszyna ta sama. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach